Hvordan beregne spekemat?

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne.

Hvor mye spekemat til 15 personer?

mye spekemat trenger du
  1. Spekefat med tilbehør: ca 130 g per person.
  2. Spekefat med lett tilbehør: ca 150 g per person.

Hvor lenge skal spekepølse henge?

Røykes spekepølsenelenge som 4 timer bør det skje på to dager. Ellers kan pølsene bli for varme. Nå kan pølsene henges til speking på et luftig, forholdsvis tørt og ikke for varm sted. Pølsene skal være ferdig speket etter 2 – 3 måneder.

Hvordan beregne spekemat? – Related Questions

Er spekepølse sunt?

Spekepølser som salami og fårepølser er eksempler på de feteste alternativene, og på grunn av et høyt fettinnhold inneholder disse pølsene også mer kilokalorier per 100 gram. Generelt så sier man at jo mindre bearbeidet kjøttmaten er, desto mer vitaminer, mineraler og proteiner inneholder den.

Hvordan lagre spekepølse?

Ofte tilsettes også melkesyrebakterier, som gir en syrlig smak og skaper et surt og utrivelig miljø for en rekke andre skadelige bakterier. Heller ikke spekepølser skal lagres tett i plast, da de også lett mugner. Pakk dem heller i papir eller spekepose. Tørr kuttflate kan bare skjæres vekk.

Hvordan tørke spekepølser?

Et alternativ er selvsagt også å henge/legge dem i kjøleskapet eller et kjølerom. Spekepølser bør ikke lages på den varme tiden av året hvis man ikke har tilgang på et kjølig rom. Pølsene vil fortsette å tørke etter at de er ferdige.

Hvordan bør man oppbevare spekepølser etter åpning?

Man kan oppbevare spekepølsa i kjøleskap eller i romtemperatur. Ønsker man at pølsa skal forholde seg myk så oppbevarer man dem i kjøleskap. Hvis man ønsker at spekepølsen skal tørke ut og bli hard, så oppbevarer man den i romtemperatur.

Kan man fryse ned spekepølse?

Du kan fryse ned Spekepølsen/ -maten dersom det er ønskelig. Pakk dem gjerne inn i aluminiumsfolie først dersom vakuumforpakningen er åpnet. Uåpnede pølser kan legges rett i frysen.

Hvor lenge holder Rødvinspølse?

RØDVINSPØLSE
Ingredienser Svinekjøtt, storfekjøtt, salt, krydder, rødvinsaromat 0,12%, rødvinsekstrakt (sulfitt) konserveringsmiddel E250, antioksidant E301, farge E120.
Allergener warning Sulfitt
Holdbarhet 540 dager
Oppbevaring Temperatur fra: 1 – 25 grader

Kan man fryse oppskåret spekeskinke?

Fryst: Skinken eller bit av skinken kan fryses. Pakkes inn i frysefolie og papir eller vakumeres.

Hvordan speke kjøtt?

Til speking anbefaler vi tørrsalting. Dette er den eldste av saltemetodene. Tørrsalting vil si at kjøttet gnis inn med salt og legges i et kar der det også pakkes rikelig med salt rundt stykkene. Salt utrørt i vann, blir en saltlake.

Er det farlig å spise spekemat?

Selv om det fortsatt kan oppstå farlige bakterier i kjøttmat som er speket, tørket eller fermentert, regner de to forskerne spekepølse og annen spekemat for trygg mat. Det spises veldig mye spekepølse, og det er ikke ofte det er utbrudd.

Kan spekeskinke ligge i romtemperatur?

Salami, fårepølse og spekeskinke passer veldig godt som pålegg i matpakken siden spekede produkter holder seg godt i romtemperatur. Grunnet en salte- og tørkeprosess som gir produktene lav PH og lite vann har spekevarer en lenger holdbarhetstid enn ferskt kjøttpålegg.

Hvordan oppbevare åpnet spekeskinke?

Hele stykker med spekemat kan holde seg i flere måneder om du lar det henge fritt i en lerretspose på et mørkt, kjølig og luftig sted. Kjøleskap er også bra, men pakk ikke spekematen inn i en plastpose eller i tett plast, bruk matpapir eller aluminiumsfolie.

Leave a Comment