Kan man bruke TenderFlame inne?

Skandinavisk design. Norskutviklede TenderFlame er en serie peiser som gir den samme atmosfæren som en vanlig peis, men som mangler en ting – pipen. Dette gjør at peisene kan brukes i alle hjem, både inne og ute.

Hvor lenge varer TenderFuel?

TenderFuel koster 80 kroner per liter, en kanne med 2,5 liter koster 140 kroner. – Hvor lenge holder en liter? – På de aller største peisene varer en liter i cirka fire timer. Vi har flere peiser i sortimentet, produsert på Dokka.

Hvorfor spruter TenderFlame?

Om din TenderFlame har stått med TenderFuel i over tid uten å være i bruk, eller for eksempel har overnattet ute, kan det dannes små fuktperler i væsken og veken. Dette gir bittesmå «poff» når den tennes opp.

Kan man bruke TenderFlame inne? – Related Questions

Kan man bruke lampeolje i TenderFlame?

Drivstoffet er ikke bioetanol og kan ikke brukes med oljelamper eller andre brennere.

Hvorfor knitrer TenderFlame?

Om din TenderFlame har stått med TenderFuel over tid, uten å være i bruk, eller for eksempel har overnattet ute, kan det dannes små fuktperler i væsken og veken. Det er dette som gjør at det blir bittesmå «poff» når den tennes opp.

Hvor mye varme avgir TenderFlame?

TenderFlame er både kos og varme. Den levende flammen er det viktigste – på kjøpet får du varme. Den største brenneren gir over 2000watt – det er som to vanlige panelovner. Det gjør godt på sure dager.

Er TenderFlame brannfarlig?

TenderFlame brenner med TenderFuel som er 100 prosent trygt. Den er giftfri, og tro det eller ei – den er heller ikke brannfarlig. TenderFuel er også miljøvennlig, og skader hverken dyr eller mennesker.

Hva er mest brannfarlig?

Utrykninger hver uke

Har du glemt en kjele på komfyren? Eller latt bollene stå til steking over natta? Det er slikt som kan føre til brann i komfyren, som gjør seg fortjent til tittelen Norges mest brannfarlige ting.

Hva må være tilstede for at det ved skal brenne?

Brennbart materiale, oksygen og temperatur må være til stede samtidig og i tilstrekkelige mengder for at brannen skal opprettholdes. Du kan slokke en brann ved å fjerne én av sidene i trekanten.

Hvilken Fire måter kan brann spre seg på?

Brann sprer seg generelt på fire måter:
 • ved varmeledning.
 • ved varmestrømning.
 • ved varmestråling.
 • ved flygebrann.

Hva starter flest branner hjemme?

Årsaker til brann i hjemmet

– De fleste branner begynner i det elektriske anlegget eller ved feil bruk av elektriske apparater. Derfor er det lurt at du innimellom får gjort en el-kontroll av boligen, forteller Mats Sæterkvist, leder for Oppgjør Eiendom i Storebrand.

Hvilket slokkemiddel er best til å kjøle ned en brann?

En skumslokker inneholder vannbasert skum som kveler og kjøler ned brannen. I regelverket er både skum og pulver likestilte som slokkeutstyr. Pulver kan være lettere å bruke fordi du ikke trenger å slokke like presist med pulver som med skum. Pulverslokkere tåler frost uten å bli ødelagt.

Hva forårsaker flest branner hjemme?

Stearinlys er også en hyppig årsak til branner i boliger. Man tenner levende lys for å kose seg med for eksempel et glass vin og se på en film, og glemmer å slukke lyset når man går og legger seg.

Årsaker til branner er flere, men de vanligste er:

 • Elektriske feil.
 • Gjenglemt mat på komfyren.
 • Stearinlys.
 • Sigaretter.

Kan gamle kjøleskap begynne å brenne?

– Alle som har et kjøleskap som over 12 år gammelt, kan ha et brannfelle hjemme hos seg. Folk bør trekke ut stikkontakten og sjekke fryserne og kjøleskap som er fra 1994 eller før, oppfordrer Daugbjerg.

Når på året brenner det mest?

I 2019 var det 820 skogbranner (branner i inn- og utmark). Ved 24 av brannene ble det benyttet skogbrannhelikopter. Det er registrert skogbranner i alle månedene. April topper med 101 branner foran juli med 58.

Hvor brenner det oftest?

Det er ingen tvil om i hvilket rom branner oftest starter. I 2018 startet hele 55 prosent av alle boligbranner på kjøkkenet. Stua er det nest mest brannfarlige rommet med ti prosent. I blokkleiligheter startet nesten 75 prosent av alle branner på kjøkkenet.

Hvor mange dør i brann?

Så langt i år har 31 personer omkommet i brann – 22 menn, 8 kvinner og en ukjent. På samme tidspunkt i fjor var det 31 omkomne fordelt på 16 menn og 15 kvinner (oppdatert 19. oktober 2022). I 2021 omkom i alt 41 personer i brann.

Hva skal man gjøre når det brenner?

Hva gjør du når det brenner?
 1. REDDE: Sørg for å varsle alle som oppholder seg i huset. Hjelp hverandre ut til møteplassen, som dere har blitt enige om på forhånd.
 2. VARSLE: Varsle brannvesenet på nødnummer 110. Oppgi nøyaktig adresse.
 3. SLOKKE: Dersom brannen ikke har blitt for stor, forsøk å slokke.

Kan gardiner ta fyr?

Alle tekstiler kan brenne, men alle tar ikke like lett fyr, og de brenner ulikt. Hvor lett noe tar fyr er avhengig av tilgangen på oksygen og selve materialets brennbarhet. Brannfaren varierer med antennelighet, varmeutvikling, flammespredningshastighet og hvorvidt materialet smelter og drypper.

Leave a Comment