Hvordan så valmuefrø?

Valmuer er enkle å så, og kan spres rett ut i mai/juni. I løpet av seks uker blomstrer de. Det er bittesmå, lette frø, derfor er det lurt å så dem på en vindstille dag. Vil du plante dem innendørs først, velg en beholder som er nedbrytbar, slik at du kan plante potten rett i jorda.

Hvordan få frø fra valmuer?

Frøhøstingen bør skje under tørt og fint vær, og helst før luftfuktigheten kommer sigende ut på kvelden. Frø i kapsel kan høstes med kapselen på eller høstes rett fra kapselen hvis frøene sitter løst. Hvis frøene ikke faller ut av seg selv kan du klippe av frøstandene, legge disse i en papirpose og ta de med inn.

Er valmuer flerårig?

Valmuer er ett- eller flerårige urter, som ofte har spektakulære blomster i farger som lilla, rød, gul, oransje og hvit.

Kan man så valmuefrø på høsten?

frø sent på høsten eller veldig tidlig på våren. Dekk frø med en veldig fin sil av jord, da valmuefrø krever lys for å spire. Spiring vil skje i løpet av 2 til 4 uker.

Hvordan så valmuefrø? – Related Questions

Kan man så valmuefrø fra butikken?

Valmuer er enkle å . de gjerne på en vindstille dag. Om du ønsker å hindre valmuene i å spre seg før de har slått rot, kan du blande valmuefrøene sammen med litt jord før du sår dem. Ikke bruk tid på å plante valmuene innedørs eller i drivhus før de settes ut i hagen.

Er valmuefrø narkotika?

Ved tradisjonell innhøsting ristes frøene ut og skylles, og da forsvinner mesteparten av opiatene. Et fåtall brødskiver med valmuefrø kan ha så høyt morfininnhold at de gir utslag på narkotikatester. – Valmuefrø kan definitivt gi utslag på narkotikatester, det er veldokumentert.

Hvilke frø kan sås på høsten?

atlasblomst, blåklint, ridderspore, ringblomst, kaliforniavalmue, og valmue. Mange stauder egner seg også for høstsådd. Så i oktober og november, rett før frosten kommer. Frøene skal overvintre i jorden og spirer først når lys og varme vender tilbake om våren.

Kan man så på høsten?

Når høsten nærmer seg, er naturen moden og klar for ny såing til neste sesong. Sørg for å overvintrende frø i jorden i september, oktober og november for et grønt og spirende gjensyn når våren og varmen vender tilbake.

Når skal man så frø inne?

Du kan frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring.

Hva kan jeg så på høsten?

Frøene blir da liggende uten å gro gjennom vinteren, og spirer ekstra tidlig når lyset og varmen kommer tilbake. Grønnsaker og urter som tåler å bli dyrket på denne måten, er for eksempel gressløk, gulrot, løkfrø (altså ikke setteløk), vårløk, ramsløk, dill, persille og pastinakk.

Hva er enklest å så?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hva kan man så i oktober?

Rosenkål, grønnkål, purreløk, spinat, mangold, vintersalat/mâchesalat, jordskokker og skorsonerrot (svartrot) er blant grønnsakene som tåler frost, disse kan du la stå, og du kan høste dem utover senhøsten og inn i den tidlige vinteren.

Hva kan man begynne å så i januar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp!

Hva kan en så i februar?

Disse frøene kan sås fra første uken i februar og utover:
 • Tomat – Solanum lycopersicum.
 • Engletromet – Brugmansia suaveolens.
 • Piggeple – Datura.
 • Eucalyptus.
 • Silkebygg – Hordeum jubatum.
 • Asarina – Asarina scandens.
 • Georgine – Dahlia.
 • Paradisspinner – Cleome spinosa.

Hva planter man i februar?

Start våren inne i februar

Se gjennom vårt store frøsortiment og start med planter som trenger litt lengre tid til å gro og vokse, som purre, aubergine, chili, tomat og paprika. Stiklingene begynner å dukke opp i butikkene våre og tar med seg en følelse av at våren er på vei.

Hva kan man dyrke hele året?

Uendelige muligheter. Kål, tomater og agurker er bare en brøkdel av hva du kan dyrke innendørs. Krydder, karse, salat, ingefær, chili, paprika, ananas, physalis, hvitløk, microgreens, jordbær – ja til og med poteter er mulig å dyrke inne med rett belysning, god jord og næring.

Er det for sent å så tomater i mai?

Planter som skal stå i drivhus, kan såes 1. mars. (Har man drivhus, går det godt an å helt frem til midten av april og likevel få en fin avling) Tomater som skal vokse på friland, kan man vente til midten av mars før man sår.

Hva kan man dyrke på mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hva skal sås i april?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai. De fleste sommerblomstene som du får kjøpt i hagesentrene, som petunia, stemor og margeritter, er det litt styrete å drive å så selv.

Hva kan man så sent i mai?

Dette sår jeg i små beger og potter i drivhuset, eller i en pallekarm med lokk for å senere plante ut på friland.
 • Bønner (krever endel varme – sås inne om det er for kaldt i drivhuset), eller i plantekuvøs.
 • Salatløk.
 • Bondebønner.
 • Sukkererter.
 • New Zealandsk spinat.
 • Rødbeter.
 • Mangold.
 • Salat.

Leave a Comment