Hvorfor skal man bruke serum?

– Typiske grunner til å bruke serum er for å få fuktighet dypere ned i huden, hjelpe til å bekjempe hyperpigmentering, gi hudforyngende effekter, bekjempe frie radikaler og roe ned inflammasjoner i huden, gi anti-age-effekter og styrke hudens naturlige forsvar.

Er serum nødvendig?

Er du ung eller har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hjemmepleie, eller behandle pigmentering eller acne er et serum nødvendig.

Hva gjør en serum?

Serum fungerer som en katalysator som forsterker effekten av hudpleien, og gjør at de produkter som brukes etterfølgende blir mer effektive. Et serum er som regel mer vandig og lettere i konsistensen enn ansiktskremer.

Hvorfor skal man bruke serum? – Related Questions

Kan man bruke serum hver dag?

Et retinolserum jobber aktivt på aldringstegn som linjer, rynker og pigmenteringer og er også bra for en hud som lett får kviser og urenheter. Et syreserum løser opp i gamle hudceller og gir en jevnere hudoverflate og hudtone. Ofte kan du kombinere ulike serum, eller bruke noen på dagtid og noen på kvelden.

Hvor skal man bruke serum?

Serum påføres etter rens og toner, men før fuktighetskrem eller olje gjerne både morgen og kveld. Det er viktig at serum påføres i denne rekkefølgen da det vil virke best på nyrenset hud, men at porene bør lukkes før du påfører huden noe som helst.

Kan man bruke serum alene?

Kan serum brukes alene eller kun med ansiktskrem? Serum og oljeserum bør brukes som en del av dine daglige skjønnhetsrutiner for at du skal få en vakker glød i ansiktet. Det er likevel ingenting i veien for at du kan påføre noen dråper alene i løpet av dagen. Det kan være en fin måte å friske opp tørr hud.

Hvorfor bruke C vitamin serum?

Mange av egenskapene Cvitamin har som hudpleieingrediens er knyttet til at dette er en viktig antioksidant. Antioksidanter beskytter huden mot frie radikaler som blant annet bidrar til hudaldring. Cvitamin brukes også for å gi huden et jevnere utseende og jevnere hudtone.

Hva bør et serum inneholde?

Huden trenger begge, og sammen blir de best. Serum er krutt, og inneholder opp mot 70% mer virkestoff sammenliknet med en krem. Krutt gir ikke direkte pleie til huden og derfor behøves litt kjærlighet i form av en god ansiktskrem over. Ansiktsserum er ofte mer tyntflytende enn krem.

Hvilken rekkefølge skal hudpleie?

Serum, krem, øyekrem, primer, foundation og rens. Det er ikke rart det kan bli forvirrende å vite rekkefølgen for påføringen av alle disse produktene. Hudpleie skal verken være komplisert eller ta lang tid, er du i tvil anbefaler jeg alltid at du følges opp av en hudterapeut.

Skal man bruke serum på kvelden?

Serum brukes på nyrenset hud og før nattkrem. Bruk gjerne serum i samme serie som dag- og nattkrem for en ekstra god effekt.

Kan man bruke serum morgen og kveld?

Ettersom serum er tyntflytende skal det alltid brukes før en tykkere dag/nattkrem. Velg serum med ingredienser basert på hvilke utfordringer din hud har, og bruk gjerne ulike typer serum morgen og kveld.

Hvorfor skal man bruke toner?

En toner, også kalt ansiktsvann, er et hudpleieprodukt som delvis brukes til å fjerne overflødig olje fra huden, men også til å myke opp huden og gi den fin glød. Men tonerens viktigste oppgave er å balansere hudens pH-verdi og hjelper dermed etterfølgende produkter som påføres med å trekke inn i huden.

Hva er forskjellen på serum og Essence?

Essence virker, akkurat som serum, i dybden av huden din, takket være mindre molekyler. Essence har dessuten evnen til å gjøre den etterfølgende hudpleien enda mer effektiv. Hvordan brukes den? Du bruker essence etter rens, men før ditt vanlige serum i hudpleierutinen.

Er toner og Micellar Water det samme?

Toner er et hudpleieprodukt som balanserer pH-verdien etter at du har renset huden. Den kan også redusere store porer. Toner er altså ikke en ansiktsrens på samme måte som det micellar cleansing water er. Toner bruker du etter at du har renset ansiktet og før du bruker de andre hudpleieproduktene dine.

Skal man vaske bort toner?

Toner er enkel å bruke: Det vanligste er å helle toneren på en bomullsdott og gni ansiktet skånsomt. For mange blir bomullsdotten mørk av olje og smuss etterpå! Overskudds-toner fordamper av seg selv, du trenger ikke skylle den bort med vann.

Er Ansiktsvann og toner det samme?

Ansiktsvann eller toner

Ansiktsvann og toner er egentlig det samme, og brukes dels til å fjerne eventuelle rester av rens, smuss, overskuddsfett eller sminke, men fremfor alt til å balansere hudens pH-verdi, tilføre fuktighet og noen ganger også eksfoliere med syrer.

Hva er en bra hudpleierutine?

Vi anbefaler at du renser huden din to ganger om dagen – morgen og kveld. Det er avgjørende at renseproduktene passer din hudtype. Har du for eksempel har en fet og uren hudtype med høy talgproduksjon, bør du unngå rike rensekremer og -oljer. Velg heller gele eller skum som ikke tetter porene.

Er peeling bra for huden?

Peeling er en effektiv skjønnhetskur for alle hudtyper. Når du peeler huden, fjerner du det øverste laget med døde hudceller, renser porene og stimulerer til dannelsen av nye hudceller. Det får huden din til å se friskere og sunnere ut, og du reduserer forekomsten av kviser og uren hud.

Hvordan få glatt hud i ansiktet?

Den beste måten å en silkemyk og glatt hud på kroppen er å holde den ekfoliert og hydrert, akkurat som ansiktet. Vi anbefaler å dusje med vår Creme Peeling Shower for å eksfoliere og deretter gi den fuktighet med din favoritt body lotion.

Leave a Comment