Når kommer Tesla Model Y 7 seter til Norge?

Høsten 2021, halvannet år etter lanseringen i USA, kom endelig Tesla Model Y til Norge. Bilen har vært en etterlengtet modell i SUV-glade Norge.

Når kommer nye Tesla til Norge?

«Vanlig» Model S og Model X Dual Motor med firehjulsdrift skal kunne leveres norske kunder i 2023.

Hva koster ny Tesla Y?

Det betyr at en Model Y Long Range har gått opp fra 549.990 kroner til 559.990 kroner. Også Performance-modellen har økt i pris, og koster nå knappe 600.000 kroner.

Når kommer Tesla Model Y 7 seter til Norge? – Related Questions

Hvor lang leveringstid på Tesla Y?

Tesla – Model Y og Model 3:

1. – Model Y som bestilles i dag har levering i august 2022. Model 3 Performance kan leveres i september 2022. Model 3 og Model 3 LongRange har levering februar 2023.

Har Tesla y varmepumpe?

Det lover uansett god for vinterkjøring at Model Y er utstyrt med varmepumpe.

Hva er forskjellen på Tesla 3 og y?

Model Y er syv cm bredere (tilsvarende snaue fire prosent bredere) uten speil enn Model 3. Med speil er Model Y fire cm bredere enn lillebror (tilsvarende to prosent bredere). Disse tallene gir til større luftmotstand og høyere forbruk. Y er også seks centimeter (en drøy prosent) lengre enn Model 3.

Hvor mye koster den billigste Teslaen?

Modellen «ingen» vil ha får saftig priskutt. Tesla setter ned prisen på Model 3 Standard Range Plus med 50.000 kroner. Fremover vil den koste 364.000 kroner inkludert levering. Tesla barberer prisen på Model 3 Standard Range Plus med 50.000 kroner, slik at ny pris blir 349.900 kroner.

Hvor langt går en Tesla Y?

Tesla oppgir WLTP-rekkevidden for Model Y til å være inntil 507 kilometer. Rekkevidden avhenger av hvilket utstyrsnivå du velger. Tesla oppgir ikke størrelsen på batteripakken. Vår testmodell Standard har en WLTP-rekkevidde på 507 kilometer og et WLTP-forbruk på 16,9 kWt/100 kilometer.

Når kommer Tesla y fra Tyskland?

Tesla har bekreftet at deres første leveranser av Model Y-biler bygd på deres nye fabrikk i Tyskland – Gigafactory Berlin – starter 22. mars. Fabrikken åpnet offisielt i forrige uke etter månedsvis med forsinkelser.

Hvor produseres Tesla Model Y nå?

Model Y ble en norgesfavoritt allerede ved ankomst i fjor høst. Hittil år er Model Y den mest registrerte bilen her til lands med om lag 6300 eksemplarer. Med den store produksjonen i Berlin er det mange nordmenn som snart vil å utlevert sin bil.

Hvor bygges Tesla Y?

Tesla har omsider fått i gang produksjonen av Model Y på fabrikken i Berlin. I første omgang er det kun svarte Performance-versjoner som kommer derfra.

Hva er forskjell på Tesla Y Long Range og performance?

En vanlig Long Range-utgave av Model Y skal ifølge OFV ha 462 hestekrefter, mens Tesla Model Y Performance har hele 534 hestekrefter. Uansett er dette en ekstremt rask bil, og den skal klare 0 til 100 på bare 3,7 sekunder.

Har Model Y luftfjæring?

De to bilene deler plattform, og Model Y er heller ikke tilgjengelig med luftfjæring. Hvis du er vant med Model X eller Model S, vil du merke at komforten er lavere over fartshumper og ujevnheter i veien. Men på vanlig vei fungerer det veldig bra – og den er ganske stram når du kjører på svingete vei.

Hva koster det å forsikre Tesla Y?

Vår undersøkelse viser til at hvis man velger feil selskap så kan man fort ende opp med å betale det dobbelte. Dykker man dypere ned i tallene så er det et forsikringsselskap som krever hele 51 957 kroner i årlig forsikringspremie for en Tesla, i motsetning til det billigste selskapet som bare tar 14 677 kroner.

Hva følger med Tesla Model Y?

Det følger faktisk med to ladekabler, en Type 2 for ladebokser og en for vanlig sikkontakt. Varseltrekant og refleksvest er påbudt i bil, så det er med.

Er det farlig å lade elbil i vanlig stikkontakt?

Du kan lade bilen din med vanlig stikkontakt hvis anlegget er bygget for det. Da benyttes ladeledningen som ble levert med bilen. Den kalles for en Mode 2-kontakt, og er en spesialtilpasset ladekontakt. Maks ladestrøm vil kunne være mellom 8A og 16A, men regelverket tillater maks 10A ladestrøm.

Hvor mye koster det å lade en Tesla hjemme?

Prisen for hjemmelading av elbil er strømprisen inkludert nettleie, altså rundt én krone per kWh. Det tilsvarer omtrent to kroner per mil for en vanlig elbil. Hvis du kjører 7500 km i året med elbilen koster «drivstoffet» deg ca. 1500 kroner.

Hvordan forvarme batteri Tesla Y?

Du kan forvarme bilen din manuelt ved å aktivere forvarming eller avriming i Tesla-appen. Dette varmer batteriet og kupeen opp til en behagelig temperatur før neste tur. Hvis du har mulighet til å holde bilen stadig tilkoblet, kan den trekke strøm fra veggen i stedet for batteriet for å varme opp batteriet og kupeen.

Er Tesla y en SUV?

Kort oppsummert innfrir Model Y forventninger som har vokst seg høye gjennom de siste årene. Dette er en romslig, familievennlig crossover/SUV med klasseledende oppbevaringsløsninger. Bilen er mer enn kjapp nok, følger godt med i svinger og er svært stabil på veien.

Leave a Comment