Når kan man plante forglemmegei?

Er forglemmegei ugress?

En staude som egentlig er en «villblomst», noen kaller den til og med ugress, er forglemmegei.

Er forglemmegei giftig?

Forglemmegei er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hvor finnes forglemmegei?

Vanlig i fuktige områder på Østlandet og i kyst- og fjordstrøk nord til Troms, nordpå oftest forvilla. Vannkanter og tangvoller.

Når kan man plante forglemmegei? – Related Questions

Er forglemmegei flerårig?

Det er en flerårig plante for steder med delvis eller mye skygge. Planten kan bli opptil 35 cm høy og har sølvfargede blader .

Hvor lenge blomstrer forglemmegei?

Forglemmegei er en vårblomst. Sesongen topper seg mellom juni og august. De fleste artene er robuste og trives i både sol og halvskygge.

Hvor i Norge finnes Selsnepe?

Selsnepe vokser vokser ved bekker og tjern, i Norge mest på Østlandet, men også på Sørlandet, i Ytre Hordaland, i Sogn og i Trøndelag, sjelden også i Finnmark. Selsnepe liker næringsrikt vann og finnes derfor oftere på steder i nærheten av der folk bor, enn ved f. eks. skogstjern.

Hvor finner man blåklokker?

Blåklokke er uten tvil den mest utbredte av klokkeslektas medlemmer i Norge, både geografisk og økologisk. Arten er vanlig i hele landet til over 2000 meter over havet i Jotunheimen. Økologisk finnes blåklokker i åpen skog, tørrbakker, berg, hei og på rabber i fjellet.

Hva symboliserer forglemmegei?

På blomsterspråket uttrykker forglemmegei håpet om ikke å bli glemt, og dermed er den et symbol på troskap mellom elskende.

Er prestekrager giftige?

Prestekrage (Leuchanthemum vulgare) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva heter verdens giftigste plante?

Supergiftig. Det er to aktive giftstoffer – ricin og RCA – i planten som har det latinske navnet Ricinus communis. Man regner med at bare ett milligram ricin, som finnes i frøene, er nok til å drepe et menneske.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Hva er den giftigste Blomsten i Norge?

Selsnepe, anses å være den giftigste planten vi kjenner til i Norge i følge helsenorge.no. Planten blomstrer i juli-august, kan bli 50-130 cm høy og har hvite eller lyserosa blomster som sitter sammen i skjermform. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i i roten og nedre del av stilk.

Er geitrams farlig?

Geitrams (Chamaenerion angustifolium) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Er roser giftig?

Roser er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Er Prakthjelm giftig?

Som så mange andre planter i soleiefamilien, er prakthjelm giftig. Den er et kjært barn med mange navn.

Er Thuja giftig for dyr?

Pass på at hunden ikke spiser disse plantene

Bjørnekjeks, blågrønnalger, eikenøtter, eføy, engletrompet, fredslilje, gladioler, gullranke, gullregn, hestekastanje, monstera, rhododendron, smaragdpalme og thuja.

Kan Honningknoppurt spises?

Campanula latifolia storklokke (unge skudd og blader, blomster) Centaurea montana honningknoppurt (kronblader)

Hvor giftig er rhododendron?

Prydbusken rhododendron (Rhododendron spp.) er en giftig plante. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har spist mer enn en bit av et blad.

Kan man ha rhododendron i potte?

Husk at rhododendron er en surjordsplante og skal derfor ha jord som har lav pH-verdi. Også i potte. Så lenge den japanske rhododendron har riktige leveforhold, kan den stå ute hele året. Den er derfor velegnet som en krukkeplante.

Leave a Comment