Ikke angre på dødsleiet

ikke angre på dødsleiet

Forestill deg at en lege forteller deg at du kommer til å dø om to uker. Hva vil du angre på, hva er de tingene du kunne ønske du hadde gjort annerledes? Fem gjengangere Heldigvis har du mest sannsynlig ikke fått noen dødsdom, og forhåpentligvis er det mange år før du legger på røret en … Les mer

Når livet gir deg et slag i trynet

Når livet gir deg et slag i trynet

Når livet gir oss slag i trynet, er det viktig å børste støvet av vingene og forsøke igjen. Ultimat lukeparkering Å få ting til er den beste følelsen jeg vet om. Og det trenger ikke være snakk om de store tingene. Å få til en ultimat lukeparkering (gjerne med så mange passasjerer i bilen som … Les mer

Sommerferie er en menneskerett

sommerferie menneskerett

Som barn besto mine sommerferier fint lite av Disneyland, Kreta eller den franske riviera. Allikevel gruet jeg meg ikke til ferien, og det burde ingen barn gjøre. Kvalitetstid Neste uke går over 600 000 barn i grunnskolen ut i sommerferie. Mange av disse kommer ikke til å dra på ferie fordi foreldrene ikke har økonomisk … Les mer

Er det nonner i Norge?

Er det nonner i Norge? I nyere tid Dominikanerne har to klostre, St. Dominikus kloster som ble grunnlagt i 1921 (10 munker i 2005) og Lunden kloster som ble grunnlagt i 1959 (10 nonner i 2005). Begge ligger i Oslo. I tillegg drives Sankta Katarinahjemmet i Oslo av dominikanerinner.

Hvor mange nevrokirurger i Norge?

Hvor mange nevrokirurger i Norge? Det er fire nevrokirurgiske avdelinger i Norge som dekker hver sin helseregion: Universitetssykehuset i Nord-Norge HF (UNN) St. Olavs Hospital HF.

Blir det krig i Norge 2022?

Blir det krig i Norge 2022? februar 2022 gikk Russland til militært angrep på Ukraina. Den pågående krigen påvirker hele Europa, inkludert Norge og Forsvaret. Sikkerhetssituasjonen er mer alvorlig og konfliktfylt enn på lenge. Men det er viktig å huske på at det ikke er krig i Norge, og Forsvaret ser heller ingen økt militær trussel mot oss.

Hvem kan reise til Norge uten visum?

Hvem kan reise til Norge uten visum? EU/EØS-borgere som vil besøke Norge EU/EØS-borgere trenger ikke visum for å besøke Norge, og kan være her i inntil tre måneder. EU/EØS-borgere som skal oppholde seg lenger, må registrere seg hos politiet.

Hvordan ble Norge en rikssamling?

Hvordan ble Norge en rikssamling? Sagaene forteller at det var Harald Hårfagre (ca. 865 – ca. 933) som samlet Norge til ett rike. I følge Snorres kongesagaer var Harald Hårfagres far, Halvdan Svarte, småkonge i Vestfold og Oppland.

Hva slags styreform har vi i Norge?

Hva slags styreform har vi i Norge? Norges politiske system bygger på at Norge er et konstitusjonelt monarki, et representativt parlamentarisk demokrati og en rettsstat. Siden 1814 har landet hatt en demokratisk statsforfatning i henhold til prinsippet om folkesuverenitet.

Hvordan skal Norge nå klimamålene?

Hvordan skal Norge nå klimamålene? Regjeringens mål er å kutte Norges utslipp med 55 prosent fra 1990-nivå innen 2030, men OECD sa nylig at utslippene bare ligger an til å falle med 20 prosent. For å nå regjeringens mål må Norge kutte de årlige utslippene med over tre millioner tonn hvert eneste år frem mot 2030.