Fordeler med å spille golf

Golf er en utmerket treningsform som kan tilby en rekke fordeler for sinn og kropp. I tillegg er golf en sport som kan spilles av både unge, voksne og eldre. Sporten kan hjelpe deg med å lindre stress, utvikle sosiale ferdigheter og forbedre din mentale helse. I tillegg forbedrer spill med andre din mentale helse og øker selvtilliten din. Å spille med andre fremmer også sunn konkurranse, som oppmuntrer deg til å utfordre deg selv og forbedre ferdighetene dine

La oss se nærmere på hvilke fordeler med å spille golf du kan forvente når du drar på golfbanen.

Reduserer stress

Det finnes mange bevis som tyder på at å spille golf kan hjelpe folk å redusere stress. Dette er en sport som krever mentalt fokus og konsentrasjon. Spillere må lage planer, perfektere timing og anslå avstander. Alle disse oppgavene distraherer spilleren fra stressende tanker og bidrar til å forbedre deres generelle helse. Studier har også vist at å spille golf kan redusere risikoen for demens.

Golf hjelper også militærveteraner med å takle PTSD (Posttraumatisk stresslidelse). Den fysiske aktiviteten er med på å skape endorfiner som kan få folk til å føle seg glade. Frigjøringen av disse kjemikaliene hjelper kroppen med å takle depresjon og andre problemer. Det fjerner også sinnet fra negative tanker, og å gå over golfbanen kan redusere stress.

Lindrer mental utmattelse

Det å spille golf er ikke bare en morsom aktivitet, men det kan også være bra for din mentale helse. Du kan få litt mosjon og frisk luft, samtidig som du sosialiserer deg med andre. Dessuten er golf relativt COVID-sikker, noe som betyr at det ikke krever mye sosial distansering.

Forhindrer hjernedegenerasjon

Det å spille golf er en fin måte å trene hjernen på og forhindre hjernedegenerasjon. Spillet er en sensorisk-motorisk-aktivitet som krever gjentatte treningsøkter for å forbedre muskelminnet. Spillerne må føle bakken, køllen deres, omgivelsene og målet deres, og bruke denne informasjonen til å bestemme riktig slag og avstand. Dette er en flott form for hjernetrening som forhindrer effekten av hjernedegenerasjon.

De mange gjentatte svingene som golfspillere foretar og trener på, utvikler også muskelminne, ettersom spillere lærer å navigere på en bane.

Reduserer kaloriinntaket

Golf er en fin måte å få din daglige dose med trening og forbrenne kalorier. Det er en fysisk aktivitet med moderat intensitet og forbrenner tre til seks ganger flere kalorier per minutt enn å ikke gjøre noe. Dette er flott for vekttap fordi det skaper et kaloriunderskudd og brenner fett. I tillegg til dette kan golfere også redusere inntaket av mat ved å innta en diett med lavt kaloriinnhold.

Å spise en balansert frokost før en runde golf er en fin måte å starte dagen riktig på. Sørg for å velge mat som inneholder sunt protein og karbohydrater. Unngå bearbeidet mat som kan forårsake topper i insulinnivået og krasj i energinivået. Egg, havregryn og frukt er gode alternativer. Når du velger et måltid, bør du prøve å holde deg til en andel av proteiner, karbohydrater og fett som passer for ditt aktivitetsnivå.

Oppmuntrer til stille tid

En golfbane bør oppmuntre til stille tid før og etter slag. Jubel og rop er tillatt etter at ballen er i kontakt, men det er frekt å avbryte spillet under pre-shot-rutinen. Imidlertid er det noen turneringer som oppmuntrer til støy til enhver tid, som Waste Management Open i Arizona. Dette har ført til at noen spillere gestikulerer etter et mer høylytt publikum før slaget deres.

Selv om spillet golf er en avslappende aktivitet, kan lyden av andre spilleres samtaler distrahere deg fra spillet. I tillegg er det viktig å huske at lyd beveger seg raskere enn golfballer, så prøv å holde deg stille under den første driven.

Leave a Comment