Dersom du ikke vet hvem som er din fastlege, eller det er andre ting du ikke finner ut av, kan du ringe Fastlegetelefonen på 810 59 500 eller finne info på Helsenorge . Dette er fastlegen.
Hvordan kontakte legen?
Kom i kontakt med fastlegen via helsenorge.no
Stadig flere fastleger tilbyr tjenester via helsenorge.no. Hvis ditt fastlegekontor er med i ordningen kan du logge deg inn og komme i gang i dag.
Hvordan få time hos lege?
du kan logge deg inn på helsenorge sine nettside for å bestille time og andre tjenester. Her står som regel også telefonnummeret oppført. Nummeret står som regel på legekontoret sine hjemmesider, ellers vil Google ofte finne telefonnummeret om du søker på legekontorets navn.
Hva kan man snakke med legen om?
Fem ting det kan være verd å nevne for legen:
- Hvordan du har det. – Fortell det til legen dersom du har problemer på jobben eller i familiesituasjonen.
- Hvordan kostholdet ditt er. – Fysiske plager kan ha mange grunner.
- Hvilke naturmedisiner du bruker.
- Hvilke medisiner du bruker.
- Hvordan avføringen din er.
Hvordan ringe legen sin? – Related Questions
Kan legen nekte deg time?
Fastlegen må til enhver tid vurdere hvor mye det haster å få en time, men det skal vært mye til før fastlegen kan nekte en pasient på listen å bestille en time. Det er heller ikke lov for legen å si at man skal skifte fastlege, men legen har lov til å foreslå det.
Når bør man ringe legen?
Ring legevakt 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente. Det er gratis å ringe. Ring 113 når det er akutt og står om liv.
Hva kan man si til legen?
Svaret på det, er at du kan si det du vil. Man trenger ikke ordlegge seg spesielt, eller forklare seg veldig godt. En kan bare si det som det er. Det er legens ansvar å stille spørsmål og ta de undersøkelser som legen mener er nødvendige.
Er redd for å gå til legen?
Legeskrekk er en type spesifikk fobi der personen som er rammet opplever angst i forbindelse med å oppsøke lege, legeundersøkelsen, prøvetaking, behandling eller er redd for at legen skal avdekke alvorlig sykdom.
Blir ikke hørt av legen?
Det er flere årsaker til at pasienter ikke blir hørt når de kommer til helsevesenet med sine problemer og plager. Vanlige årsaker er at helsepersonell har liten tid, og at de ikke har fått ordentlig opplæring i å stille spørsmål, lytte og forstå hva pasientene forteller.
Når legen ikke tar deg på alvor?
Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.
Kan fastlegen si opp pasienter?
Ifølge leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Jan Emil Kristoffersen, kan du ikke det. – Leger med fastlegeavtale har ingen rett til å si fra seg ansvaret for en pasient som står på listen.
Hva gjør en når fastlege ikke har tid?
Ring nærmeste legevakt gratis på telefonnummer 116 117 når fastlegen ikke kan nås.
Hvor lang ventetid for time hos fastlege?
Ulovlig lang ventetid
Du skal slippe å vente for lenge med for eksempel å få en kul erklært ufarlig, eller undersøkes videre. Kravet i fastlegeforskriften er at du normalt skal få time hos fastlegen innen fem virkedager.
Hvor raskt har man krav på time hos fastlegen?
Hvor raskt har man krav på time hos fastlegen? Dersom du har behov for øyeblikkelig hjelp, har du krav på time samme dag. Er det ikke akutt, må du som regel vente litt, ifølge Øren. Kravet i fastlegeforskriften er at pasienten skal få hjelp innen fem virkedager.
Kan jeg gå til en annen lege enn fastlegen min?
“Kan jeg gå til en annen lege enn fastlegen min?” Ja, men denne legen vil prioritere de innbyggerne som står på sin liste. Du skal ikke betale mer for å gå til en annen fastlege.