Kan campingvogn stå på støtteben?

Campingvognens støttebein er, som navnet tilsier støttebein, og ikke jekker. Ved oppstilling av campingvogn ser man ofte at man springer fra støttebein til støttebein ganger for å få vognen i vannrett stilling. Den enkleste måten å parkere en campingvogn vannrett.

Hvor høy er en vanlig campingvogn?

Standard høyde utvendig er ca 275 – 290 cm hos en rekke forskjellige produsenter. Med alkove pleier utvendig høyde å krype opp mot 290 – 320 cm, men her er det større variasjoner mellom de forskjellige produsentene.

Kan man kjøre med campingvogn uten hengerlappen?

Det finnes et unntak for å trekke tyngre hengere med førerkort for vanlig bil: Etter den såkalte «campingvogn-regelen» kan man med førerkortklasse B trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg, hvis bilen pluss tilhengerens tillatte totalvekt ikke overstiger 3500 kg.

Kan campingvogn stå på støtteben? – Related Questions

Kan man trekke campingvogn med klasse B?

Du kan trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg. Du kan trekke en tyngre tilhenger hvis den tillatte totalvekten for bilen og tilhengeren til sammen er maks 3 500 kg.

Kan jeg trekke campingvogn?

«Campingvogn-regelen»

Med klasse B kan man trekke en tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg hvis summen av tilhengerens tillatte totalvekt + bilens tillatte totalvekt ikke overskrider 3500 kg.

Kan man bruke campingvogn på vinteren?

Noen vogner er produsert spesielt for vinterbruk, og leveres med vannbåren varme og ikke minst vannbåren gulvvarme. Vogner med Alde vannbåren varme er helt klart å anbefale. Alle vognene som er bygget for norsk vinterbruks har tykkere vegger og ekstra isolasjon.

Hvordan måle lengde på campingvogn?

A-målet er lengden fra bakken, gjennom skinnen på campingvognen til bakken (ca. 30 cm ut til siden). Det måles lett med en snor (se skissen).

Kan man kjøre campingvogn med klasse BE?

I utgangspunktet trenger du førerkort klasse BE eller B96 for å trekke tilhenger med en tillatt totalvekt på mer enn 750 kilo, men den såkalte campingvognregelen åpner for et unntak.

Hva er forskjellen på B96 og BE?

Hva er forskjellen på BE og B96? Kort forklart så krever BE oppkjøring, mens B96 er “light”varianten som ikke krever oppkjøring men tillater ikke kjøring med like høy vekt som med BE.

Hvor tungt kan du kjøre på be sertifikat?

Klasse BE. Du har rett til å kjøre personbil eller lett lastebil med høyeste totalvekt 3500 kg. Du får dra en lett tilhenger som har høyeste totalvekt 750 kg. Du får også dra en tilhenger som har høyere totalvekt enn 750 kg totalvekt, forutsatt at tilhengerens tillatte totalvekt ikke overskrider 3500 kg.

Hva betyr kode 142 på førerkortet?

Kode 142 – ingen begrensning på vekt eller hastighet

Har du kode 142 på førerkortet, er det ingen begrensning på vekten til traktoren eller hvor fort den kan kjøre. Du får kode 142 ved å ta klasse CE. Tok du førerkort til traktor eller bil før 1. januar 2005, har du også kode 142.

Hva betyr 01 på førerkort?

Jeg har koden 01 på førerkortet mitt som betyr at jeg må bruke briller/linser under kjøring.

Er det lov å kjøre traktor på egen eiendom?

Nei, det er ikke lov.

Kan man kjøre hjullaster med klasse B?

(med klasse B eller T tatt før 1. januar 2005), motorredskap med en tillatt totalvekt på maks 3 500 kg. Et motorredskap kan for eksempel være en gaffeltruck eller en hjullaster.

Leave a Comment