Hvordan få i seg 100 g protein?

De beste kildene til protein i kosten er kylling, fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter (melk, yoghurt, ost). Disse matvarene inneholder mye proteiner av god kvalitet. En grei tommelfingerregel er å få i seg en eller flere av disse matvarene til hvert enkelt måltid for å sikre proteininntaket.

Hvilken frukt har mest proteiner?

Dette inneholder frukten
Matvare Vann Protein
Klementin, rå 88 0,9
Mango, rå 82 0,7
Melon, vann, rå 90 0,8
Nektarin, rå 89 1,4

Hvilke grønnsaker har mye protein?

Vi har samlet en liste med seks grønnsaker med masse protein:
  • Mais.
  • Spinat.
  • Bakte poteter.
  • Erter.
  • Brokkoli.
  • Rosenkål.

Hvordan få i seg 100 g protein? – Related Questions

Hvor mange proteiner er det i ett egg?

Ett egg innholder mellom 7 – 10 gram protein.

Hva skal jeg spise for å slanke meg?

Velg mindre kaloririk mat og drikke
  1. Begrens snacks og godteri til en dag i uken. Alternativer til søt snacks kan være frukt og bær.
  2. Erstatt brus og annen sukkerholdig drikke med sukkerfri brus og drikke.
  3. Drikk mindre vin og øl.
  4. Bytt til alkoholfrie alternativer.
  5. Drikk vann som tørstedrikk.

Hvilken mat gir mest proteiner?

Egg, melkeprodukter (melk, yoghurt, ost), kjøtt, fugl og fisk er de matvarene som har mest protein av best kvalitet, men vi får faktisk mye mer protein fra vegetabilske matvarer enn mange er klar over, særlig kornprodukter, belgfrukter (linser, bønner, erter) og nøtter inneholder mye protein.

Hvilke grønnsaker gir mest næring?

De fem sunneste grønnsakene
  • Grønnkål – best på antioksidanter. ( Foto: Rasbak, Creative Commons)
  • Kålrot – rikest på C-vitaminer. ( Foto: Berit Roald, NTB Scanpix)
  • Tomat – med krefthemmende skall. ( Foto: Sara Johannessen, NTB scanpix)
  • Brokkoli – med mye glukosinolater. (
  • Løk – kan forebygge hjerte-karsykdommer. (

Hvilke matvarer har høy proteinkvalitet?

Kjøtt, fisk, fugl, melk og melkeprodukter, egg og enkelte bønner har god proteinkvalitet. Med dette mener vi at proteinet i disse matvarene inneholder tilstrekkelige mengder av alle de essensielle aminosyrene og i tillegg er disse lette å suge opp i tarmen.

Er det mye proteiner i brokkoli?

Brokkoli er også en kilde til protein og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Har Frukt mye proteiner?

Når du tenker på protein, tenker du sannsynligvis kjøtt, sjømat, belgfrukter, tofu, yoghurt, ost, nøtter og egg. Men enkelte frukter kan også inneholde noe protein. Se hele utvalget!

Hvilket kjøtt har mest protein?

Rødt kjøtt er den beste kilden til nødvendige proteiner. Deretter kommer kildene fisk, fugl, melkeprodukter og egg. Dersom du vil redusere inntak av rødt kjøtt, eller er vegetarianer, må andre hovedkilder til protein erstatte kjøttet.

Er blomkål protein?

Blomkål er en kilde til protein, vitamin C og kostfiber. Protein bidrar til å opprettholde og gi vekst i muskelmasse, og for at barns bein skal vokse og utvikles normalt, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Hvor mye protein er det i en kyllingfilet?

Kyllingfilet (150g) 29 gram protein.

Er det sunt å spise brokkoli?

Brokkoli er en av grønnsakene som inneholder aller mest C-vitamin. Tre små buketter med brokkoli inneholder mer vitamin C enn en appelsin, og den er i tillegg rik på A-, E- K-vitamin og folsyre. Brokkoli er også en god kilde til mineralene jern, kalsium og kalium og ulike typer antioksidanter.

Hvor mye protein trenger jeg?

Proteinbehovet varierer

Anbefalingen fra Helsedirektoratet er at proteiner bør bidra med 10-20 % av energiinntaket vårt. For dem over 65 år bør protein gi 15-20 % av energien. Mosjonister trenger normalt 0,8-1,0 gram protein per kilo kroppsvekt.

Hvor mye protein i en skive ost?

to skiver ost (20 g) bidrar med 6-7 gram protein. en skive brød (40 g) bidrar med 3-4 gram protein.

Hva er gode proteinkilder?

Hva er gode kilder til proteiner? Egg, fisk, kjøtt, melk, yoghurt, ost, quinoa og soyabønner er alle bra kilder til proteiner, her finner vi som sagt protein med høy kvalitet. Korn, belgvekster og nøtter er også gode proteinkilder, men inneholder begrensede mengder av noen av de essensielle aminosyrene.

Er det farlig å få i seg for mye protein?

Det er ikke farlig å spise litt for mye proteiner. Det som skjer da er at proteinet omdannes til fett og lagres på kroppen, eller brukes som energi der og da. Det vil lagres som fett hvis du totalt sett spiser for mye mat per dag, hvis ikke forsvinner det ut av kroppen som energi.

Kan proteiner omdannes til fett?

I likhet med karbohydrater og fett, inneholder proteiner også kalorier, og spiser du for mye, altså mer enn kroppen klarer å forbrenne, vil det bli lagret og omdannet til fett.

Leave a Comment