Hvordan ta vare på Pilea?

Stell av Pileaplantene:
  1. Disse plantene trives best med en lys plassering, uten direkte sollys. De liker stuetemperatur fra 15 grader og oppover.
  2. De liker normal vanning, kan gjerne tørke lett ut. Vann gjerne fra bunnen.
  3. Dette er hardføre planter som klarer seg godt i vanlig blomsterjord.
  4. Gjødsles en gang pr. mnd.

Hvilken grønn plante tåler lite lys?

Planter som tåler lite lys
  • Smaragdpalme (Zamioculcas)
  • Svigermors tunge (Sansevieria)
  • Aglaonema (sjømannstrøst)
  • Monstera.
  • Paraplyplante (Schefflera)
  • Fredslilje.
  • Gullranke.
  • Gummifiken.

Hvordan ta vare på Smaragdpalme?

En lekker plante som trives nesten overalt, og krever lite stell. Zamioculcas lagrer vann i rotknollene sine, og kan klare seg lenge uten vann. Vann sparsommelig med romtemperert vann, og la jorden få tørke godt mellom hver gang. Unngå at planten blir stående i vann.

Hvordan ta vare på Pilea? – Related Questions

Er smaragdpalme giftig?

Zamioculcas (Zamioculcas zamifolia), også kalt smaragd eller smaragdpalme, er en plante med sterkt irriterende plantesaft. Kontakt Giftinformasjonen dersom barnet ditt har spist større mengder zamioculcas.

Hvor ofte vanne smaragdpalme?

Vanning: Vannes sparsomt, må tørke opp mellom hver vanning. Vannes med romtemperert vann. Pass på at den ikke blir stående med røttene i vann. Lys: Skjermes fra intens solstek på sommeren, og tåler en noe skyggefull plassering.

Hvordan ta vare på en kjøttetende plante?

De kjøttetende plantene er sumpplanter og skal derfor helst holdes konstant fuktig uten at røttene blir stående i vann. La plantene trekke vann fra undersiden. Bør plasseres lyst, men ikke for varm plass. Plantene trenger ikke å gjødsles, men blir veldig fornøyd hvis de «mates» med en flue eller to en gang imellom.

Hvorfor mister planter blader?

Planter som mister blader

eks hyppig temperaturforandring, eller trekk. Det kan også skyldes tørre røtter eller overvanning. Hvis det er de nederste bladene som faller av kan det skyldes for lite lys eller for sterk varme, eksempelvis fra en radiator eller annen varmekilde.

Hvorfor visner mine planter?

De aller aller fleste plantene dine trenger veldrenert jord, det vil si at ikke jorda blir liggende dryppende våt etter at du har vannet. For våt jord fører til at røttene råtner og planten din dør, det sies at det er vanligere dødsårsak enn at du vanner for lite.

Hvorfor dusje plantene?

Dusj – Om du vil gi de grønne plantene litt ekstra luksus kan du sette de i dusjen og dusje de godt med lunkent vann. Bare pass på at ikke potten blir fylt opp med vann. Dette fjerner også støv fra plantene, så de ser nye og freshe ut igjen!

Kan planter få for mye næring?

For mye gjødsel kan definitivt drepe planter, ja. Konsentrert gjødsel gir sviskader på røttene, så det lønner seg å bruke riktig blandingsforhold. I tillegg er det generelt lurt å bare gi svak gjødsel til planter som er sarte – f.

Hvilke grønne planter trives på badet?

Disse plantene kan trives på badet
  • Zamioculcas (smaragdpalme)
  • Monstera (vindusblad)
  • Svigermors tunge (Sansevieria)
  • Aglaonema (sjømannstrøst)
  • Sukkulenter.
  • Fredslilje.

Skal planter vannes nedenfra?

– Det er best å vanne nedenfra, det er det plantene er vant til fra gartneriet. Det betyr at du skal helle vann på skålen og gi planten tid. Det er ikke farlig om det er vann på skålen noen timer, men du må altså huske å slå ut overskuddsvannet.

Hvordan vet man at planten har fått for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann.

Hvor ofte bør man dusje plantene?

De fleste grønne planter lever greit med å få vann én gang i uka, og de bør tørke mellom hver vanning. Grønne planter setter også pris på å bli dusjet med en sprayflaske, og at du tørker støv av bladene av og til. Plantene bør skjermes fra intens solstek sommerstid og kan gjerne gjødsles en gang i halvåret.

Hva gjør jeg når planten har fått for mye vann?

Gartner i Plantasjen, Hilde Poppe medgår at de fleste planter som har fått for mye vann vil dessverre dø, da de ikke får luft til røttene.
  1. Er du derimot tidlig nok ute kan du redde planteliv.
  2. Gartneren understreker at det er viktig å ikke gjødsle veldig tørre planter- vann de godt opp først.

Hvor mye vann skal en stor grønn plante ha?

Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann.

Skal man fjerne visne bladene?

Pass på å fjerne visne blomster og døde blader fra planten, da disse kan stjele energi eller spre smitte. Hold planten ren.

Kan gule blader bli grønne igjen?

Gule blader er ofte et tegn på stress og det er generelt ikke mulig for gule blader å bli grønne igjen. Dårlig vanning og belysning er de vanligste årsakene, men gjødselproblemer, skadedyr, sykdom, akklimatisering, ekstreme temperaturer eller sjokk etter utplanting er andre mulige årsaker.

Hvordan redde en overvannet plante?

Er planten overvannet så kan den kvikne til igjen, om du lar den tørke helt opp. Andre ganger kan det hjelpe å se etter små skadedyr, og finner du de kan du vaske planten (blader og stilk) i grønnsåpevann. Er du heldig kvikner den da til liv igjen.

Leave a Comment