Kan Posten kreve felles postkassestativ?

Høsten 2009 vedtok Posten å praktisere en tydeligere håndtering av Postens retningslinjer, herunder Postens adgang til å anvise plassering av postkasser «inntil en avstand på 100 meter fra port/innkjørsel». At Posten har anledning til å kreve felles postkassestativ i tettbygde strøk er slått fast av Sivilombudsmannen.

Hvordan sette opp postkassestativ?

Regler for plassering
  1. I tettbygd strøk: ved port eller innkjøring til eiendom eller inntil 100 meter utenfor port/innkjøring.
  2. I spredtbygd strøk: ved port eller innkjøring til eiendom eller inntil 250 meter utenfor port/innkjøring.

Hvor høyt skal postkassen henge?

Husk at postkassen skal plasseres i en høyde slik at postbudet enkelt kan legge posten oppi. Åpningslokket bør ikke være lavere enn 90 cm over bakken.

Hva skjer hvis pakken er for stor for postkassen?

Jo større postkasse du har, desto mer får plass. Er sendingen for stor, får du SMS eller hentelapp med beskjed om at pakken kan hentes på ditt hentested. Har du mulighet til det, kjøp deg en stor postkasse! Se vårt utvalg og bestill ny postkasse.

Hva skjer om pakken ikke passer i postkassen?

Pristillegg hvis pakken ikke kan leveres i postkassen

Mottaker får en SMS/epost om at pakken kan hentes på posten. Hentesendinger får et pristillegg per pakke som faktureres avsender, også hvis pakken ikke blir hentet av mottaker og må sendes i retur til avsender.

Hvor langt fra veien kan postkassen stå?

– Plassering av postkasser bestemmes i Lov om posttjenester og Forskrift om post. Der er bestemmelsene slik at beboere i tettbygde strøk skal ha maks 100 meter fra porten til postkassen, mens man i grisgrendte strøk skal ha maks 250 meter.

Hvor store er postkasser?

Ideelt format er A4 (29,7 cm x 21 cm). Formater utover dette kan få brett/skade i forbindelse med produksjon eller ved levering i postkassene. For distribusjon «tidliguke»: Minimumsformat: 27,9 cm x 18,5 cm.

Hvordan skal postkassen merkes?

Postkassen skal merkes med navn eller annen entydig identifikasjon for alle som skal motta post i postkassen. Merket bør være på minimum 55mm x 90 mm. Merking plasseres fortrinnsvis foran på postkassen og ikke på lokket. Postkasse som er plassert sammen med andre postkasser, bør også merkes på innsiden av lokket.

Hvordan male postkasse?

Det første du må gjøre før du maler, er å rengjøre postkassa med kraftvask eller annen sterk såpe. Deretter bør du gå over den med en slipekloss. Da fester malingen eller spraylakken seg bedre. – Husk at pussestøv må fjernes før du begynner å male eller spray, sier Welmann.

LES OGSÅ  Hvordan bruke Weber pizzastein i ovn?

Når burde man male?

Anbefalt temperatur for påføring

Oljemaling kan vanligvis brukes selv om gradestokken bikker noen få grader under null, men vannbasert maling og beis bør ikke brukes i kaldere vær enn fem plussgrader. Blir det kjøligere, vil den ikke herde skikkelig.

Hvor sent kan man male?

– Det er vanskelig å tidfeste hvor sent på året du kan male utendørs. Vi har hatt mange fine høstmåneder, men været er uforutsigbart og ustabilt, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö. Det er flere utfordringer med å male fasade, vinduer eller annet treverk utendørs sent på sesongen.

Hva koster det å ha postkasse?

Koster det noe å ha digital postkasse? Nei, digital postkasse er gratis å opprette og bruke for innbyggerne.

Er Altinn og Digipost det samme?

Hvorfor digital forsendelse

I Digitaliseringsrundskrivet har regjeringen besluttet at offentlige virksomheter skal benytte digital forsendelse både til virksomheter og privatpersoner. Videre er det besluttet at det er Altinn som skal benyttes for digital post fra forvaltningen til næringsdrivende.

Kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no.

Hva er forskjellen på Digipost og e boks?

Digipost er levert av Posten i Norge, mens eBoks er utviklet av posten i Danmark. Begge tilbyr tilnærmet like tjenester, med noen forskjellige valgmuligheter. – Tanken er at en konkurransesituasjon vil gi en bedre tjeneste.

Hva skjer hvis jeg ikke har Digipost?

Du vil fortsatt kunne motta post i den vanlige postkassen din fra avsendere som ikke har Digipost, eller som velger å sende deg papirpost i stedet for digitale brev.

Er Digipost gratis?

Det er gratis å opprette konto i Digipost, samt å motta og arkivere brev og kvitteringer. Brukeren har en gitt mengde gratis lagringsplass, og mulighet til å sende et gitt antall brev gratis per måned. Informasjon om gjeldende lagringsplass og antall brev er tilgjengelig på www.digipost.no.

Hvordan vet jeg om jeg har digital postkasse?

Det offentlige vil varsle deg på den e-postadressen eller mobilnummeret du selv har registrert i kontakt- og reservasjonsregisteret. Har du spørsmål, kontakt ID-porten brukerstøtte på nummer 800 30 300.

Leave a Comment