Hvor lenge er Holdbarhet på pinnekjøtt?

Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Hva er pinnekjøtt lagd av?

Pinnekjøtt eller saueribbe er en tradisjonell norsk julerett som baserer seg på ribbe av sau. Pinnekjøtt kjennetegnes først og fremst ved at kjøttet er tørket og i ulik grad saltet og røyket.

Hvor lenge bør pinnekjøtt ligge i vann?

Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken. Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut. Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.

Hvor lenge er Holdbarhet på pinnekjøtt? – Related Questions

Hvor lenge kan pinnekjøtt ligge i romtemperatur?

Hvor lenge kan pinnekjøtt oppbevares i romtemperatur? – Når det gjelder oppbevaring, kan som regel pinnekjøtt, spekemat samt noen oster, som for eksempel brunost og Edamer, ligge et par dager i ubrutt emballasje i romtemperatur.

Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

En klassisk tabbe i julestresset er å glemme å vanne ut pinnekjøttet. Har du ikke mulighet til å endre planer og servere pinnekjøttet en dag senere, finnes det en kriseløsning. Ha pinnekjøttet i en kjele og fyll denne med kaldt vann. Varm sakte opp til kokepunktet og la det trekke til kjøttet slipper beina.

Kan man legge frossent pinnekjøtt i vann?

Øyvind forteller at i motsetning til vanlig kjøtt som må tines sakte i kjøleskap, kan du tine pinnekjøtt som du vil. – Det er også mulig å legge frosset pinnekjøtt rett i vann. Så lenge pinnekjøttet er godt innpakket, kan det holde seg ett år i fryseren.

Hvorfor bytte vann pinnekjøtt?

Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig. Et godt tips er å koke vannet du skal etterfylle med, slik at overgangen blir sømløs. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.

Hvorfor blir pinnekjøtt hardt?

I tørket tilstand blir det både for salt og for hardt. Det har nokså lik smak som fenalår men er ikke spisbart før det har ligget til utvanning og er dampet ferdig. Pinnekjøtt er en matrett som faktisk har tradisjoner langt ut over Norge.

Kan pinnekjøtt varmes opp flere ganger?

– Hvis du er rask til å kjøle ned varmebehandlet mat, helst i løpet av 1-2 timer, er det trygt å varme opp maten flere ganger, sier mikrobiolog i Nofima, Trond Løvdal.

Skal pinnekjøtt hvile?

Start dagen før middagen skal serveres og legg kjøttet i kaldt vann i 16-24 timer. Bruk rikelig med vann, og bytt vann en gang underveis. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet.

Skal pinnekjøtt dampes eller kokes?

Det kan anbefales. Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet. La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet.

Hvor lenge kan dampet pinnekjøtt ligge i kjøleskapet?

Pinnekjøttet holder seg typisk i toppen 3 dager i kjøleskapet, så det kan ikke ligge der for lenge før det bør kastes i søpla.

Kan pinnekjøtt bli overkokt?

– Mange er redde for at pinnekjøtt blir overkokt, men det kan nesten ikke bli det. Det skal falle litt fra beinet, da er det ferdig.

Er det stor forskjell på røkt og urøkt pinnekjøtt?

Tradisjoner, smak og behag

– Når det kommer til smak, har det røkte kjøttet en karakteristisk røyksmak, mens det urøkte har mer saltsmak. Når det kommer til kvalitet på kjøttet, er det høy standard på det meste av pinnekjøttet du får i butikkene i dag, så du finner produkter av topp kvalitet i begge leire.

Hva er Norges beste pinnekjøtt?

Norges beste pinnekjøtt fra Smedstuen gård

I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021.

Hva er det beste pinnekjøtt?

Pinnekjøtt fra Jæren Smak – en sikker vinner

Utvalget av pinnekjøtt varierer fra butikk til butikk, men i de aller fleste butikkene finner du blant annet pinnekjøtt fra Jacobs Utvalgte, som produseres av A. Idsøe og lages av Jæren Smak kvalitetslam. Se etter pinnekjøttet fra Jæren Smak i din MENY-butikk og på nett.

Hvem lager Henriettes pinnekjøtt?

I testen har de vurdert ti typer urøkt pinnekjøtt fra dagligvarebutikkene. Kjøttet er vannet ut og dampet og vurdert ut fra smak, duft, konsistens, utseende og sammensetning. Henriettes pinnekjøtt av lam produseres eksklusivt for Coop og fås bare i Coops butikker. Du finner det i alle våre Obs butikker.

Kan pinnekjøtt gå ut på dato?

Kan man spise pinnekjøtt utgått på dato? – Folk mener det er en skandale når de ringer. Men så lenge det har vært dypfryst siden vinteren før, så er det ingen problemer. Pinnekjøtt kan faktisk mathygienisk vare i flere år, sier distriktssjef i Mattilsynet Paal Fennel.

Leave a Comment