Hvordan klippe ned Engletrompet?

Mange velger å klippe ned engletrompeten til ca. 20 cm når høsten kommer slik at den er lettere å håndtere, men har du plass vil den bli enda større og finere året etter hvis den ikke klippes ned. Velger du å klippe den ned så ta vare på greinene du klipper av. Sett dem i vann og de vil etter noen uker sette røtter.

Hvordan så Engletrompet?

frøene inne i januar hvis du vil ha blomstring samme år, ellers kan den sås senere. dem i potter og sett dem varmt ca. 24 grader. Jorden skal være fuktig, men ikke våt.

Hvor kommer Engletrompet fra?

Engletrompet var tidligere en del av slekten Datura, men har nå havnet i slekten Brugmansia. Brugmansia er en slekt med flere blomstrende arter tilhørende i søtvierfamilien. Opprinnelig er engletrompet en plante som vokser i sub-tropiske områder i deler av Sør-Amerika.

Hvordan klippe ned Engletrompet? – Related Questions

Kan Engletrompet overvintre?

Re: Forberede engletrompetovervintring

hvis den ikke er for stor setter du den i kjelleren som den er, bortsett fra at du av blader den. til Våren klipper du den ned til 1/2 m høyde, så skyter den nye grene. Det du klipper av som ikke er tørket inn.

Hvordan ta avlegger av Spragle?

Bare klipp av en stilk eller to og sett dem i små vaser med vann i kort tid etter, til de får røtter. Så kan du plante dem rett i jorda. Du trenger ikke bekymre deg for at den opprinnelige planten tar skade. Å ta stiklinger fremmer faktisk veksten og gjør den mer robust og sterk.

Hvor kommer Coleus fra?

Så du må prøve ut og se hvor din Coleus trives best.

Navn og fakta.

Vanlig navn Coleus / Praktspragle / Telemarksjente
Opprinnelse Hjemmehørende i Sørøst-Asia til Australia.

Er gaukesyre giftig?

Den syrlige smaken skyldes at planten inneholder oksalsyre. Den tygges ofte av barn og kan brukes i salater, men i store mengder er den giftig.

Hvordan få fyldig Praktspragle?

Coleus (praktspragle) har en kraftig og frodig vekst og trenger derfor både god plass til røttene, mye vann og næring gjennom sommeren. Så plant den gjerne i en stor potte slik at røttene får god plass til å vokse gjennom sommeren.

Hva er Praktspragle?

Coleus, eller praktspragle, er en trendy og dekorativ plante. Den finnes i mange farger med forskjellige bladtegninger. Bladene har spennende former og er ofte tofargede, fra gulgrønne til rødlilla til gyldenbrune nyanser. Ta turen innom din nærmeste Floriss og la deg fascinere av coleus’ mange former og farger!

Hvordan få en fyldig Coleus?

Stelletips for coleus

Ettersom coleus har potensial for å vokse raskt, liker den å bli pottet om med jevne mellomrom. Sørg for at du gir den ny og frisk jord med mer næring etter hvert som den vokser. De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring.

Hvordan klippe stiklinger?

Slik tar du stiklinger

Kutt av en av plantens grener og fjern de nederste bladene. Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter.

Hvordan knipe stiklinger?

Stiklinger
  1. Knip bort alle store blader og slipp nye skudd til.
  2. Litt vannrøtter først, og så ned i jord.
  3. Knip av toppen og slipp sideskudd til.
  4. Denne har fått lov å gjøre som den selv vil.
  5. Buskete og fin med kraftig stilk.

Skal man bytte vann på stiklinger?

– Skift vann én eller to ganger i uken. I vannet ser en lett om noe er råttent. Husk at du kan sette flere stiklinger fra samme plante sammen i vann. Du kan bruke kjøkkenglass, plastboks eller en vase, det er det samme.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Forskjellen på stiklinger og avlegger

Når disse når en viss størrelse kan de klippes fra morplanten og bli en selvstendig plante. En stikling derimot, er en plantedel som danner nye røtter – og som blir til en ny plante – etter den har blitt skåret fra den opprinnelige planten.

Når skal man ta stiklinger?

Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger! Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder.

Kan man plante flere stiklinger i samme potte?

Å sette flere stiklinger i den samme potta er en snarvei til en tett og kompakt potteplante. Gartnere gjør ofte dette. Planter som ofte fornyes med stiklinger, slik som Fittonia, Gynura og Coleus blir ofte finest om de plantes slik.

Hvor stor potte til stiklinger?

Hvilken størrelse på potten er best å bruke? Det er veldig viktig å bruke en potte som har relativt samme størrelse som rotsystemet. Du ønsker å gi røttene plass til å vokse, men ikke så store at røttene har vanskelig for å holde på alt vannet. Vi bruker en potte som er ca 2-3 cm større rundt enn rotsystemet.

Hvordan pakke inn stiklinger?

Pakk så inn avleggeren/stiklingen inn i avispapir, men dog ikke for mye da planten skal kunne puste. * En super metode å sende på er å dele halvliters plastflaske i to, legg i avleggeren, og teip igjen. Dette holder bra på fukt, tåler en støyt. Lag eventuelt noen små hull i flasken slik at planten får luft.

Hvilke planter kan man ta stiklinger av?

Stiklinger er et annet ord for å gi planter nytt liv. Klipp en liten stilk av favorittplanten din, og dyrk en helt ny plante. Man kan ta stiklinger av nesten alle planter, men pilea, coleus, monstera og gullranke er spesielt enkle å lykkes med.

Leave a Comment