Hvordan velge riktig farge på gardiner?

Velg farge og materiale

Hvis du ønsker et lunt og varmt uttrykk, velger du varme, gjerne litt mørkere farger. Ønsker du å ha et dust og rolig inntrykk, kan nøytrale og lysere farger være et godt valg. Og er du glad i farger, kan du velge mer fargesterke gardiner.

Hvordan velge gardiner til stue?

Gardinene bør harmonere med resten av interiøret. De kan tones inn så de går i ett med veggene, eller de kan være en spennende kontrast. Tenk gjennom hvordan gardinene står i stil med fargen på veggene og det øvrige interiøret i rommet. Det er også mulig å motta god kjøpshjelp i Kid-butikkene.

Hvordan velge Gardinlengde?

Gardinlengden finner du ved å måle fra skinnen eller stangen til gulvet. Antall gardiner finner du ved å måle bredden på vinduet som skal kunne dekkes av gardinen.

Hvilke gardiner til grå sofa?

Legg til gardiner

Det vil gi mer lys og samtidig dybde til stuen din. Det er en klassisk måte å dekorere stuen på uten å gå galt. Du kan også legge til farger som gul, mørk rød, rosa, oransje og grønne nyanser. Den gule gardinen komplimenterer den grå sofaen fint.

LES OGSÅ  Hva er et vanlig matbudsjett?

Hvordan velge riktig farge på gardiner? – Related Questions

Hva matcher med grå?

En grå vegg gjør det lunere enn hvitt, men oppfattes ikke like hardt som svart. Og jommen stråler den med trendfargene rosa, grønt, gult og blått, og er flott sammen med gylne metaller og varmt treverk også! Men det er ikke alltid like enkelt å velge nyanse når du først har bestemt deg for en farge.

Hvordan style en grå sofa?

Mørk og lys, eller svart og hvitt er en effektiv kontrast. En mørk grå sofa blir mer interessant sammen med et lyst møbel som en stol eller benk. Lyse puter i fine farger blir en svært effektiv kontrast i en mørk sofa. Er veggene malt i en mørk farge kan bildene på veggen ha et lyst motiv.

Hvilken farge passer best til grå?

Grått passer til de aller fleste farger
  • Hvit. Å kombinere hvitt med grått er en av de tryggeste valgene du kan gjøre.
  • Blå En annen farge som passer fint til grått er blå.
  • Grønn. Vi kan vel trygt si at det er mye skog i Norge, samtidig som vi har lange tradisjoner med bonde- og gårdsliv.
  • Sort.
  • Rød.
  • Gul.

Hvilke farger passer til grå harmoni?

En grå mellomtone med hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en mengde andre mer kulørte toner. LADY 1032 Grå Harmoni passer godt sammen med 1622 Refleksjon og 1462 Grå Skifer.

Hvilken farge skal jeg ha på sofa?

En enkel måte å velge en farge på en sofa er å basere den rundt andre farger allerede i rommet. Ved å bruke nærliggende farger på fargehjulet, garanterer du en match og tar ut noe av gjetningen når du prøver å finne den perfekte sofafargen i stuen.

LES OGSÅ  Hva er quiz spørsmål?

Hvilket bord til sofa?

Når det gjelder sofaer og hjørnesofaer, bør salongbordet ta opp 2/3 av bredden på møblene. Denne bruken av proporsjonene til salongbordet vil ikke overvelde møblene bak den. Riktig avstand mellom bordet og sofaen sikrer fri bevegelse og behagelig sitte og bør være minst 35 cm.

Hvordan holde hvit sofa ren?

Slik fjerner du flekker på en hvit sofa

Kommer det en flekk på den hvite, beige eller lys grå sofaen din, kan den heldigvis enkelt fjernes med en skumrens. En skumrens er spesielt fremstilt for å rense tekstiler, og den kan derfor fint brukes på både sofa, lenestol, puffer og puter.

Hvor lenge skal man ha en sofa?

Sofaer har lang levetid. En sofa fra Slettvoll skal ha en levetid på minst 10 år, og ofte ser vi en levetid som er mye lenger enn dette. Det kommer an på bruken og vedlikeholdet på sofaen, som jevnlig støvsuging og vending av puter, sier kreativ leder hos Slettvoll, Live Slettvoll Myklebust, som er 3.

Hvor mye plass mellom sofa og bord?

Riktig avstand. Stuebordet bør være maks ti cm høyere eller lavere enn sittehøyden, og det bør være cirka 40 cm mellom sofakanten og kanten på bordet.

Hva er normal sittehøyde på sofa?

Normal sittehøyde er ca. 42-45cm inkludert pute.

Hvordan møblere en avlang stue?

I en avlang stue bør du ikke sette møblene mot veggene. Spisestuen bør ligger i nærheten av kjøkkenet. Tv-kroken kan gjerne plasseres i den mørkeste delen av stuen. Med kunstig lys bak tv-en unngår du for stor kontrast mellom lys og mørke, og tv-tittingen blir mer behagelig.

LES OGSÅ  Hvor mye gram er 1 teskje?

Hvor stort skal teppe være under sofa?

Hvis teppet skal plasseres ved en sofagruppe, bør det være minst 20 cm lenger enn sofaens bredde. For en sofagruppe med 3 seters sofa, bord og to stoler kan det ofte passe med et teppe på 170*240cm. For 2 sofaer med bord i mellom kan det passe med et teppe på 200*300cm.

Hva er forskjellen på pledd og teppe?

Teppe, også kalt pledd i noen tilfeller, er et samlebegrep for et tekstilt stoff, ull eller lignende som er blitt vevd, sydd, strikket eller knyttet sammen til en flat overflate. Et teppe er ikke det samme som dyne. Tepper kan blant annet brukes til å holde varmen.

Kan man legge teppe oppå parkett?

Du kan legge teppe rett eksiterende gulv (parkett, laminatgulv, vinyl) dersom dørterskelen er høy nok. Heldekkende teppe på toppen av et annet heldekkende teppe frarådes. Vær oppmerksom at dersom du har varme i gulvet, bør du velge tepper som tåler gulvvarme godt.

Leave a Comment