Hvordan pynte et fint julebord?

Her får du mine 10 beste tips til å dekke et fint julebord:
 1. Velg to-tre hovedfarger.
 2. Gjestene må kunne se hverandre.
 3. Levende lys er et must.
 4. Gi bordet det lille ekstra.
 5. Fyr i peisen skaper stemning.
 6. Velg pynt som gir assosiasjoner til jul.
 7. Skap en uformell og samtidig høytidelig stemning.
 8. Dekk et bord med alle sanser.

Hvordan skal glass stå på bordet?

Glass. Samme som bestikk – glassene settes opp i den rekkefølgen som vinen skal drikkes, fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre, dessertglasset innerst. Pass på at glassene er pusset og rene.

Hvordan dekke bordet til jul?

Enkle ting som sløyfer og hyssing blir fort lekker pynt til bordet. Knyt røde bånd rundt glasset til gjestene, på lysestaker eller oppsatser. Om du vil finne noen ting ute i naturen kan en kvast granbar gi et rustikt preg samtidig som den lukter godt av jul. Kongler er også fint å pynte bordet med.

LES OGSÅ  Hur många ml är 5 dl?

Hvordan pynte et fint julebord? – Related Questions

Hvordan dekker man på bordet?

En hovedregel for borddekking er at alt av bestikk skal dekkesbordet. Derimot skal det ikke mer enn tre sett kniver og gafler på bordet om gangen. Hver kuvert skal være ca. 60 cm bred, det er alltid bedre med litt for god plass enn at gjestene dine føler det er for liten plass.

Kan kniv og gaffel ligge på samme side?

Kniver til høyre og gaffel til venstre. Dersom du ikke har eget bestikk til forretten kan kniv og gaffel ligge på samme side. Begge bestikkene legges da til høyre for tallerken, med gaffel innerst og kniv ytterst med knivblad vendt inn mot tallerken. Dessertskjeen plasseres over tallerkenen med skaftet til høyre.

Hvordan dekke med servietter?

ifølge etiketteboken får du sette serviettene hvor du vil når du dekker på, men det klassiske er at de plasseres til venstre for bestikket og tallerkenen eller mellom middagstallerkenen og forrett tallerkenen.

På hvilken side av tallerkenen skal servietten ligge?

– Og husk; selv om tallerkene fortsatt står på bordet, skal servietten aldri legges over denne. Alltid til venstre, og forsiktig brettet sammen, aldri krøllet i en ball.

Hvordan dekke et høstbord?

10 tips til å dekke et fint høstbord
 1. Bruk naturen.
 2. Stearinlys er et must.
 3. Velg et rustikt servise.
 4. Prøv gjerne noe nytt.
 5. Velg en fargeskala.
 6. La pynten gå igjen.
 7. Det er detaljene som teller.
 8. Du trenger ikke bruke duk.

Hvordan pynte Dåpsbord?

En lav borddekorasjon eller mange små vaser med snittblomster. Det gjør at gjestene ser hverandre over bordet. Bruk av blomster gir et frodig og feststemt bord som ikke behøver mye annen pynt. Lag en bordplan for å avklare hvor mye blomster du trenger.

LES OGSÅ  Hva kan man skrive på kort til læreren?

Hvem sitter hvor i dåp?

– Når det gjelder bordplassering er det vanlig at barnets foreldre har fadderne til bords. – Bordplasseringen denne dagen skal ikke være etter rang men etter tilknytning til barnet, som tross alt er dagens hovedperson.

Hva må man tenke på til dåp?

– Først må barnets navn være på plass, og deretter må det skaffes dåpskjole. Foreldrene må også tenke gjennom hvem de ønsker som faddere og når og hvor barnet skal døpes, sier hun. Deretter kan invitasjonene sendes ut, før du begynner planleggingen av selve festen.

Hva gjør man på en navnefest?

Seremonien inneholder taler, musikk, sang og diktlesning. I tillegg gjøres barnets navn offentlig kjent, og barnet får overrakt en navnetavle. Det er vanlig å ha navnefest når barnet er mellom fire og tolv måneder, og dere trenger ikke å være medlem av Human-Etisk Forbund for å velge denne typen feiring.

Har man faddere ved navnefest?

En har ikke fadderenavnefesten. Faddere er en del av den kristne forpliktelsen. Noen lager likevel en privat ordning hvor de spør personer om de kunne tenke seg å ha en spesiell kontakt eller oppfølging av barnet.

Hvor mange faddere er det vanlig å ha?

Minst to av fadderne må være medlemmer av Den norske kirke og de andre enten medlem av et kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåp, eller iallfall si seg enig i at barnedåp er berettiget. Forøvrig er det ingen øvre grense for antall faddere, men det er ikke vanlig med mer enn seks.

Hvor lenge har man ansvar som fadder?

Ved dåp i kirken er en fadder et dåpsvitne. Fadderen skal svare for dåpen på barnets vegne, være vitne til at dåpen er foretatt, og forplikte seg til å gi barnet en kristen oppdragelse. Ordningen kan følges tilbake til 100-tallet.

Skal fadder holde tale i dåp?

Tale fra gudmor/gudfar/fadder

En tale til barnet bør inneholde litt om framtiden, hvilke forhåpninger man setter til barnet og hvordan man har tenkt å stille opp i oppveksten. Talen kan gjerne være litt munter, og man kan gjerne påpeke hvor slitsomt det er å oppdra barn.

Hvem skal bære barnet til dåpen?

Hvem kan bære barnet? Det er vanlig at en av foreldrene eller en av fadderne bærer barnet til dåpen. Dette er valgfritt, en annen kan også gjerne bære barnet, for eksempel bestemor eller bestefar.

Kan man gå i svart kjole i dåp?

Når det kommer til barnedåp/navnefest finnes det egentlig ingen kleskoder. Men likevel vil jeg fraråde å komme i sort fra topp til tå. Satse heller på duse fine farger som pasteller, beige, kremhvitt etc.

Leave a Comment