Hvor stor åpning mellom terrassebord?

Hvor mye skal terrassebord stikke ut?

Når terrassebordene legges, skal avstanden mellom dem være fra 2-5 mm. Mange proffer bruker tommestokken som mal. Ikke kapp dem i endene, men la dem stikke minimum 5 cm utenfor. Må terrassebordene skjøtes, gjøres det på terrassebjelkene.

Hvordan regne terrassebord?

Hvor mye terrassebord trenger jeg?
  1. 95 millimeter bredde = 10,2 løpemeter per kvadratmeter.
  2. 120 millimeter bredde = 8,1 løpemeter per kvadratmeter.

Skal margen opp eller ned på terrassebord?

Det finnes ikke noen fasit på hvilken side av terrassebordet som skal ligge opp. Vår anbefaling er likevel å legge dem slik at årringene i enden av bordet har buen opp (med margsiden ned). Ved å legge dem slik, unngår man at vann samler seg på overflaten.

Hvor stor åpning mellom terrassebord? – Related Questions

Hvorfor terrassebord med riller?

Hvorfor riller i terrassebord? Riller i terrassebord har både estetiske og praktiske fordeler. Enkelt og greit så ser det pent ut, og gir terrassen er spesielt vakkert utseende. I tillegg gjør rillene i terrassebordet det mer sklisikkert og behagelig å gå på.

Hvorfor sprekker bord på terrassebord?

Det oppstår sprekker etter at fukt og tørke har arbeidet med treet. I tillegg begynner spikere å jekkes opp på grunn av krymp og svell i bordene.

Hva er opp og ned på terrassebord?

På endeveden i terrassebordet vil du kunne se at årringene i treet lager en bue, eller en U om du vil. Terrassebordet kan da legges slik at årringene «smiler» (margsiden opp) eller motsatt (margsiden ned).

Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge?

Vi anbefaler at den peneste siden alltid legges oppover. Når det gjelder rillede terrassebord, velger du selv om du ønsker rillene opp eller ned.

Hvordan legge Royal terrassebord?

Royal impregnerte terrassebord
  1. Avstanden mellom bjelkene skal være cc 600 mm.
  2. Bordene skjøtes i enden på bjelkene kortende mot kortende. Sideveis mellom bordene skal det være en spalte, gjerne 3 mm.
  3. Royalimpregnert skal festes med skruer av A4 kvalitet, syrefast.
  4. Bordene monteres med 2 skruer pr bjelkelag.

Hvordan legge terrassebord inntil fjell?

Det siste bordet må ofte skjæres til på langsiden også. Da er det enklest å legge det oppå det bordet du la sist og gjøre på samme måte, men med blyanten en bordbredde pluss mellomrom (for eksempel 12 + 0,5 cm) inn på tommestokken. På denne måten får du en god tilpasning mot fjellet.

Kan man legge terrassebord når det regner?

ja det går bra forutsatt at plankene er tørre mens du legger dem ut – dvs at ikke plankene er søkkvåte. At de blir våte etterpå spiller ingen rolle. Terrassebord holder som regel veldig høy fuktighet når du kjøper de så det går nok helt fint.

Hvor tykke er terrassebord?

Bruk terrassebord som er minimum 28 mm tykke. Terrassebordene er tørket under produksjonen, og det anbefales minimum 2 mm spalte mellom bordene (bladtykkelsen på tommestokken).

Hvor lang tid tar det å legge terrassebord?

Det meste av jobben ligger i de lagene du knapt tenker på som en del av det å bygge en terrasse. Men når den delen er ferdig, så er det en ren fornøyelse å legge ut de flotte terrassebordene i løpet av et par timer til slutt.

Når er terrasse søknadspliktig?

Søknadspliktig terrasse

Dersom terrassen har en høyde som er mer enn 0,5 meter over gjennomsnittlig planert terreng rundt terrassen. Dersom terrassen plasseres i et område som er avsatt til annet formål (for eksempel i landbruks-, natur- og friluftsområder)

Hva er forskjell på klasse 1 og 2 terrassebord?

Som oftest er klasse 1 mye finere den klasse 2 , rettere bord , mindre kvister/sprekker, mindre dimensjons forskjeller. Klasse 2 har mer av disse feilene. Dog kan man være heldig å få fine klasse 2 bord. Selv pleier jeg alltid å gå for klasse 1 , de kronene i forskjell er som oftest verdt det i henhold til kvalitet.

Hvor langt spenn på 48×98?

Veiledende spennvidde for 48×98 er 2,0m med cc 400mm (gjelder for terrassebjelker i klase C18) , så da skal det gå.

Hvor stort spenn på 48×198?

Mellom bærebjelkene kan det være f. eks. 3,50 meter hvis gulvbjelkene er 48 x 198 mm og senteravstanden mellom dem er 60 cm. Reduseres bjelkedimensjonen til 48 x 148, blir maksimal spennvidde 2,50 meter.

Hvor mye vekt tåler 48×198?

Men en 48×198 c24 tåler da en belastning på ca 5 tonn. Oppleggsflaten på en 48×198 er det svake punktet her, og tåler i underkant av 40kN, men denne kan evt forsterkes. Ser at vanlig snølast i Hedmark (avhenging av kommune) ligger rundt 4 kN per m2, og maksimalt rundt 6,5 kN m2.

Hvilke skruer til 28mm terrassebord?

I Norge er 21 og 28 millimeter den vanligste tykkelsen på terrassebord. Til disse bør du minst bruke henholdsvis 45 og 55 millimeter lange skruer.

Hvor langt mellom bjelker terrasse?

Ved bruk av 21 mm terrassebord skal senter- avstanden mellom bjelkene ikke overstige 400 mm. Bjelkene skal stikke 100 mm utenfor ytterste drager, for å gi feste til rekkverksstendere. Du kan feste bjelkene ved hjelp av beslag, f. eks vinkelbeslag eller båndstål.

Leave a Comment