Hvordan støpe med epoxy?

Når du skal støpe med epoxy

Først lager du en passende form. Denne bør være jevn og pen i overflaten hvis det er viktig at det støpte laminatet skal ha en pen finish på utsiden. Forsikre deg også at formen er helt tett i alle skjøter slik at ikke epoxy renner ut av formen. Å tette en form kan gjøres ved hjelp av tape.

Hvordan blande resin?

Bland. Bland 1 del herder med 2 deler resin i en tørr og ren boks/beholder. Hvor mye resin du trenger å blande er ganske vanskelig å regne ut. På nettet finnes det flere ”resin calculators”, som kan gi deg en veiledning.

Hva er epoxy laget av?

Kort forklart er resin en epoxy som består av to deler: resin og hardner. Når man blander sammen disse to delene, starter en kjemisk reaksjon som gjør at resinen blir hard, sterk og veldig blank. Ofte kan man se at resin blir kalt epoxy resin.

Er epoxy vanntett?

Kan epoxy brukes ute? Anbefales ikke. Men det brukes mye ute, da det er vanntett. Vi anbefaler i så fall å ha på topplakk, da epoxy ikke tåler UV-stråler og kan få en gulaktig overflate.

Hvordan støpe med epoxy? – Related Questions

Hvor lenge må epoxy tørke?

Etter 48 timer er gulvet nok herdet til å tas lett i bruk. Epoxyen er fullt herdet etter 7 dager. 15. Hvor lang holdbarhet har epoxy-komponentene (før blanding) før de brukes?

Hva kan epoxy brukes til?

Det kan brukes på stort sett alle harde materialer, for eksempel metall, stein, tre, glass og betong – og det er like bra utendørs som innendørs. MULTIKUNSTNER: Epoxy kan brukes som både lim og reparasjonsmasse.

Hva er epoxy maling?

Hva er epoxymaling? Epoxymaling består av to komponenter. Det er en base, en såkalt epoxyharpiks, som blandes med en herder umiddelbart før du skal male. Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder.

Hva er epoxy lakk?

Epoksy eller kunstharpiks er en flytende plastmasse der molekylene vil polymerisere når de utsettes for varme, eller blir blandet med en såkalt herder. Molekylene danner da forbindelser på kryss og tvers, og massen stivner.

Hvor mye koster epoxy gulv?

Prisene på epoxy varierer avhengig av tykkelse, finish og type system, og ligger på 60 til 500 kroner per kvadratmeter. Vårt mest solgte garasjegulv ligger på ca 130,- per kvadratmeter inkl. mva, med herder, base, grunning og toppcoat.

Hvor mange strøk epoxy?

Epoxy bør alltid legges i minimum to strøk. Jo flere strøk du påfører, desto tykkere og mer slitesterk blir epoxyen. Hvor mye epoxy trenger jeg? Man kan legge alt fra 0.25 kg til 6 kg epoxy per m2, avhengig av ønsket tykkelse.

Kan man legge Mikrosement selv?

Alle kan legge både fliser, gulv og mikrosement selv.

Hvordan male gulv med epoxy?

Hvis du skal male gulvet med epoksy, trengs ikke annen forberedelse enn ved vanlig maling: Det må være rent og fri for fett. Når malingen først er blandet, må den rulles på før det er gått 1,5 time. Bland derfor aldri mer enn du rekker å male ut, ett spann om gangen.

Leave a Comment