Når blir søpla hentet Lørenskog?

Våre sjåfører tømmer opp mot 500 beholdere hver seg, hver dag. I kommunene Lørenskog, Rælingen og Enebakk har tjenesten om å tømme avfallsbeholdere blitt utført av Norsk Gjenvinning på oppdrag for ROAF. Fra 1. september 2021 vil ROAF utføre hele hentetjenesten selv med egne ansatte og egne biler.

Hva er gratis å kaste på fyllinga?

Avfallstyper som er kostnadsfritt (helt gratis) å levere er
 • Hageavfall. Løv, kvist, gress.
 • Elektrisk og elektronisk avfall. Hvitevarer (må være tom/uten matrester)
 • Farlig avfall. Batterier.
 • Klær og tekstiler. hele, slitt og ødelagte klær- husk rent og tørt.
 • Emballasje av glass og metall.
 • Papp, papir og kartong.

Hvor ofte tømmes glass og metall?

Plastemballasje (gjennomsiktig sekk) hentes hver 6. uke. Glass– og metallemballasje (oransje lokk) tømmes hver 6. uke.

Når blir søpla hentet Lørenskog? – Related Questions

Kan man kaste kaffefilter i matavfall?

Matavfall. I matavfallsdunken (den med brunt lokk) kan du kaste: JA: Matrester, kaffefilter, kaffegrut, teposer og brukt tørkepapir. Hundeposer skal også i denne dunken.

Hvor mye koster søppeltømming?

Normalgebyret er det samme som i 2021; kr. 3.925,- inklusive moms. Hvor mye hver enkelt husholdning betaler avgjøres av hvor mange ganger dunkene for bioavfall og restavfall settes ut til tømming.

Hvordan sortere glass og metall?

For eksempel glassflasker, syltetøyglass, påleggstuber, hermetikkbokser, aluminiumsformer osv. Hvis det du står med i hånden har blitt brukt som emballasje kan du kaste det i den oransje dunken du har hjemme. Andre produkter av glass og metall skal enten i restavfallet eller leveres inn til nærmeste miljøstasjon.

Hva skjer med glass og metall?

Metallet skilles ut og brukes til ny metallemballasje eller spiker, verktøy, golfkøller med mer. Finknust glass gjenvinnes til ny glassemballasje, glassull/glava, glasopor/bygningsblokker og skumglass til vei- og fyllmasse. Aluminium kan for eksempel bli til aluminiumsfolie, makrell i tomat-bokser og sykler.

Hvorfor skal ikke drikkeglass i glass og metall?

Krystall inneholder for eksempel bly, som er et giftig tungmetall – og dette vil vi ikke ha i glass som skal gjenvinnes. Andre typer glass, for eksempel knuste drikkeglass, speil, bildeglass eller vindusruter skal heller ikke kastes i beholder for glass– og metallemballasje.

Hva sorteres som glass og metall?

Dette kan du kaste i glass-og metalldunken hjemme:
 • Syltetøyglass og glassflasker.
 • Hermetikkbokser.
 • Aluminiumsformer og -folie.
 • Metallkorker/lokk.
 • Påleggstuber av metall.
 • Brus- og ølbokser uten pant.
 • Telysholdere i metall.

Hvor kaster man kaffekopper?

Kopper, glass, ildfaste former og lignende kan inneholde krystall, keramikk, eller andre stoffer som ødelegger for gjenvinningsprosessen for glassemballasje. Derfor skal knuste kopper og glass som ikke er emballasje kastes i restavfallet.

Hvor kaster man vinflasker?

Leveres til returpunkt for glass- og metallemballasje

Glass- og metallemballasje leveres til containere for glass- og metall som kalles returpunkt. Slike returpunkt har vi plassert utenfor mange butikker og tettbygde strøk.

Hvor skal man kaste kaffekanne?

Kaffekanne sorteres som jern og metaller

Ofte består gjenstander av ulike materialer, men har det du skal kaste litt innslag av metall, så kan det kastes i containeren for jern og metaller.

Kan man kaste stekepanne i restavfall?

Knuste drikkeglass, ildfaste former og stekepanner har én ting til felles; de skal ikke kastes på glass- og metall. Lurer du på hvor de skal kastes, så finner du svaret her. IKKE GLASS- OG METALLEMBALLASJE: Alle disse gjenstandene skal kastes i restavfallet eller tas med til gjenvinningsstasjonen.

Hvor kan man kaste gamle dyner?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall.

Hvor skal man kaste potetgullposer?

Sortering av slik emballasje avhenger av materiale fordi ikke alle kaffe- og chipsposer er like. Noen er laget av plastlaminater, mens andre er sammensatt av aluminium/plast- eller papir/plast-laminat. Ingen av disse er gjenvinnbare.

Hvordan skal eggekartong sorteres?

Eggekartonger sorteres som restavfall/matavfall.

Hvor kaster man visne blomster?

Blomster sorteres som restavfall/matavfall.

Skal melkekartonger i papiravfall?

Melkekartong sorteres som papir, papp og drikkekartong.

Hvor skal man kaste pizzaesker?

Også hun sier at hvis det er fett eller søl på pizzaesken, så skal den i restavfallet. – Er pizzaesken er ren, kan den kastes i papiravfallet. Er den derimot tilsmusset av fett og matrester skal den sorteres som restavfall, sier hun.

Leave a Comment