Når skal Skaugumbegonia tas opp?

Stengel og blad visner ned på høsten når kulda kommer. Knollene tas inn for overvintring, og de skyter på nytt neste år. Blomstringstid:juni – til frosten kommer. Skjøtsel: Etter første frostnatt tas knollene inn.

Hvor lav temperatur tåler Begonia?

Plassering: Kongebegonia tåler ikke tørr luft, og må ikke stå rett ved en varmeovn, varmepumpe eller lignende. Temperatur: Trives ikke under 15 grader. Gjødsel: Gi den næring 1-3 ganger i måneden i vekstsesongen fra mars-september. I vinterhalvåret trenger den ikke ekstra næring.

Kan man ha Begonia inne?

Begonia deles ofte inn i grupper med ulike egenskaper. Det finnes begoniaer for alle årets tider, inkludert julen (Julebegonia/»Juleglede»). De aller fleste er innendørsplanter, men noen sorter er også fine til vinterhager, balkong eller ute i hagen om sommeren, slik som Sommerbegonia og Knollbegonia.

Når skal Skaugumbegonia tas opp? – Related Questions

Hvordan ta vare på begonia?

Vanning og stell av begonia

Vann planten som normalt, og se til at jorden holdes fuktig. For å gjøre forholdene enda bedre, planter du den i blomsterjord og gir den vekstnæring når du vanner mellom mars og september. Fjern visne deler etter hvert for å fremme blomstring.

Hvordan stelle pelargonia?

Stelletips pelargonia
 1. Plassering: Pelargonia trives på en lys og solrik plass.
 2. Vanning: Pelargonia må vannes jevnlig, men la den tørke opp litt mellom hver vanning.
 3. Gjødsel: Pelargonia har en enorm vekst på kort tid.
 4. Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.

Er Begonia giftig?

Planter er stort sett lite giftige og du får derfor ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvordan stelle Begonia Maculata?

Lunt, lyst, og i ikke for tørr luft. Dette er en tropisk plante som helst vil ha flere timer med dagslys hver dag og høy luftfuktighet. For lite lys vil gjøre bladene bleke og etter hvert gule. Planten tåler (norsk) sol og varme så lenge det ikke blir for tørt.

Er Kongebegonia giftig?

Som med andre begoniasorter inneholder kongebegonia ‘Asian Tundra’ sine blader en irriterende saft som er giftig for både mennesker og dyr. Det kan derfor være lurt å plassere den derfor uten rekkevidde for barn og kjæledyr.

Hvordan stelle Betulia?

Slik steller du betulia
 • Trives både ute og inne.
 • Liker seg best i jevnt fuktig jord.
 • Sett den gjerne i le for vind.
 • Tilfør langtidsgjødsel eller gi flytende næring en gang i uken i sommermånedene.
 • Plukk vekk visne blomster underveis.

Hvordan klippe Begonia?

Det er en god ide å plukke av visne blomster etter hvert, så kommer det ut nye knopper fra den samme klasen. Visne blomster løsner lett fra resten av klasen. Stygge blader nederst på planten bør også tas bort. På den varmeste tiden av sommeren trives begonia bedre ute enn inne.

Hvordan ta vare på blomster om vinteren?

Står planten kjølig trenger de lite vann. Vann 1-2 ganger i måneden, men pass på at ikke treet blir stående med røttene i vann – det kan gi rotråte og sykdom.

Det er tre grunnleggende forhold planten trenger for overvintring:

 1. Kjølig og frostfri oppbevaring.
 2. Tilgang på noe lys.
 3. Lite vann, men må ikke tørke helt ut.

Hvordan oppbevare blomster om vinteren?

Plasser blomstene frostfritt. Kjelleren, garasjen eller et kaldt soverom er fine steder, men vær obs på at plantene vil trives best hvis de har litt lys. Vann plantene veldig sparsomt omtrent en gang i måneden, men sørg for at jorden ikke blir for våt slik at røttene råtner. Fjern eventuelt visne blader og lignende.

Er pelargonia flerårig?

Med riktig stell varer pelargoniaen år etter år. Pelargonia.

Når skal pelargonia klippes ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Hvordan klippe ned pelargonia?

En god tommelfingerregel er å skjære bort cirka halvparten eller 2/3 av pelargoniaen. La det stå igjen to-tre «øyne», det vil si de runde ringene på stilken. Fordelen ved å trimme kraftig er at forgreningene starter langt nedenfra, og dermed får du en tett og fin pelargonia.

Når skal pelargonia tas inn?

Oppbevaring om vinteren og overvintring av pelargonier

For pelargoniene er vinteren en hviletid, og da trives de best hvis de plasseres lyst og kjølig, i ca. 10–15 °C. Ta inn uteplantene før frosten starter for å unngå skader på plantene. De skal kun vannes sparsomt i løpet av vinteren.

Hvordan få blodbeger til å overvintre?

Har du plass og mulighet kan blodbeger gjerne overvintres tas inn om høsten og overvintres frostfritt. De er flerårige og kan overvintres sammen med pelargonia, litt kjølig og lyst. Så slipper du å nye planter hvert år.

Hvordan ta stiklinger av pelargonia?

Slik tar du stiklinger av pelargonia:
 1. Ta stiklinger fra unge skudd som ennå ikke har fått skudd som blomstrer.
 2. Klipp av skuddet eller kutt med en kniv eller en blomstersaks.
 3. Fjern de nederste bladene på skuddet slik at bare 2-3 av de øvre og yngste bladene blir igjen.
 4. Sett stiklingene i en lite krukke med såjord.

Når er det best å ta stiklinger av pelargonia?

Én pelargonia kan bli til flere! Og vår og tidlig sommer er en fin tid for å ta stiklinger. Jeg overvintrer mine pelargoniaer i en kjølig kjellerbod, deretter får de vokse litt i stua, før de flytter ut i siste halvdel av mai.

Leave a Comment