Hvordan holde vekten etter slanking?

Det viktigste er at du ikke går tilbake til gamle vaner og spiser like mye som før. Du må fortsette å spise mindre (færre kalorier) resten av livet for å holde vekten. I tillegg er daglig fysisk aktivitet svært viktig, helst minst 60 minutter rask gange eller liknende hver dag.

Hvor lang tid trenger kroppen for å venne seg til en ny vekt?

Blant de som oppsøker profesjonell hjelp for å gå ned i vekt, er det kun én av seks som lykkes i å holde vekta. Blant de som greier å gå ned i vekt, er rundt 30-35 prosent av vektreduksjonen tilbake etter ett år.

Hva kan jeg spise etter trening for å gå ned i vekt?

Etter trening spiser du igjen et hovedmåltid, som du ville gjort om du ikke hadde trent. Måltidet bør helst inntas innen 30 minutter. Hvis det tar lengre tid, er det bra å spise et lite mellommåltid som inneholder både proteiner og karbohydrater rett etter treningsøkten. Et glass melk og en banan er optimalt.

Hvordan holde vekten etter slanking? – Related Questions

Er havregryn bra å spise etter trening?

Glykogen gir musklene drivstoff, og både sportsdrikker og havregryn med melk fyller glukogenlageret i musklene etter trening, men havregrynene gjør det raskest og mest effektivt. Andre fiberrike frokostprodukter har samme effekt.

Hvor mister man vekt først?

Magefettet forsvinner først

For mange av oss vil vektøkningen legge seg på magen. – Fettet på magen er mest aktivt i forhold til at det er på magen overskuddsenergien først vil lagre seg som fett, men også der det forsvinner først, forklarer professoren.

Hva skal man spise etter trening på kvelden?

Eksempler på gode kveldsmåltider etter trening kan være havregrøt eller musli med melk/yoghurt og banan eller annen frukt/bær, brødskiver med pålegg som ost og skinke, egg, makrell i tomat, leverpostei etc., omelett eller en salat.

Hva skjer hvis man ikke spiser etter trening?

Undersøkelser har vist at kroppen er spesielt mottakelig for næringsstoffene fra maten i de første tyve minuttene etter trening. Får du ikke noe å spise, går det ut over både formen og immunforsvaret, og konsekvensen er at du blir mer utsatt for å bli syk i stedet for det motsatte, og at formen ikke blir noe bedre.

Er det bra å spise egg etter trening?

Egg er genial mat når kroppen skal restituere seg raskt etter en hard treningsøkt. De inneholder nemlig store mengder protein av høy kvalitet, og dermed får du også en optimal mengde aminosyrer som fremmer restitusjonen. Mye har vært sagt og skrevet om egg, ikke minst at de gir skyhøyt kolesterol.

Er det bra å spise pizza etter trening?

Proteinrik pizza. Pizzaen er perfekt som påfyll etter en treningsøkt. Inneholder alle makronæringsstoffene (proteiner, karbohydrater og fett) kroppen trenger for å restituere seg og gir en god metthetsfølelse.

Er Grandiosa veldig usunt?

Spiser du en hel Grandiosa, er det klart at du får i deg mer kalorier, fett og salt enn du har godt av. Spiser du derimot pizza som en del av et måltid der du har salat eller andre grønnsaker ved siden av, kan frossenpizza være et helt greit valg innimellom.

Hvor lenge etter man har trent burde man spise?

Etter en treningsøkt trenger kroppen påfyll av næringsstoffer for å restituere seg. For de fleste vil det være tilstrekkelig å spise innen en time etter trening. Har du trent hardt eller ønsker å øke kroppsvekten, kan et lite måltid med karbohydrater innen en halvtime etter treningen være nyttig.

Hva er best å drikke etter trening?

Vann, sportsdrikk eller sjokolademelk

Noen studier tyder på at tilførsel av protein innen den første timen etter trening bedrer restitusjon. Da anbefales melk, drikkeyoghurter eller sjokolademelk. Det anbefales et inntak på 10-15 gram protein for de første to timene av restitusjonsfasen.

Hvorfor spise banan etter trening?

En banan kan være lurt å spise både før og etter fysisk aktivtet/trening da kroppen fort tar til seg næringen. Banan kan også være et fint mellommåltid , bananen gir både rask energi, med mange gode næringsstoffer.

Er det bra å spise banan før trening?

Banan før trening: Bananen gir deg raskt energi og passer perfekt som et lite mellommåltid før trening. Dessuten inneholder banan en rekke viktige næringsstoffer.

Er det bra å spise sjokolade etter trening?

Selv om sjokolademelk (og mørk sjokolade) kan være en fin ting å helle i seg etter trening – det er både karbohydrater og protein – så er ikke melkesjokolade alene særlig vellykket som ettertrening-mat. Det er en haug med kalorier, men lite av næringsstoffer man trenger.

Hvor mye smågodt kan jeg spise?

Helsedirektoratet anbefaler at mindre enn 10 energiprosent kommer fra sukker, noe som utgjør 50 gram sukker i kostholdet til en person som trenger 2000 kcal daglig. Dette tilsvarer rundt 100 gram godteri.

Hvor mye godteri kan man spise i uka?

Det er absolutt lov å kose seg litt ekstra én dag i uka, og da kan man skeie ut med godteri om man er glad i det. Helt generelt så anbefaler Helsedirektoratet at maksimalt 10 % av energien man får i seg i løpet av en dag skal komme fra sukker.

Er det greit å spise godteri?

Svaret er altså at det er ikke farlig eller dårlig for kroppen å spise noen små biter godteri hver dag, så lenge det ikke går på bekostning av annen mat man skal spise. Men for de fleste er det ikke realistisk å holde seg kun til noen få biter, og da er det bedre å unngå det helt.

Kan man spise sjokolade når man slanker seg?

Spiser du kun sjokolade og godteri, og holder deg på et kaloriinntak som er lavere enn det du forbrenner, så kan du kanskje gå ned i vekt. Men du risikerer også mangelsykdom, dårlig utvikling og kroppen vil ikke kunne prestere slik du ønsker det på trening, prøver osv.

Leave a Comment