Hvordan klippe ned Engletrompet?

Mange velger å klippe ned engletrompeten til ca. 20 cm når høsten kommer slik at den er lettere å håndtere, men har du plass vil den bli enda større og finere året etter hvis den ikke klippes ned. Velger du å klippe den ned så ta vare på greinene du klipper av. Sett dem i vann og de vil etter noen uker sette røtter.

Hvordan lykkes med Engletrompet?

Ved for lite lys i varm rom vil planten strekke seg, bli tynn og vinglete. Mange velger å klippe ned engletrompeten til ca. 20 cm når høsten kommer slik at den er lettere å håndtere, men har du plass vil den bli enda større og finere året etter hvis den ikke klippes eller klippes minimalt.

Hvordan så Engletrompet?

frøene inne i januar hvis du vil ha blomstring samme år, ellers kan den sås senere. dem i potter og sett dem varmt ca. 24 grader. Jorden skal være fuktig, men ikke våt.

Hvordan klippe ned Engletrompet? – Related Questions

Hvorfor henger bladene?

Planter som henger med hodet mangler som regel vann, spesielt om sommeren. Det kan også ofte være for varmt og for mye direkte sollys. For sterkt sollys gjelder spesielt om sommeren. En annen grunn for at plantene henger kan også være på grunn av for mye vann.

Hvordan få fyldig Praktspragle?

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren. Så plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.

Hvordan trives Praktspragle?

Planten trives aller best når den får stå luftig og lyst. Jo mer lys den får, jo flottere blir fargene. Men den skal helst ikke stå for lenge i direkte sol – da kan bladene bli svidd. Du kan med fordel bruke blomsterjord når du planter praktspragle.

Hvordan lykkes med Praktspragle?

Coleus / Praktspragle / Telemarksjente
  1. Coleus trenger vann flere ganger i uken, den trenger næring ila vekst sesongen og den tåler best halvskygge.
  2. Du kan enkelt knekke av eller klippe av en stilk og sette i vann.
  3. I varme måneder vil Coleus dyrket i potter utendørs trenge vanning en eller to ganger om dagen.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Når så Kjempeverbena?

Kjempeverbena fra frø

For å få store nok planter til at de kan blomstre i juli-august, må du tidlig, fra november til mars. Frøene spirer best i mørke, fra 20-25 grader. Dekk frene med et tynt lag jord og sett til spiring på badgulvet.

Skal Kjempeverbena klippes ned?

Den blomstrer med små blomster som sitter sammen i klaser. Det er lurt å knipe skuddene litt tilbake på våren for å få planten tettere og frodigere. Du kan nyte blomstringen fra juni og helt til frosten kommer. Kjempeverbena er egentlig en flerårig plante, men dyrkes her som ettårig.

Er Kjempeverbena flerårig?

Kjempeverbena er en ettårig sommerblomst som mange har blitt veldig glad i, og det er jommen ikke rart.

Skal Verbena toppes?

Kjempeverbena har nemlig en høyde og en letthet som gjør den artig å kombinere med de andre krukkene, en må bare passe på å toppe planten og plante litt tett slik at det blir mange blomster»spir».

Skal Engletrompet ha mye sol?

Engletrompeter vil hamye sol som mulig og en lun plassering. Siden de får store blader er det lurt å sette den et sted der det ikke blåser for mye. Planten vokser veldig fort, men begynner ikke å blomstre før stilken deler seg i en Y, som ofte er på sensommeren her i Norge.

Hvordan topper man en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet.

Skal rosmarin stå i sol eller skygge?

Rosmarin liker lang veksttid, og trenger å få etablert seg godt. Den liker å tørke opp innimellom, og så er den jo veldig glad i ekte sollys. Uansett hvor mye kunstig lys den får, merkes det godt at sollys er det beste, forteller Ragnhild.

Hvorfor dør min rosmarin?

Rosmarin tåler slett ikke å stå vått. Bladene blir gule, og hele planten dør etterhvert. Om en rosmarinplante blir flyttet fra sola inn i huset, er det veldig viktig at den vennes gradvis til lysforholdene. Blir den flyttet rett fra et lyst sted til et mørkere, kan den dø.

Hvordan få rosmarin til å trives?

Rosmarin trives i sol og varme, slik middelhavsplanter gjør. Plasser den gjerne rett i sola ute på sommerstid. Innendørs er en solfylt vinduskarm mot sør eller øst det beste. På vinteren må du bruke plantebelysning for å sikre nok lys.

Hvordan få basilikum til å trives?

Basilikum liker det varmt og lyst. Aller best liker den seg ute – så lenge det ikke blir for kaldt. Men husk at planten langsomt bør vennes til sollys – ellers brenner bladene kjapt og blir brune.

Hvordan få fyldig basilikum?

Klipper du den jevnlig, vil den trives bedre og vokse seg stor og frodig. Bladene vil også en tydeligere lukt og smak. Det er bedre å klippe eller knipe av et helt skudd enn å bare ta et par blader her og der når du skal ha basilikum i maten.

Leave a Comment