Hvordan handle bitcoin

Mange nordmenn har i de siste årene fått en svært tett kjennskap til bitcoin, enten ved at de investerer i den populære kryptovalutaen selv, eller kjenner noen andre som gjør det.

Hvis du lurer på hvordan du kan handle bitcoin, finnes det flere startegier du kan benytte deg av. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de mest populære metodene for hvordan handle bitcoin i Norge.

Dagshandel (Day trading)

Bitcoin og andre kryptovalutaer skaper overskrifter i nyhetsbildet, men det er fortsatt tidlig for denne nye aktivaklassen. Med så mye volatilitet er det lett å miste alle gevinstene dine raskt. Det er derfor mange investorer har vendt seg til dagshandel. Selv om volatiliteten til kryptovalutaer ikke alltid er forutsigbar, gir den mange muligheter for erfarne daytradere.

Dagshandel krever disiplin, da det krever å utnytte kortsiktige prissvingninger. I tillegg krever det sterke tekniske analyseferdigheter. Markedet kan være bølgete, og det kan være lurt å øve i en simulator først. I dagshandel kjøper investorer seg inn og ut i bitcoin i løpet av samme dag, i håp om kortsiktige gevinster.

Swing-trading

Swing-trading er en av de mest populære metodene som brukes i kryptovalutamarkedet. Den kombinerer tålmodigheten til posisjonshandel med fleksibiliteten til dagshandel. Swing-posisjoner holdes i to dager til flere uker, slik at tradere kan dra nytte av prissvingninger. Denne typen handelsstrategi er populær blant både tekniske og grunnleggende tradere.

Nøkkelen til swing-trading er å se etter mønstre. Først må du analysere prisdiagrammet for støtte- og motstandsnivåer. Etter at du har identifisert støtte- og motstandsnivåene, kan du gå inn og ut av posisjonen din før salgspress kommer inn ved motstand.

HODLing

HODLing er en vanlig strategi blant investorer som ønsker å kjøpe og holde en kryptovaluta. Denne strategien innebærer å investere en betydelig sum penger i en spesifikk eiendel og ignorere hyppige handler. HODLing er imidlertid ikke egnet for kortsiktige investorer eller swing-tradere. Mens HODLing lar investorer høste fortjenesten av stigende priser, kan det være risikabelt og har noen risiko forbundet med det.

I denne strategien kjøper investoren Bitcoin og holder den i måneder eller til og med år. Denne strategien brukes ofte av enkeltpersoner som tror på det langsiktige potensialet til kryptovalutaen. De vil ikke selge det før de har høstet fortjenesten. De kan også velge å snitte sin posisjon til en større posisjon ved å gjøre mindre kjøp hver uke eller måned. Dette hjelper dem å redusere risikoen forbundet med HODLing.

De som har holdt troen på HODL-strategien de siste ti årene har utvilsomt gjort en fenomenal investering og virkelig hatt god suksess ved å handle bitcoin.

Kopihandel (Copy trading)

Når du er usikker på hvor du skal begynne i kryptoverdenen, kan kopihandelstjenester hjelpe deg med å navigere i markedet. Disse selskapene tilbyr en rekke funksjoner som gjør det enkelt å kopiere andres handler og gjøre dine egne handler ved å bruke deres erfaring. Hvis du er nybegynner, kan du starte med å åpne en gratis konto. Når du har registrert deg, kan du velge handelsstrategiene du vil kopiere. Du kan også prøve ut forskjellige strategier for å finne den beste for din handelsstil.

Når du velger en trader å kopiere, er det viktig å velge med omhu. Noen kopihandelsplattformer lar deg velge en spesifikk trader ved å klikke på en “følg”-knapp. Tradere som er populære og har et høyt antall følgere er gode kandidater for kopihandel. Du bør også vurdere avkastningen og risikonivået. Å velge en trader basert på disse faktorene vil tillate deg å gjøre informerte handler.

Giring (Leverage)

Leverage, eller giring som det gjerne kalles på norsk, er en av nøkkelkomponentene i handel med kryptovaluta. Den lar deg investere en liten mengde og bruke den til å øke posisjonsstørrelsen. For eksempel: Hvis du har en investering på 10 000 kr og utnytter den med 100x, kan du gå inn i markedet med et totalt beløp på 1 million kroner. Derfor vil du ha muligheten til å tjene 200 kr på hver 2 % økning i prisen.

Vær imidlertid oppmerksom på at giring kommer med sine egne risikoer og bør brukes med forsiktighet, spesielt hvis du er ny innen bitcoin-handel.

Giring er et grunnleggende aspekt ved ethvert finansmarked. Det bidrar til å forme markedsaktivitet og hodlings og kan føre til noen unike handelsmuligheter. Giring i Bitcoin-handel bør brukes med måte for å unngå risikoen for høy innflytelse og for å maksimere fortjenesten.

Leave a Comment