Hvordan pynte et fint julebord?

Her får du mine 10 beste tips til å dekke et fint julebord:
 1. Velg to-tre hovedfarger.
 2. Gjestene må kunne se hverandre.
 3. Levende lys er et must.
 4. Gi bordet det lille ekstra.
 5. Fyr i peisen skaper stemning.
 6. Velg pynt som gir assosiasjoner til jul.
 7. Skap en uformell og samtidig høytidelig stemning.
 8. Dekk et bord med alle sanser.

Hvordan pynte et bord?

Et godt tips er å pynte bordet med mange små vaser med snittblomster. La bordet bugne av blomster. Plukk og miks blomster fra vårt store sortiment av snittblomster til 3 for 2 for å skape den rette stemningen. Vasene kan gjerne være i ulike former og størrelser, jo flere jo bedre.

Hvordan borddekking?

En hovedregel for borddekking er at alt av bestikk skal dekkes på bordet. Derimot skal det ikke mer enn tre sett kniver og gafler på bordet om gangen. Hver kuvert skal være ca. 60 cm bred, det er alltid bedre med litt for god plass enn at gjestene dine føler det er for liten plass.

Hvordan pynte et fint julebord? – Related Questions

Hvordan dekke et bord med glass?

Glassene plasseres på en rett linje bak tallerkenen. Her gjelder det samme som for bestikk, de skal stilles i den rekkefølgen de skal benyttes. Nytt glass for hver drikkesort. Vannglassene plasseres til høyre for eller bak vinglassene.

Hvordan skal glassene stå på bordet?

Glass. Samme som bestikk – glassene settes opp i den rekkefølgen som vinen skal drikkes, fra høyre til venstre. Vannglass står alltid lengst til høyre, dessertglasset innerst. Pass på at glassene er pusset og rene.

På hvilken side av tallerkenen skal servietten ligge?

– Og husk; selv om tallerkene fortsatt står på bordet, skal servietten aldri legges over denne. Alltid til venstre, og forsiktig brettet sammen, aldri krøllet i en ball.

Hvordan skal bestikket ligge når man er ferdig med at spise?

Når du har avsluttet måltidet legger bestikket fin sammen på høyre side på tallerkenen. Omtrent i samme posisjon som “klokken ti på halv fem”.

Hvordan dekke et høstbord?

10 tips til å dekke et fint høstbord
 1. Bruk naturen.
 2. Stearinlys er et must.
 3. Velg et rustikt servise.
 4. Prøv gjerne noe nytt.
 5. Velg en fargeskala.
 6. La pynten gå igjen.
 7. Det er detaljene som teller.
 8. Du trenger ikke bruke duk.

Hvilken side skal kaffekoppen stå på?

Kaffekoppen plasseres til høyre for tallerkenen og glasset over tallerkenen på høyre side. Ulike drikker serveres i ulike glass, og reglene er at de skal stå i den rekkefølgen det drikkes, fra venstre mot høyre, forklarer han.

Kan kniv og gaffel ligge på samme side?

Kniver til høyre og gaffel til venstre. Dersom du ikke har eget bestikk til forretten kan kniv og gaffel ligge på samme side. Begge bestikkene legges da til høyre for tallerken, med gaffel innerst og kniv ytterst med knivblad vendt inn mot tallerken. Dessertskjeen plasseres over tallerkenen med skaftet til høyre.

Hvor skal kniven ligge på bordet?

Så følger forrett og hovedrett, med gaffel til venstre og kniv til høyre. Kniven skal alltid ligge med eggen inn mot tallerkenen. Serveres det brød til, skal brødtallerken med tilhørende kniv plasseres til venstre for gaffelen. Dessert-bestikket plasseres over tallerkenen.

Hvor skal Drammeglasset stå?

Øl hører med, men må inn- tas (i moderate mengder) før akevitten, slik at gane og strupe er behagelig avkjøh (ikke nedkjølt) og optimalt rede til å kildres og meskes av de edle dråper. Og da bør det også være klart at ølglasset står til høyre og drammeglasset til venstre!

Hvordan varme opp tallerken?

Varme tallerkener. Visste du at du har en fancy tallerkenvarmer på kjøkkenet? Plasser to til tre tallerkener med litt vann i mellom inn i mikrobølgeovnen. 30 sekunder på full styrke skal være nok til å få varme tallerkener, og middagen holder seg lenger varm og delikat.

Hvordan merke glass på fest?

Merk glassene eller legg fram pennene ved glassene slik at gjestene kan skrive navnet sitt eller male noe morsomt på glasset. Det blir enkelt å holde kontroll på hvilket glass som tilhører hvem, og du trenger ikke å ta fram flere glass. Fargen fester både på glass og plastglass og tørker etter noen minutter.

Hvorfor bruke Dekketallerken?

Dekketallerkenen gir en festligere følelse, og legges under de øvrige tallerkenene som plasseres i den rekkefølgen som de skal brukes, brød- og salattallerkenen plasseres til venstre ovenfor gaflene.

Hvor starter man med bestikket?

Når man skal legge på bestikk, starter man alltid ytterst. Det vil si at bestikket til forrett ligger ytterst på kuverten, og man jobber seg innover mot tallerkenen etter hvert som man spiser. Det er også en god huskeregel at kniven ligger til høyre med skjæresiden inn, og gaffelen på kuvertens venstre side.

Hvordan sette bestikket?

Av sikkerhetsmessige grunner bør bestikket plasseres med skaftet opp. Det vil si at den delen av bestikket som er i kontakt med munnen, plasseres ned i bestikkurven. Vi ønsker ikke å konkludere med at en måte er tryggere enn den andre, men for all del, det er viktig å være forsiktig.

Hvordan dekke middagsbord?

10 gode tips til å dekke et fint bord
 1. En fin bordekking trenger ikke koste mye. Bruk det du har, og få noe fint ut av det.
 2. Velg en duk som tåler litt.
 3. Dekk bordet slik at det passer til årstiden.
 4. Velg farger som passer sammen.
 5. Ta opp fargene fra serviset i pynten.
 6. Bruk dekketallerkener.
 7. Stearinlys er et must.
 8. Bruk naturen.

Hvordan spise med bestikk?

– Hovedregelen er at man skal bruke både kniv og gaffel, med kniven i høyre hånd og gaffelen i venstre. Dette gjelder også for venstrehendte, sier ekspert i skikk- og bruk, Reidar Helliesen til KK.no. Å legge fra seg kniven for så og kun bruke gaffelen er altså ikke ansett som pent.

Leave a Comment