Hvordan finne navn på blomster?

Appen Artsorakelet er utviklet av Artsdatabanken. Brukeren kan sjekke blomster– eller dyrearten ved å søke med et bilde, opplyser Artsdatabanken i en pressemelding. Appen er spesialisert til norsk natur og har et bildebibliotek på 1,1 millioner bilder.

Ville vårblomster i Norge?

De vanligste vårblomstene
 • Blåveis, Hepatica nobilis. Soleiefamilien.
 • Gullstjerne, Gagea lutea. Liljefamilien.
 • Hassel, Corylus avellana. Bjørkefamilien.
 • Hestehov, Tussilago farfara. Kurvplantefamilien.
 • Hvitveis, Anemone nemorosa. Soleiefamilien.
 • Korsknapp, Glechoma hederacea.
 • Krekling, Empetrum nigrum.
 • Krokus, Crocus sp.

Hvor mange heter Lobelia?

Bruk av navnet Lobelia i Norge og andre land:

Lobelia finnes som personnavn i Norge foreløpig. Den 01.01.2022 var det under 4 og minst 1 jente med Lobelia som første eller eneste fornavn. I Sverige er navnet også i bruk. Den 31.12.20 var det der 11 jenter/kvinner med Lobelia som ett av sine fornavn.

Hvordan finne navn på blomster? – Related Questions

Hvilke navn er ikke lov i Norge?

Det som ikke er mulig å bruke er for eksempel banneord, titler (som Konge eller Prinsesse), medisin- og sykdomsnavn, eller fornavn som etternavn og etternavn som fornavn. Man kan sammenfatte det på en veldig enkel måte: Det er ikke lov med navn som kan gi negative assosiasjoner.

Hva er Hedda?

Hedda er et kvinnenavn dannet som en kjæleform av navn på Hed- og Had-, som Hedvig, fra gammeltysk Haduwig som betyr «strid». Hedda har norsk navnedag 15. oktober.

Er Lobelia giftig?

Lobelia — arter. Svært vanlig lav, bunndekkende staude. Er giftig i store mengder (alle plantedeler). Symptomer: Kvalme, oppkast, diaré, økt spytt, kramper og koma.

Kan Lobelia spises?

Lobelia er giftig og bør ikke spiser.

Er Lobelia flerårig?

I tillegg til at lobelia er en enkel plante å holde fin, er dette også en blomst som vil være til glede lenge. Denne ettårige planten blomstrer nemlig helt fra du kjøper den på hagesenteret til frosten kommer på høsten.

Skal Lobelia ha mye vann?

Ikke skal du vanne for mye heller. Bare husk å plante den om når du kommer hjem fra blomsterbutikken. Lobelia trives best i store krukker og ampler, ellers vil den fort tørke ut. Store potter holder bedre på fuktigheten i jorden og du slipper å vanne like ofte.

Er Lobelia flerårig blomst?

Hagelobelia er en flerårig urt i klokkefamilien som i Norge dyrkes som ettårig. Plantene blir mellom fem og 15 centimeter høye og har mørkeblå blomster.

Kan Lobelia klippes ned?

Spesielle krav: En lobelia som har blitt lang, tynn og stygg kan klippes ned. Den tåler å klippes ned til halve lengden. På våren må lobelia herdes før den plantes ut ved å la den stå ute på dagen og inne på natta i noen dager.

Kan man overvintre Lobelia?

En av sommerens mest populære stauder. Staudelobelia foretrekker fuktig jord. Den kan også brukes som vannplante, men da overvintrer den ikke. Denne sorten blir ca 50-60 cm høy og vil blomstre til frosten.

Når skal Geranium klippes ned ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Hvilke vårblomster tåler kulde?

Vårblomster som tåler noen kuldegrader

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Er perleblomst flerårig?

Perleblomst eller Muscari, er en flerårig løkplante som blomstrer tidlig i hagen. Det mest iøynefallende er den gnistrende blåfargen på de runde perleformede blomstene, derav navnet perleblomst. Muscari fås også i en helt herlig hvit variant, men løken er dyrere og kommer i salg litt senere.

Hvilke blomster står hele sommeren?

Sommerens blomster
 • Pelargonia. Tåler tørke, blomstrer flittig, mange sorter og farger.
 • Margeritt. Blomstrer hele sommeren.
 • Lobelia. Hengende eller kantplante, begge passer fint i potte og henger over kanten med mange små blå, hvite eller lilla blomster.
 • Bacopa.
 • Fuksia.
 • Spansk margeritt.
 • Lavendel.
 • Petunia.

Hvilke blomster varer lenge?

Det finnes så mange vakre sommerblomster. Pelargonium, Petunia, Lobelia og spanske margeritter! Dette er blomster som krever relativt lite stell, men gir langvarig glede. De vokser best med denne enkle oppskriften: gjødsel, vann og stell.

Er perleblomst giftig?

Perleblom (Muscari sp.) er lite farlege planter og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva er den giftigste Blomsten i Norge?

Selsnepe, anses å være den giftigste planten vi kjenner til i Norge i følge helsenorge.no. Planten blomstrer i juli-august, kan bli 50-130 cm høy og har hvite eller lyserosa blomster som sitter sammen i skjermform. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i i roten og nedre del av stilk.

Leave a Comment