Hvem spilte Jul i Skomakergata?

Jul i Skomakergata
Språk Norsk
Foran kamera
Medvirkende Henki Kolstad
Bak kamera

Hvor er Jul i Skomakergata spilt inn?

Skomakergata i dyreparken i Kristiansand ble åpnet i juni 2000 og ble bygget på grunnlag av NRK-serien fra 1978.

Hvem er Tøfflus?

I romjulen 1988 sendte NRK barneprogrammet Rubbel og Bit – en musikal på badet. Der spilte Åsmund Huser figuren «Kontrabasskongen», som han selv var figurmaker for. Blant figurene han senere har gitt scenisk liv og stemme på fjernsyn, er dukken «Tøfflus» fra NRKs julekalender Jul i Skomakergata.

Hvem spilte Jul i Skomakergata? – Related Questions

Hvor gammel er Henki Kolstad?

93 år (1915–2008)
Henki Kolstad / Alder ved dødsfallet

Hvorfor ikke Jul i Skomakergata?

(Dagbladet): I 2011 bestemte NRKs daværende programredaktør i NRK Super, Nils Stokke, at «Jul i Skomakergata» aldri mer skulle sendes på NRK. Grunnen var at den gamle julekalenderen var utdatert. Reaksjonene lot ikke vente på seg og flere gikk hardt ut mot kanalens beslutning.

LES OGSÅ  Hva er dybde i en sofa?

Hva er årets julekalender 2022?

NRK 2022– «Snøfall»

Hvert år er det stor spenning knyttet til hvilken julekalender som vises på NRK (ofte NRK 1 og NRK Super).

Hvorfor går ikke Jul på Månetoppen?

Jul på Månetoppen” ble sist sendt på tv i 2014. Etter dette stoppet NRK å sende serien fordi de mente at fortellermåten var utdatert og at den tekniske kvaliteten var for lav. Da folk fant ut at seriene ikke lenger skulle vises på tv i 2015 var veldig mange sinte og irriterte.

Hvorfor ble Blåfjell tatt bort?

Da NRK bestemte seg for å slutte å sende «Jul i Blåfjell» skrev de på Facebook at seriene var utdatert. – Vi kunne selvsagt valgt å sende dem igjen, men ønsker heller å skape nye serier som kan gi norske familier flere og nye julekalendertradisjoner, skriver de.

Kommer Jul i Blåfjell i 2022?

Jul i blåfjell 14. desember 2022.

Hvor ligger fjellet i Blåfjell?

Blåfjellet i Bodø kommune ligger mellom Kjerringøy og botnen av Nevelsfjorden og er 681 moh. Blåfjellet er et fjell i Grane kommune i Nordland, med høyeste topp, Storklumpen, på 1293 meter over havet som er høyeste fjell mellom Svenningdalen/Vefsnas dalføre nedenfor Trofors og kysten.

Hvor får man sett Jul i Blåfjell?

Jul i Blåfjell – NRK Nett-TV.

Er Blåfjell et fjell?

Blåfjellet er et fjell i Lierne kommune i Trøndelag. Det har flere toppunkter, hvorav det vestligste er høyest med 1 283 meter over havet. Det er det 14. høyeste fjellet i Nord-Trøndelag av fjellene med primærfaktor på minst 50 meter.

Når kom Jul på Månetoppen ut?

Jul på Månetoppen er en norsk adventskalender for barn produsert av NRK, som ble vist på NRK i 2002. Idé og manus var ved Gudny Ingebjørg Hagen. Jul på Månetoppen var oppfølgeren til Jul i Blåfjell og Amalies jul. Den handlet i utgangspunktet om både blånissene og rødnissene.

LES OGSÅ  Hvor mye tjente Geir Lippestad på Breivik saken?

Hvorfor vises ikke Blåfjell?

Men ikke hver dag klokka 18 i desember. I fjor ble «Jul i Skomakergata» lagt ut gratis tilgjengelig på nettet som en del av Norwaco-avtalen. «Jul i Blåfjell» og «Månetoppen» er produsert etter 1997, og omfattes derfor ikke av avtalen. Det betyr at vi ikke har rettigheter til å legge disse fritt ut på nettet.

Hvor bor blånissene?

Stykket foregår i og uten for Blåfjell, hvor Blånissene bor. Deres oppgave her i verden er å lage den blå timen og å holde naturen ren for søppel. Her har de levet i mange hundrede år i fred med hverandre og naturen helt til denne dag.

Er Jul i Blåfjell på NRK?

Endelig er blånissene tilbake! De våkner fra dvalen og gjør seg klar til julaften, når den store stjerna skal skinne.

Hvem spilte Mamsen og lillegutt?

NRKs reprise av juleserien «Jul på Månetoppen» har vekket gode minner for Johannes Joner (56). Han spilte Lillegutt, mens Grethe Kausland (1947–2007) tolket Mamsen. Johannes verdsetter tiden han fikk med den avdøde artist- og skuespillerlegenden.

Hva heter hun som spilte Selma i Snøfall?

Siri Skjeggedal er i rollen som Selma for andre gang kommet inn i de tusen hjem med NRKs julekalender «Snøfall». Her er hennes TV- og filmfavoritter. Siri Skjeggedal (14) spiller rollen som Selma i NRKs julekalender «Snøfall».

Hva heter hovedpersonen i Julekongen?

Serien handler om Kevin Gran som bor sammen med sin familie i Sølvskogen.

Leave a Comment