Hvordan velge trikse sparkesykkel?

Når du velger en sparkesykkel for triks, er det viktig at du velger en sparkesykkel som har riktig størrelse på hjul. En typisk triks sparkesykkel for barn har 90 – 110mm hjul, hvor en triks sparkesykkel for eldre barn og voksne vanligvis bruker 110 – 120mm hjul.

Hva er en trikse sparkesykkel?

En Trikse Sparkesykkel er en robust utgave av en vanlig sparkesykkel. En triksesparkesykkel kan vanligvis ikke justeres i høyden eller foldes sammen. Den veier mer enn en vanlig sparkesykkel og har ofte et avansert compression-system. Derfor er triksesparkesykler meget velegnet til triksing og kjøring på ramper.

Hva er Stuntsparkesykkel?

Til triksing og hopping kreves mer solide og holdbare sykler, laget for røffere bruk. Disse kalles stuntsparkesykler og har stive rammer – altså er de ikke sammenleggbare. Stuntsparkesyklene har hjul beregnet for baner og ramper med jevnt underlag, og de er derfor gjerne litt mindre.

Hvor stor sparkesykkel?

Personhøyde Typisk alder Anbefalt sparkesykkel høyde
112-126 cm 5-7 år 60-75 cm
126-138 cm 7-9 år 65-79 cm
138-149 cm 9-11 år 75-80 cm
149-160 cm 11-13 år 75-85 cm

Hvordan velge trikse sparkesykkel? – Related Questions

Er det lov å være 2 på el-sparkesykkel?

Passasjerer på elsparkesykkel

På elsparkesykler er det ikke tillatt med passasjer. Det er heller ikke tillat å ha passasjerer i en tilhenger som er festet på sparkesykkelen.

Hva er maks fart på el-sparkesykkel?

Sperret for hastighet over 20 km/t

Det er ikke fartsgrenser for bruk av elsparkesykler, men de må ha hastighetssperre. Det er produsenten som skal ha satt på en hastighetssperre som gjør at det ikke er mulig å oppnå høyere hastighet enn 20 kilometer i timen med motorkraft.

Hvor lang kan en sparkesykkel være?

More videos on YouTube
E2S V1 E2S V2 Max
Optimal rekkevidde 25 km 60 km
Vekt 12 kg 19 kg
Lengde bunnplate til topp 95 cm 100 cm
Sammenleggbar Ja Ja

Hvor mange kilo tåler en el sparkesykkel?

De fleste el sparkesykler har en maksvekt på mellom 100-120kg i maksvekt. Dersom føreren veier mer enn dette, bør man velge kraftigere modeller som tåler eksempelvis en maksvekt på ca 130-150 kg.

Hva er lovlig sparkesykkel?

Lovlig toppfart for en elektrisk sparkesykkel er 20 km/t. I tillegg kan en el-sparkesykkel ikke være lengre enn 120 cm eller ha fastmontert sete. Et kjøretøy som fraviker på minst ett av disse punktene blir regnet som ulovlig, opplyser politiet. Det er per nå avgjørelser i fire av sakene politiet har opprettet.

Hvor mye i bot for å kjøre to på el sparkesykkel?

3000 kroner i bot for passasjer på elsparkesykkel.

Kan man trimme el sparkesykkel?

Advarer etter elsparkesykkel-branner: – Lad når du er våken og tilstede! – Trimming er meningsløst, og det øker bare sjansen for å kjøre på fotgjengere. Høyere fart gir også en betydelig risiko for hodeskader hvis du mister balansen, sklir eller tverrstiller på en elsparkesykkel.

Er det påbudt med hjelm på elsykkel?

Aldersgrensen for å kjøre elsparkesykkel blir 12 år. Det blir påbud om at barn under 15 år skal bruke hjelm. Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn».

Kan man miste lappen ved å kjøre sparkesykkel?

Årsaken til at man kan miste bilsertifikatet ved promillekjøring på el-sparkesykkel er at el-sparkesykkelen klassifiseres om «motorvogn», en lov som trådte i kraft 15. juni i år (se faktaboks under). «Dette betyr at kjøring med el-sparkesykkel følger de samme reglene for alkoholpåvirket kjøring som andre motorvogner.

Kan man få bot for å sykle i fylla?

Å være full på sykkelen gjør at man er uskikket og blir man tatt så kan man risikere å miste førerkortet for bil og eventuelt andre førerkort man har. I tillegg får man gjerne bot.

Kan politiet ta el sparkesykkelen din?

Ett av fokusområdene er nettopp kontroll som inkluderer test av hastighet. Bakgrunnen for dette er at det har skjedd flere stygge ulykker med elsparkesykkel som har medført alvorlige skader. Politiet kan blant annet sjekke elsparkesykkelen din dersom de mistenker at du har gjort noe straffbart.

Kan politiet ta sparkesykkel?

Elsparkesykler skal ha en sperre som gjør at det ikke kan oppnås høyere hastighet enn 20 km/t med motorkraft. Hvis den ikke har det, vil elsparkesykkelen kunne bli beslaglagt ved politikontroll. Det kan du lese om i denne artikkelen hos avisaoslo.

Leave a Comment