Kan du spise deg frisk?

Spis deg frisk – alt vi trenger finner vi i naturen. Naturlig og ubearbeidet mat som rent kjøtt, ferske grønsaker, nøtter, frukt og bær kan gi bedre helse og et lengre liv. Det viktigste er å planlegge sunne og varierte måltider, som hovedsakelig er laget av ferske råvarer.

Hvem er spør Thor?

Etter klage må nå ernæringsrådgiveren endre ordlyden i Facebook-gruppen «Spør Thor». Thor Foseid har fått advarsel fra Forbrukertilsynet. Via gruppen på Facebook selger Thor kostplaner, og gir ernæringsråd. Nå protesterer medlemmene i gruppen, Thor selv tar advarselen med ro.

Hva står LCHF for?

LCHF står for Low Carb High Fat. Derfor kalles et LCHF-kosthold også for et lavkarbokosthold.

Kan du spise deg frisk? – Related Questions

Hva slags mat er lavkarbo?

Det innebærer at man ikke kan spise frukt, bær, belgfrukter og korn (inklusiv brød og bakst). Man spiser så mye man vil av kjøtt, fisk, fjærkre, egg, fete meieriprodukter og planteoljer. Andelen protein og særlig fett blir høy, men mange opplever å få bedre appetittregulering og spiser totalt mindre.

Når er mat lavkarbo?

Mange definerer lavkarbo ved at man spiser maksimum 60-100 gram karbohydrater per dag. Dette kan man kalle moderat lavkarbo. Noen velger 20-60 gram karbohydrater per dag. Mens andre ønsker å spise ketogent kosthold, og spiser da gjerne maks 20 gram karbohydrater per dag.

Hvilke matvarer inneholder mye karbohydrater?

Det er mange matvarer som inneholder karbohydrater. Gode kilder er brødvarer, kornprodukter, poteter, belgvekster, grønnsaker, frukt og bær, for her får vi både stivelse, fiber, vitaminer og mineraler. Søte drikker, godterier og kaker er og karbohydraterike, men vi bør ikke få oss mye av slik mat og drikke.

Er det karbohydrater i egg?

157 kcal, 14 g protein, 11 g fett og i underkant av ett gram karbohydrat. Egg inneholder også kolesterol, og noen er derfor skeptiske til å spise det hver dag.

Er banan raske karbohydrater?

For karbohydrater fra enkelte frukter kan gi rask blodsukker-stigning, men de anses likevel ikke å være raske karbohydrater på en “usunn” måte, fordi de bidrar med nyttige vitaminer og mineraler. Frukt med raske karbohydrater er for eksempel banan og druer.

Er det mye karbohydrater i havregryn?

HavregrynEn halv kopp havregryn inneholder 153 kalorier.

27 gram karbohydrater og 4 gram fiber. Halvparten av fiber i havregryn er oppløselig fiber, den typen som oppløser seg i et gelelignende stoff som forsinker tømming av magesekken, og gir en betydelig høyere metthetsfølelse.

Hvor mye karbohydrater per dag for å gå ned i vekt?

Daglig inntak for karbohydrater er 300 gram per dag når du spiser en 2000-kalori diett. Noen mennesker reduserer det daglige karboinntaket med sikte på å gå ned i vekt og redusere til rundt 50–150 gram per dag. Forskning har vist at lavkarbodietter kan være en del av en effektiv vekttapstrategi.

Hvilke grønnsaker inneholder karbohydrater?

For eksempel – grønnsaker:
 • Spinat – 0,4g karbohydrat/100 g.
 • Asparges – 1,1 g karbohydrat/100 g.
 • Agurk – 1,2 g karbohydrat/100 g.
 • Artisjokk – 1,3 g karbohydrat/100 g.
 • Stangselleri – 1,3 g karbohydrat/100 g.
 • Bladsalat – 1,5 g karbohydrat/100 g.
 • Persille – 1,6 g karbohydrat/100 g.
 • Tomat – 1,7 g karbohydrat/100 g.

Er det mye karbohydrater i gulrøtter?

Gulrot er også en god kilde til kostfiber. Innholdet av karbohydrater ligger på 6,7 g per 100 gram. I matlaging gir gulrot sødme, og kan brukes til mye, den kan spises både rå og kokt/stekt.

Hvor mye er 20 g karbohydrater?

20–30 gram tilsvarer:

1 skive rugbrød eller 1,5 kilo brokkoli eller lignende grønnsaker eller 200–300 gram frisk frukt, f. eks. eple eller pære.

Kan jeg spise knekkebrød på lavkarbo?

Man kan så absolutt spise brød, og knekkebrød. Man må bare bake det selv, for at det skal kvalifisere til lavkarbo.

Hvilken yoghurt er best på lavkarbo?

Gresk naturell yoghurt har 4,9g karbohydrater og er vel den yoghurt vi best kan benytte på lavkarbo.

Kan jeg drikke Pepsi Max på lavkarbo?

Pepsi max er sukret med aspartam og det har overhodet ingenting med insulinnivå, oppsamling av vann eller vektreduksjon å gjøre.

Hvilken vin har minst karbohydrater?

Rødvin. Dersom du foretrekker hvitvin anbefales det at du holder deg til tørre vintyper (Sauvignon Blanc og Champagne) ettersom de inneholder færre karbohydrater enn søte typer (Moscato og Riesling).

Kan man drikke Cola Zero på Keto?

“Sukkerfri brus: Pepsi Max, Pepsi Max Cool Lemon, Cola Light, Cola Zero, Sprite Zero, Seven Up Light og mineralvann er tillatt i ketolysekuren. Solo Light og Solo Plus kan nytes i begrenset mengde, da de inneholder noe karbohydrater pga at det er brukt noe appelsinjuice i fremstillingsprosessen.

Hvordan merker man at man er i ketose?

Mer om dette kan du lese her.
 1. Her er derfor 10 vanlige tegn på at kroppen er i ketose, både positive og negative:
 2. Dårlig ånde.
 3. Vekttap.
 4. Økt antall ketoner i blodbanen.
 5. Økt antall ketoner i pusten og urinen.
 6. Nedsatt matlyst.
 7. Problemer med fordøyelsen.
 8. Søvnproblemer.

Leave a Comment