Hvorfor liker bier blomster?

De aller fleste blomsterplanter er avhengige av pollinering, og mange av grønnsakene vi spiser, eksisterer takket være bier og andre pollinerende insekter. En tredjedel av maten vi spiser, trenger pollinering av bier. Bier og humler øker avlingens omfang og kvalitet.

Hva gjør bier med blomster?

Bier er en gruppe insekter som lever av blomsterstøv (pollen) og nektar. Biene er pollinatorer. Det vil si at de overfører pollen mellom blomstene på en eller flere planter, slik at plantene befruktes og nye frø kan dannes. Opptil 30 prosent av all maten vi spiser, kommer fra planter som er pollinert av bier.

Hvilke blomster liker humler best?

Tips til krukker: 11 blomster som gleder deg, humla og sommerfuglene!
  • Lavendel. Lavendel er høyt elsket av mange for sin vakre farge og duft.
  • Kjempbeverbena.
  • Klokkeblomster.
  • Pyntekorg, cosmos.
  • Sjokoladecosmos.
  • Jordbær.
  • Gyldenlakk.
  • Salvie.

Kan jeg ha én bikube i hagen?

Selv om man ikke behøver å søke om lov til å holde bier, er man lovpålagt å melde fra til Mattilsynet om at man vil plassere bikuber i hagen senest dagen før man får biene. Dette er viktig for at Mattilsynet skal kunne ha oversikt over bestanden i tilfelle det for eksempel meldes om sykdom.

LES OGSÅ  Hva heter huset til biene?

Hvorfor liker bier blomster? – Related Questions

Hvordan se forskjell på veps og bier?

Bier har typisk en rundere, bredere og mer stutt kropp med tykkere ben. De er også dekket av millioner av små hår som resulterer i en lubben, uklar form. Vepsens kroppsdeler er mye mer tydelige og eksoskjelettet deres er slankt og skinnende.

Kan bier fly om natten?

Hannene sover i blomster om natten. På dagtid flyr de rundt og leter etter hunner de kan pare seg med. Noen av hannbiene er så ivrige at de oppsøker hunnen på soverommet hennes, så å si før hun våkner.

Hvordan få bier i hagen?

Å sette opp biehus er essensielt for å gi biene steder å yngle. Men de trenger også nærhet til mat for å trives og flytte inn i biehuset ditt. Mat for biene er blomster og planter. Som alle andre levende vesener trenger også bier og humler næring.

Hvor langt kan bier fly?

Biene flyr vanligvis 1-1,5 kilometer fra kuben, men noen så langt som opptil tre kilometer.

Hvor mye honning per bikube?

Én bikube gir vanligvis så mye som 25 kg honning per år.

Hvor mye produserer en bikube?

Hver bikube produserer medialt 20 til 50 kg honning på ett år. Den nøyaktige mengden varierer i henhold til typen honning, antall bier, blomstringene i området, men også styrken til en sverm.

Hvor mye koster 1 kg honning?

60,-/kg.

Er humler og bier det samme?

Humler er bier? – Ja, humle er en bie og bie er en veps. Ordenen de tilhører heter alle veps.

Har bier gift?

Bistikk er smertefullt, men som oftest ikke farlig siden det avgis små mengder gift for hvert stikk. Noen mennesker er allergiske eller overfølsomme for stikk. Hvis en person som stikkes blir blek, svimmel, kvalm og får kraftig utslett, bør man straks oppsøke lege.

Hva skjer om bier dør ut?

Hvis biene dør ut, får vi altså et stort problem siden veldig mange av de plantene vi spiser, også vil forsvinne. Mange ville blomster vil også dø ut, siden honningbier samler pollen og nektar fra hundrevis av arter. Derimot vil ikke kornavlinger bli påvirket, siden de blir bestøvet av vinden.

Hvordan bli kvitt bier i vegg?

Bekjempelse. Hvis en bisverm etablerer seg i huset ditt, eller i nærheten, anbefales det å kontakte et skadedyrfirma eller en birøkter. Mens skadedyrfirmaet bekjemper biene kan en birøkterne hjelpe med å flytte dem på riktig måte. Bikaker og voks med honning må også fjernes.

Hva dreper bier?

Midd, plantevernmidler, ensidig kosthold og dårlig vær tar livet av biene. Hvis det fortsetter, er det slutt på epler, jordbær og kaffe. Birøktere verden over melder om massedød blant våre honningproduserende venner.

Hvordan avlive bier?

Et bifolk kan lett avlives ved å la litt bensin fordampe inne i en lukket kube. Avlivningen bør skje om kvelden etter at alle biene er i hus. Fjern all honning, steng flyhullet og hell bensin på en klut eller lignende som legges på toppen av rammene. Biene stryker med umiddelbart.

LES OGSÅ  Når kan barn bruke hodetelefoner?

Hvordan overlever bier?

Evnen til å aktivt produsere varme gjør at biene kan overleve til og med en vinter med tosifrede minusgrader uten å fryse eller sulte i hjel. Så snart honningen har blitt flytende igjen på grunn av varmen, setter biene inn snabelen og drikker ren energi.

Hva gjør man med bikuber om vinteren?

Honningbiene går ikke i dvale. Honningbiene er helt forskjellige fra solitære bier og humler hvor dronningen parer seg om høsten, overvintrer alene mens resten av samfunnet dør ut, for så å starte et nytt samfunn neste vår.

Leave a Comment