Hvor ofte er det vanlig å vaske vinduer?

Hvor ofte bør man vaske vinduene? – Det kommer an på om du bor i byen eller på landet. Mye trafikkstøv vil for eksempel gjøre at vinduene blir fortere møkkete. For de fleste holder det å vaske to til fire ganger i året, gjerne vår og høst.

Hva er best å vaske vinduer med?

– For en enkel rengjøring av vinduene kan du bruke mikrofiberklut beregnet på glassflater, sammen med vann, sier hun. Du skal altså kun bruke vann, som helst skal være kaldt. For da blir mikrofiberen hardere og gjør mer nytte for seg. Vasker du derimot med en vanlig klut tar du en dråpe Zalo i vannet.

Hvordan vaske vinduer på utsiden?

Det anbefales å starte rengjøring av vinduer på utsiden, for der samler det seg mest smuss: fugleskitt, drypp av regnvann, mineraler mm. Bruk en myk, fuktig svamp eller lofri klut. Hvis du bor i enebolig, er det enklest å vaske vinduene på utsiden ved hjelp av en vannslange.

Hvor ofte er det vanlig å vaske vinduer? – Related Questions

Når bør man ikke vaske vinduer?

Ikke vask i minusgrader eller stekende sol

Den lave vintersolen avdekker støv, fuglebæsj og grå film på vinduene. Ifølge Kurt Gullhav, tidligere verdensmester i vindusvask, bør du likevel ikke vaske vinduene i stekende sol. – Ikke vask vinduer når solen skinner på vinduene, da kan de bli skjoldet.

Når burde man vaske vinduer?

Når vinduene skal vaskes, er den beste tiden å gjøre det på når været er grått. Vinduer som vaskes i solskinn gir lett skjolder i glasset. − Det er fordi vannet tørker for fort. En grå dag med noen plussgrader er det beste vaskeværet, sier Jonsson, som mener vindusvasken er det sikreste vårtegnet.

Hvorfor dugger nye vinduer på utsiden?

Dette kan forekomme på både nye og eldre vinduer. Utvendig dugg eller rim oppstår gjerne på kalde dager med høy luftfuktighet. Da vil et vindu med god isolasjonsevne ikke slippe nok varme ut til å «avrime» glasset på utsiden, og dugg eller rim kan oppstå.

Hvordan unngå skjolder ved vindusvask?

Gode tips til vindusvask:
 1. Puss vinduene utvendig først. Når du etterpå pusser innvendig vil du lettere se eventuelle striper fra den utvendige pussen.
 2. Ikke puss vinduer når solen står på som verst.
 3. Om sommeren holder det å bruke kaldt/lunkent vann.
 4. Om vinteren er det naturlig nok en fordel med varmt vann.

Hvordan vaske vinduer uten striper?

Hemmeligheten bak helt rene vinduer uten striper er å vaske vinduene grundig og raskt. Når ruten er våt tar du en vindusskraper og skraper horisontalt og vrir håndleddet i hjørnene i et jevnt og raskt tempo. «Overlapp» mellom sporene med noen få centimetere er også viktig.

Hvordan får man skinnende rene vinduer?

Bland like deler eddik og varmt vann og vips; skinnende rene vinduer. Eddiken hjelper til med å bryte ned og fjerne merker og fett som sitter igjen på overflaten på vinduet.

Kan man vaske vinduer når det er kaldt?

Selv om det er kaldt ute kan du vaske dem, men du må være rask — og du må ha litt ekstra i vannet. Er det kuldegrader ute mens du vasker vinduene, kan du ha litt rødsprit i vannet, og så ettertørke med en fille langs kantene av vinduet, anbefaler fagsjef for renhold i ISS, Stig Ronander.

Kan Zalo brukes til vindusvask?

Bruk ikke grønnsåpe og lignende, da det er veldig vanskelig å få bort såperester og fett etterpå. Salmiakk og Zalo er fine alternativer, da de begge er fettløsende. De vasker uten tvil vinduene rene, men se opp for skum og såperester.

Kan man blande salmiakk og Zalo?

Men vil du ha et skikkelig superrengjøringsmiddel i hus, bør du faktisk mikse to av dem med hverandre, tipser Malin Skaar, leder for forbrukerservice hos Orkla. – Noen rengjøringsmiddel-blandinger er fine blandinger, som for eksempel salmiakk og Zalo, forteller Skaar.

Hvorfor ikke bruke Zalo på briller?

Zalo, JIF og andre rengjøringsmidler til glass eller kjøkkenbenker fungerer ikke til rengjøring av vanlige styrkeglass. Det kan skade belegget som ligger utenpå brillene og de vil bli mer sensitive mot skader.

Hvordan få glassvegger i dusjen rene?

Bruk eddik for å alt til å skinne! Bland like deler vann og eddik, og skrubb miksturen på glasset i dusjen med en myk klut. Voilà – den perfekte finish!

Kan man bruke salmiakk på vinduer?

Salmiakk er fettløslig og derfor særlig egnet når du skal vaske kjøkkenvinduene. Husk bare at salmiakk aldri må blandes med klorholdige produkter! Det gir gassen kloramin, som er giftig. Er vinduene utsatt for sjøsprøyt og havluft kan det etterlates saltspor på vinduene.

Hvor mye Zalo og salmiakk?

– Bland litt vanlig Zalo og en liten dæsj salmiakk i en bøtte med vann. Det gjør susen. Oppvaskmiddelet gjør glasset blankt, og salmiakken fjerner fettet, sier Gulbrandsen.

Hvordan vaske vinduer med eddik?

Slik gjør du:
 1. Miks en lik mengde vann og eddik, for eksempel en kopp, i en sprayflaske.
 2. Drypp oppi en dråpe eller to med oppvaskmiddel.
 3. Spray på vindu eller speil.
 4. Tørk over med en mikrofiberklut.

Hvordan få ren selvrensende vindu?

Rent vann er som regel tilstrekkelig. Du kan også bruke et vanlig mildt vaskemiddel for glass. «Bløtt» vann er best til rengjøring av glass. Hvis du bor i et område med hardt vann, kan du bruke litt oppvaskmiddel i vannet for å gjøre det bløtere.

Hvordan bli kvitt fukt på vindu?

Fire tips holder duggen borte:
 1. Luft ut i 5-10 minutter med gjennomtrekk tre ganger daglig.
 2. Hold luftfuktigheten under 55 % fra november til mai.
 3. Sørg for god ventilasjon i bad og kjøkken – og bruk den.
 4. Hold vindusventiler og andre utluftingsventiler åpne.

Leave a Comment