Hvorfor vises ikke Jul på Månetoppen?

«Jul i Blåfjell» ble sist sendt på tv i 2011, mens «Jul På Månetoppen» hadde sin siste oppvisning i 2014. NRK droppet deretter å sende seriene fordi de mente fortellermåten var utdatert – og den tekniske kvaliteten for lav.

Hvor er Jul på Månetoppen spilt inn?

Originalen har animerte fjell, mens 2001-versjonen har foto av ekte fjell (Innerdalstårnet). Alle utescener ble filmet i Røros, mens alle interiør-scener ble filmet i NRKs studio på Marienlyst i Oslo. I 2015 bestemte NRK seg for at Jul i Blåfjell og spin-off serien Jul på Månetoppen aldri skulle sendes igjen.

LES OGSÅ  Hva er OCD på hund?

Hvor lenge varer Jul på Månetoppen?

Jul på Månetoppen
Lengde 30 min. (per episode)
Språk Norsk
Bak kamera
Manus Gudny Ingebjørg Hagen

Hvorfor vises ikke Jul på Månetoppen? – Related Questions

Kommer Jul i Blåfjell i 2022?

Jul i blåfjell 14. desember 2022.

Hvorfor feirer vi jul 24 og ikke 25?

Norden feirer jul en dag for tidlig

Men Norden skiller seg fra resten av verden ved å markere denne begivenheten 24. desember. Den nordiske skikken stammer fra før det mekaniske uret ble oppfunnet. En ny dag begynte den gangen ved solnedgang i stedet for som nå ved midnatt.

Hvor lenge varer juletiden?

Juletida ble regnet fra julaften 24. desember eller første juledag og til 6. januar eller 13. januar.

Når er det vanlig å rydde bort jula?

Ifølge norske juletradisjoner er onsdag 6. januar siste dag for å rydde ut juletreet og pynten. Trettende dag jul var fra gammelt av en av de store høytidsdagene i jula.

Hvor lenge varer et juletre?

Hvor lenge skal et juletre vare fra man kjøper det? – Setter du det opp og pynter på lille julaften skal det vare til 20. dag jul, men det vil variere litt ut ifra når det ble hugget og hvor varmt man har det inne. Det skal altså holde en tre ukers tid.

I hvilket land feirer de ikke jul?

Julen er overalt i desember, i musikken, gatebelysning og blant stressede voksne på jakt etter gaver, trær og mat. Men i noen land er høytiden forbudt. I Nord-Korea, Saudi-Arabia, Somalia, Tajikistan og Brunei er det på ulike måter ulovlig å feire den kristne julehøytiden.

Hvilken religion feirer ikke jul?

Jehovas vitner

— Vi har fridag som alle andre, men feirer ikke jul fordi vi ikke finner grunnlag for julefeiringen i Bibelen, sier Aksnes. Han feiret jul da han var liten, men etter hvert kom han fram til at det var liten sammenheng mellom Bibelen og jul. — Kvelden blir derfor ganske vanlig for meg, sier Aksnes.

Skal man vanne juletre?

Vann juletreet rikelig og ofte

Et bartre fordamper fuktighet gjennom barnålene, og får de ikke fuktigheten de trenger, ligger de på gulvet før man vet ordet av det. For å gi treet ditt ekstra god sugeevne er et godt tips å skjære av en 2–3 cm tykk skive nederst på stammen.

Er det lov å hogge juletre selv?

Allemannsretten gir deg ikke rett til å hogge juletrær! Skog og ressurser knyttet opp til denne er nemlig ikke regulert av allemannsretten, og er isteden eid av grunneier. Du kan med andre ord ikke ta deg til rette og hogge ditt eget juletre i skogen uten å få til en avtale med grunneier.

Hvilket juletre drysser minst?

Vanlig grantre drysser nok mest, og er ofte den rimeligste varianten. På edelgran har barnålene bedre feste, og trærne drysser derfor mindre.

Hvorfor skal man ikke brenne juletre?

Juletreet skal ikke brennes i peisen. Det avgir ekstremt høy energi. Kvaen i treet gjør at du får en nesten eksplosjonsartet brann. Du vil ikke se det med det blotte øyet, men det er ekstreme energier i sving som krever veldig mye tilluft for å forbrenne.

LES OGSÅ  Hva gir man til en som har alt?

Hvilket land startet først å bruke juletre?

Juletreet har sitt utspring i Sør-Tyskland og Sveits der det fra begynnelsen av 1500-tallet ble satt opp trær i og utenfor håndverkernes laugshaller. Trærne ble pyntet med kaker, tørkede frukter, epler og nøtter som barna til laugsbrødrene fikk høste trettende dag.

Er det farlig å fyre med gran?

Forsker advarer mot å brenne granbar i ovnen eller peisen. Den voldsomme forbrenningen gjør nemlig at giftige komponenter som dannes ikke rekker å brenne opp før de havner i skorsteinen.

Hvilket land startet først å bruke juletre inne?

Tradisjonen med juletrær startet i Tyskland på 1500-tallet. Fra utstillingen 500 år med tre i stua på Norsk folkemuseum.

Hvorfor tar vi et tre inn i stua?

Juletreet skal etter tradisjon være et eviggrønt tre og symbolisere “Det evige liv.” Som regel brukes gran eller furu som juletre. Juletreskikken tok til allerede tidlig på 1500-tallet. I det katolske Syd-Tyskland og i Sveits pyntet man forsamlingslokaler med trær.

Leave a Comment