Hvilken vannsøyle bør regntøy ha?

Ikke alle som selger regntøy bruker vannsøyle, så det at et plagg ikke er merket med vannsøyle betyr ikke at den er dårlig. De fleste er enig i at du må opp i minst 20.000 for at noe skal være vanntett, men skal du være ute i styrtregn over tid må du opp mot 30.000 for å holde unna vannet.

Er vannsøyle 10000 bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Er vannsøyle 8000 Bra?

Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben. Regntøy som er laget av pustende tekstiler, må derimot ha langt høyere vannsøyle for at det skal være tett.

LES OGSÅ  Hvor mye er en Newton meter?

Hvilken vannsøyle bør regntøy ha? – Related Questions

Er 20000 mm vanntett?

Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet.

Vannsøyleoversikt.

Vanntetthet (mm) Værforhold
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Hva betyr 20000 mm vannsøyle?

Vannsøyle – en måleenhet for vanntetthet

Den nederste åpningen på røret er dekket tett med et skallmateriale. Så fyller vann i røret. Når det begynner å piple vann gjennom materialet i bunnen, måler du hvor høyvannstanden i røret er. Står vannet 20 meter opp i røret har materialet en vannsøyle20 000 mm.

Hva er høy vannsøyle?

Vannsøyle måler hvor vanntett et materiale er, og hvor høyt vanntrykk tekstilet tåler før vannet trenger igjennom. Trykket materialet utsettes for tilsvarer høyden på en søyle vann og måles gjerne i millimeter. Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm.

Hva betyr vanntett 10k?

Vannsøylen, målt i millimeter (mm), er et mål på hvor vanntett et stoff er. I tilfellet 10k eller 10,000 mm stoff, hvis du legger en sylinder med indre dimensjoner på 1 “x 1” over et stykke nevnte stoff, kan du fylle det med vann til en høyde på 10 000 mm (10m) før vannet vil begynne å lekke gjennom.

Hva er det beste regntøyet?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

LES OGSÅ  Hvilken Robotklipper er best i test?

Hva er vannsøylen på gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Er gore-tex jakke vanntett?

GoreTex Paclite

Designet for å gi komfort og pålitelig beskyttelse, er disse plaggene vindtett, vanntett og pustende. Pakkes lett ned i lommen eller en liten ryggsekk.

Er gore-tex sko vanntett?

Vanntette sko har en vanntett membran, f. eks. GoreTex eller Sympatex, med teipede sømmer slik at vann ikke trenger inn. En vannavstøtende sko har en membran eller overflatebehandling som gjør at den tåler mer fukt enn en sko uten membran eller overflatebehandling.

Er terrex vanntett?

TERREX – Sko – Vanntett | adidas NO.

Hvor lenge varer Gore-Tex?

GORETEX® og dri-produkter

GORETEX®-produkter skal vaskes etter ca. 150 timers bruk eller når de har blitt ordentlig skitne. Plaggene skades ikke av vask – tvert imot så vil dette forlenge plaggets levetid.

Hva betyr Gore-Tex?

Gore-Tex er et varemerke for mikroporøs film av polytetrafluoretylen som er gjennomtrengelig for vanndamp fra innsiden, men ikke vanndråper eller yr. Det benyttes blant annet i fritidsbekledning.

Er terrex Gore-Tex?

adidas Terrex GoreTex passer perfekt til lek og tur, om det er til hverdags eller i skog og på fjellet. Overdelen er kledd i vanntett GoreTex® materiale som garantert holder føttene tørre og komfortable under hele dagen.

Hvor ofte impregnere Gore-Tex sko?

Husk å impregnere fottøy med tex-membran både før bruk og løpende – helst hver 7. –14. dag, avhengig av hvor ofte de blir brukt. Det er viktig at skoene er rengjort og tørre, og at impregneringen ikke inneholder silikon.

Hva er forskjellen på tursko og fjellsko?

Velger du en tursko med vanntett membran (for eksempel Gore-Tex), så har du fottøy som også takler både morgendugg og småfuktige underlag. Lave fjellsko passer best til turer med tydelige stier, dagsturer og til turgåere som ikke trenger så mye støtte på ankelen for stabilitet.

Hvordan unngå gnagsår i fjellsko?

Vi anbefaler på generell basis å holde «sokkegarderoben» i god stand, da slitte sokker med hull og nupper lettere vil bidra til gnagsår enn nyere og hele sokker. Ved å velge en noe tykkere sokk i fjellsko enn i lettere tursko, polstrer og beskytter du foten mot det noe hardere «skallet» i fjellsko enn lette tursko.

Leave a Comment