Hvor mye pinnekjøtt regner man pr person?

Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.

Hvor mye ribbe og pinnekjøtt pr person?

Hvor mye julemat pr. person?
Julemat Mengde pr. person
Medisterkaker / medisterpølse som tilbehør til ribbe 50-100 g
Medisterkaker / medisterpølser 200 g
Pinnekjøtt (tørrvekt) 400 g (500 g for storspisere)
Pinnekjøtt (utvannet) 530 g (650 g for storspisere)

Hvor mange kilo ribbe til 10 personer?

– Du er nødt til å beregne mellom 400 og 500 gram ribbe per person. Dette er fordi beinet i ribba kan utgjøre så mye som 30-40 prosent av ribbas vekt, sier kokken. Han fortsetter: – Personlig regner jeg nok rundt 500 gram per pers.

Hvor mye pinnekjøtt regner man pr person? – Related Questions

Hvor mye ribbe til 14 personer?

Hvor mye ribbe skal man beregne per person og hvor mye lutefisk må man kjøpe til ti?

Porsjonsberegning ribbe.

Voksen Barn
Ribbe (rå) 400 g 200 g
Ribbe (rå) med medistertilbehør 350 g 150 g
Medisterkaker (som tilbehør) 100-125 g 80 g
Julepølse (som tilbehør) 100-125 g 80 g

Skal svoren ligge ned?

Legg ribben med svoren ned i en langpanne, hell på 2-3 dl vann (det skal dekke litt opp på svoren), og legg folie over. Pass på at folien sitter tett rundt kanten på langpannen, slik at ikke noe av vannet fordamper. Damp gjerne ribben i en time, da vil svoren blåse seg skikkelig opp og blir lett og sprø.

Hvor mye ribbe regner man per person?

Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon.

Kan jeg steke ribba dagen før?

Svar: Ja, det går helt fint å steke ribba ferdig dagen før, på samme måte som om du hadde gjort det på julaften. Du må sørge for sprø svor, ellers blir den ikke sprø ved oppvarming. Avkjøl ribba på benken, og ikke dekk den til før den er avkjølt.

Hvor mye kjøtt må jeg beregne?

mye kjøtt trenger du per person
  • Beinfri kjøtt (for eksempel biff): 150 gram per person.
  • Kjøtt med bein: 300 gram per person.
  • Kjøtt med mye bein (fårikål, lammekoteletter): 400 gram per person.
  • Kjøttdeig og karbonadedeig: 150 gram person person.
  • Kjøttdeig til gryterett: 200 gram per person.

Hva skal man se etter når man kjøper ribbe?

Se etter fettet

Når du skal velge den beste ribba, er det fettet du skal se etter. På matspråket heter kalles dette ”marmorering”, og betyr ”naturlig fett som ligger spredt rundt i kjøttet”. Dette er det hvite fettet du ser i kjøttet. – Fettet gjør at kjøttet blir saftigere og får en god smak, tipser Brynhild.

Hvor lenge kan kokt pinnekjøtt ligge i kjøleskapet?

Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Hva er best av tynnribbe eller familieribbe?

Fett gir sprø svor

I likhet med familieribba blir også tynnribba best hvis du krydrer den godt med salt og pepper et par dager før steking. Du kan imidlertid velge ferdigkrydret tynnribbe når du handler, så slipper du å tenke på verken ruting eller krydring.

Er tynnribbe og Flatribbe det samme?

Flatribbe: Det er selve ribbestykket, og det samme som tynnribbe. Flatribba er mer marmorert, der ligger kjøtt og fett lagvis. Det er denne ribben vi selger mest av, og det er flatribbe som er mest vanlig å servere på julaften.

Hva er best ribbe eller pinnekjøtt?

Da er det endelig slått fast: Ribbemiddagen er bedre enn pinnekjøtt (for klimaet). Pinnekjøtt kommer dårligst ut på klimakalkulatoren for julemat. Ribbe, torsk og lutefisk har også høye klimagassutslipp.

Er ribbe sunt?

Vi bør spise mye fett, men lite av den «skokremen» de kaller margarin, mener lege og kokebokforfatter Annika Dahlqvist. Og frukt kan vi godt kutte ut. Ribbe og julemat er slett ikke farlig for helsa, mener den svenske legen Annika Dahlqvist.

Er ribbe det samme som pork belly?

Ribbe er egentlig det samme som «pork belly» og det er jo ganske vanlig å få med en asiatisk touch.

Hvorfor spiser vi pinnekjøtt på julaften?

Pinnekjøtt kommer fra Vestlandet

På grunn av naturlig dårlig tilgang på fôr om høsten, var det naturlig at sauene ble slaktet på denne tiden. Da ble saueribbene saltet og tørket for å konservere kjøttet. Pinnekjøtt har blitt en godt etablert juletradisjon!

Hvem har den beste juleribba?

TV2 Hjelper Deg har kåret Jæren Smak juleribbe av utegris til best i test og gav den terningkast 6! Sikre deg vår beste ribbe til jul – Jæren Smak får du kun hos MENY.

Hva heter høyrygg på engelsk?

Det som på amerikansk kalles chuck er vanligvis det som er opphavet til kjøttstykker med ben, som chuck steaks (høyrygg) og roasts (stek) (fra armen eller skulderbladet), samt benfrie kjøttstykker av nærmest suppekjøtt-kvalitet (se US: clod).

Hva er egg YOLK på norsk?

Sosialt
Norsk Engelsk Amerikansk
Egg Egg Egg
Eggeplomme Eggyolk Eggyolk
Eggehvite Eggwhite Eggwhite
Eggeskall Eggshell Eggshell

Leave a Comment