Når er det best å reise til Lofoten?

Skal du til Nord-Norge kan du forvente best vær i månedsskiftet juli/august. Derfor bør du legge ferien til denne periode. Den 1. august er nemlig den varmeste dagen i Lofoten, rent statistisk.

Hvordan er været i Lofoten i juni?

Temperaturen i Lofoten for juni er på den kaldere siden med 8°C og 10°C grader. Pass på og ta med varm jakke denne junimåneden. Du kan forvente 3 til 8 dager med regn i Lofoten gjennom juni.

Hvordan er været i Lofoten i mai?

Temperaturen i Lofoten for mai er på den kaldere siden med 5°C og 7°C grader. Pass på og ta med varm jakke denne maimåneden. Du kan forvente regn i omtrent halvparten av måneden mai i Lofoten. Vi forventer omtrent 8 til 15 dager med regn, så ta på deg støvler og ta med deg en paraply.

Når er det best å reise til Lofoten? – Related Questions

Hvor mange dager for å se Lofoten?

Lofoten er en øygruppe som stikker ut i havet mellom Bodø og Narvik i Nordland, og er kanskje et av Norges mest eksotiske steder. Tre dager er alt for lite til å oppleve alt, men dersom du planlegger litt får du tid til å oppleve en god del.

Hva bør man få med seg i Lofoten?

De mest populære attraksjonene i Lofoten
 1. Nasjonal Turistveg Lofoten. Naturskjønne kjøreturer. 2022.
 2. Lofoten Krigsminne Museum. 367. Temamuseer.
 3. Tjeldbergtind. Fjell • Turstier. 2022.
 4. Reinebringen. 263. Turstier.
 5. Haukland Beach. 367. Strender. Åpen nå
 6. Festvågtind Tur. Turstier.
 7. Fløya. Fjell.
 8. Magic Ice Lofoten. 433. Temamuseer.

Hvordan er klimaet i Lofoten?

Faktisk er det slik at Lofoten er et av de varmeste områdene i Norge, om vi ser på gjennomsnittstemperaturen. Meteorologene definerer vinter som den tida da dagstemperaturen ligger under frysepunktet. Med en slik definisjon er det faktisk slik at Røst og Skomvær ikke har vinter i det hele tatt.

Hvor se midnattssol i Lofoten?

Hvor er de beste plassene i Lofoten for å se midnattssolen?
 • Unstad. Den lille, idylliske bygda Unstad ligger på Vestvågøy, og er en av de mest spektakulære plassene å observere midnattssolen fra i Lofoten.
 • Strendene på Gimsøy.
 • Stranda på Eggum.
 • “Mannen”
 • Uttakleiv strand.

Hvordan er været i Lofoten i august?

Temperaturen i Lofoten vil være fra 12°C og opp til 13°C grader gjennom august. Du kan forvente 3 til 8 dager med regn i Lofoten gjennom august.

Hvordan er været i Lofoten i september?

Temperaturen i Lofoten vil være fra 10°C og opp til 12°C grader gjennom september. Du kan forvente regn i omtrent halvparten av måneden september i Lofoten. Vi forventer omtrent 8 til 15 dager med regn, så ta på deg støvler og ta med deg en paraply.

Hvordan er været i Lofoten i oktober?

Temperaturen i Lofoten for oktober er på den kaldere siden med 7°C og 9°C grader. Pass på og ta med varm jakke denne oktobermåneden. Du kan forvente regn i omtrent halvparten av måneden oktober i Lofoten. Vi forventer omtrent 8 til 15 dager med regn, så ta på deg støvler og ta med deg en paraply.

Hva kan man finne på i Svolvær?

De mest populære attraksjonene i Svolvær
 1. Lofoten Krigsminne Museum. 367. Temamuseer. Åpen nå
 2. Tjeldbergtind. Fjell • Turstier.
 3. Fløya. Fjell.
 4. Magic Ice Lofoten. 433. Temamuseer.
 5. Nordnorsk Kunstersenter. Kunstgallerier.
 6. Svolværgeita. Fjell.
 7. Galleri Dagfinn Bakke. Kunstgallerier.
 8. The Fisherman’s Wife. Fyr. 2022.

Hva kan man gjøre i Lofoten på vinteren?

Vinteraktiviteter i Lofoten

Bli med på trugetur, topptur på ski, eller ringdans hos høvdingen på Borg. Kanskje en tur til den vakre Trollfjorden heller kan friste? Vil du prøve deg på en av verdens beste surfestrender? Vintereventyret Lofoten byr på aktiviteter for deg som vil ta det med ro, og deg som vil være aktiv.

Hva skjer i Lofoten august 2022?

I august er sommersesongen i Lofoten på hell, men vikingene på Borg byr forstatt på flere aktiviteter. Det vil også foregå vikingleker, turer med vikingskipet og utekafe i Vikinghavna nesten ut august, og vikingenes varme lunsj foregår til midten av måneden.

Når er det best å fiske i Lofoten?

Fiske i Lofoten

I mai og juni er det fiske etter steinbit, flyndre og stor vårtorsk som er tingen. Juli og august er månedene for jakt på storseien, 12-14 kilos sei kan være sterk som en laks. I sommersesongen er det også ofte makrell rett utenfor anlegget. Høsten byr på variert fiske etter sei, torsk, hyse og kveite.

Hva er Å i Lofoten kjent for?

Lofoten er et populært turistmål med vakker natur og fiskevær med rorbucamping. Området er et yndet mål for cruisebåter, særlig om sommeren. I Lofoten finnes en rekke museer, blant annet Lofotmuseet i Kabelvåg, Lofotakvariet og Norsk Fiskeværsmuseum i Å der hele fiskeværet er bevart med komplette bygninger.

Hvorfor er det spisse fjell i Lofoten?

Mesteparten av tiden var det heller masse småbreer som spiste seg inn i fjellet fra hver sin kant. Og her har Lofotfjellene fått sitt dramatiske utseende med spisse egger og dype daler, spesielt der hvor fjellet er gammelt. For Lofoten er en kompleks gammel sak.

Hvor gammel er fjellene i Lofoten?

Lofoten har noen av verdens eldste bergarter, opptil 3,5 milliarder år gamle. De er opprinnelig av vulkansk opprinnelse, men er senere noe omdannet. I den nordøstlige delen av fylket er det grunnfjellsområder, vesentlig granitt og granodioritt, blant annet i Narvikfjellene.

Hvor mange mennesker bor det i Lofoten?

Distriktet består av de seks kommunene Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst, samt de deler av Hadsel som ligger på Austvågøy, med til sammen 24 178 innbyggere (1. januar 2015). Mellom fastlandet og Lofotveggen ligger Vestfjorden. Rett nord for Lofoten ligger øygruppen Vesterålen.

Hva lever folk av i Lofoten?

Lofoten er mest kjent for sitt “Lofotfisket” der hovednæringen er selvsagt fiske men også jordbruk og servicenæring. Turistnæringen er og sterkt økende. De største tettstedene er Svolvær og Leknes som begge har bystatus. Øygruppen som i 2007 fikk fastlands-forbindelse har en samlet areal på 1227 kvadratkilometer.

Leave a Comment