Når leverer Elkjøp?

Hvor lang tid tar det å få pengene tilbake fra Elkjøp?

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må i samme stand som da det ble kjøpt. Vi må dessverre avvise produkter som bærer preg av utstrakt bruk eller har synlige skader/riper. Produktet må være rengjort.

Hva betyr levering til første hindring?

Varene leveres til nærmeste punkt/ første hindring ved inngang til adresse. Du som kunde må selv sørge for innbæring i hus/ leilighet. Varene leveres til anvist plass inne i leilighet/ hus med emballasje på.

Kan Elkjøp ta med gammel vaskemaskin?

Vi tar også imot alt av elektrisk avfall i varehusene våre – og det helt gratis! Ta med deg den gamle vaskemaskinen, kjøleskapet eller TV-en, så sørger vi for korrekt og miljøvennlig gjenvinning. NB!

Når leverer Elkjøp? – Related Questions

Er det pant på kjøleskap?

På hvitevarer og TV-er vil det være en flat pant på kr. 100,-, mens det på andre el-artikler, som kjøkkenmaskiner, støvsugere etc., kun tilbys en symbolsk sum i pant.

Hvor kaste gammel TV?

Ingen av de elektroniske og elektriske produktene i hjemmet ditt skal kastes i restavfallet. EE-produkter vil kvitte deg med skal leveres inn til kildesortering. Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker.

Hvor levere ødelagt vaskemaskin?

Dette betyr at du kan levere din gamle vaskemaskin til hvilken som helst Elkjøp-butikk, selv om du ikke skal kjøpe en ny. Alle Elkjøp-varehus har returstasjoner med tilpassede containere, bur, bokser og låser, hvor du kan returnere dine gamle produkter – fra vaskemaskiner til batterier, i butikkens åpningstid.

Hvor lang garanti er det på vaskemaskin?

Klagefristen er to eller fem år

Du kan klage i to eller fem år, dersom du har kjøpt noko av ein profesjonell seljar (forbrukarkjøpslova). Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. Kjøleskap og vaskemaskin er eksempel på varer med fem års klagefrist.

Hvem kan montere oppvaskmaskin?

Hvis du ikke har et opplegg for oppvaskmaskin klart, må du tilkalle en rørlegger. Nødvendig forarbeid må utføres av en autorisert rørlegger før du monterer en oppvaskmaskin. Det er strenge regler rundt dette for å unngå vannlekkasjer og skade på bygningen.

Hva skjer hvis vaskemaskinen er for full?

Du fyller maskinen for mye

— Du kan risikere at vannet ikke kommer til overalt, slik at tøyet ikke blir ordentlig rent. Tøyet kan også bli veldig skrukkete, sier Skaar. Her er en tommelfingerregel for hvor full vaskemaskinen bør være: — Man bør ha plass til en hånd på høykant mellom tøy og vaskemaskin, sier Skaar.

Kan klær ligge i vaskemaskin over natten?

Om de ligger over natten kan de dessuten få en sur lukt som er vanskeligere å bli kvitt. Med riktig uflaks kan det være at denne lukta setter seg godt, så det er aldri lurt å la klærne ligge i vaskemaskinen lenge i det hele tatt.

Hvor mye er 8 kg tøy?

En 8 kg vaskemaskin har kapasitet nok til omtrent fire personer, mens en større husholdning bør ha en maskin med kapasitet til 9 kg eller mer.

Hvor stor vaskemaskin for å vaske dyne?

Kapasiteten på vaskemaskinen bør være minimum 7 kg, og du bør helst vaske kun én dyne eller pute av gangen. Ved å vaske dyner og puter på riktig måte forlenger du også levetiden på produktene – som igjen er viktig for miljøet.

Hvor ofte bør man skifte dyne?

Nøyaktig når du burde bytte ut dyner og puter kan variere mye. Vi anbefaler at du bytter ut dyner etter 5-10 år, avhengig av slitasje. Puten din varer omtrent i 2 år siden du sliter ut puten fortere enn dynen. Dette er fordi du ligger på puten din hver natt og svette lettere kommer inn i puten.

Hvor ofte bør hodeputen vaskes?

Puter mister også spenst og volum om de ikke vaskes jevnlig. Det anbefales å gi den en runde i vaskemaskinen 2–4 ganger per år. Når du skal vaske hodeputer, følger du samme oppskrift som for dyner.

Hvor ofte bør man lufte dyner?

På dager det er veldig kaldt, mellom minus 15 og 20 grader, kan du legge madrass, dyne og pute til lufting utendørs i minst åtte timer. Da blir du kvitt midden som oppholder seg på soverommet. Her kryr det nemlig av støv og midd, og mange kan få allergiske reaksjoner og dårlig søvn av det.

Hvor lenge må dynen ligge i fryseren?

Minst 10 grader.

Skal du bli kvitt midd i sengetøy og madrasser bare ved å lufte det i kulde, trenger du minst 10 minusgrader i flere timer. Legger du det ut i 15 minusgrader, dør i hvert fall mesteparten av midden i løpet av en time.

Hvorfor lufte sengetøy?

I dyner, puter og sengetøy har krypene rikelig tilgang på begge deler. En lengre lufting, særlig i kuldegrader og helst kaldere enn 15 minusgrader, tar knekken på midd, sier Brekke. Jevnlig vask av dyner og puter på 60 grader er også en god metode for å unngå at sengen din blir et festmåltid for midd.

Hvor lenge lever midd i senga?

En midd lever bare i om lag to måneder, men hunnen legger 20-30 egg av gangen, og formeringen kan derfor føre til masser av midd når innemiljøet gir gode betingelser for det. Husstøvmidden finnes blant annet i tepper, teppegulv, madrasser, sengebunn og sengetøy med flass fra mennesker og dyr.

Hvor lang tid tar det før midd dør?

Unngå støvsamlere som kosedyr, åpne hyller og heldekkende tepper. Det er lurt å la sengen stå uoppredd i noen timer slik at fuktigheten luftes ut fra madrass og sengetøy. Hvis man kan holde luftfuktigheten under 40 % RF i tre måneders tid i vinterhalvåret, pleier midden å dø ut.

Leave a Comment