Er det sunt med pesto?

Selv om pesto er kaloririkt så er det likevel nokså sunt, for en stor del av fettet i pesto kommer fra planteolje som olivenolje eller solsikkeolje, og fra nøtter eller pinjekjerner. Dette fettet er hovedsaklig sunt, umettet fett som vi gjerne skal spise mer av.

Hva kan jeg lage med pesto?

Ni «nye» måter å bruke pesto
  1. Kyllingburger med pesto. Kyllingburger med pesto.
  2. Lasagne med pesto. Lasagne med pesto.
  3. Bruschetta med pesto. Bruschetta med pesto.
  4. Brød med pesto. Brød med pesto.
  5. Pizza med pesto. Pizza med pesto.
  6. Salat med pesto. Salat med pesto.
  7. Sandwich eller smørbrød med pesto.
  8. Speilegg med pesto.

Hva er forskjell på grønn og rød pesto?

En ekte hjemmelaget pesto inneholder olivenolje, basilikum, pinjekjerner, hard ost og salt. I kjøpepesto varierer derimot ingrediensene mer. Noen pestotyper er dessuten røde, og har derfor mindre basilikum i seg enn den tradisjonelle grønne pesto alla genovese.

Er det sunt med pesto? – Related Questions

Kan man fryse ned pesto?

♥ Hjemmelaget pesto kan fint oppbevares et par uker i kjøleskapet. Dekk til med plastfolie og la den stå kaldt. Kan også fryses ned.

Hva kan man bruke grønn pesto til?

Pesto og pasta er en superenkel middag. Men kan brukes som en saus ved siden av annen mat, som dipp, som “smør” på brødskiva, som dressing, til tapasretter, m.m. Her har du en grønn og en rød variant. Den grønne med basilikum og den røde med soltørket tomat og bakt paprika.

Hva er Tomatpesto?

Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne. Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum. Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.

Hva kan man erstatte pinjekjerner med?

Pinjekjerner kan gjerne erstattes med ristede solsikkekjerner, det gir en god smak og er også rimeligere. Hasselnøtter og mandler er også verdt et forsøk.

Hva kan man bruke pinjekjerner til?

Pinjekjerner brukes ofte i mat vi forbinder med middelhavsområdet, blant annet i salater, potetsalater samt i kjøtt-, vegetar- og fiskeretter. Hvis du skal bake kaker eller brød, kan du også gjerne ha pinjekjerner i deigen. Kjernene kan dessuten brukes i en del desserter og passer godt i hjemmelaget konfekt.

Hva kan man gjøre med basilikum?

Basilikum egner seg både i varm og kald mat, som i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, som tapas og smørbrød. Smaken er karakteristisk, søt og mild. Bruk bladene hele, eller del dem opp.

Er frisk basilikum sunt?

Basilikum brukes også som et styrkemiddel for nervesystemet, og skal ha god effekt mot plager som nervøsitet, søvnløshet og psykisk utmattelse. Den grønne planten skal i tillegg virke lindrende mot fordøyelsesproblemer og magekramper, samtidig som den skal bekjempe infeksjoner i tarmene.

Kan man fryse fersk basilikum?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Hvilket krydder er godt på pizza?

Disse har alle sine særpreg, og setter en viktig definisjon på den ferdige pizzaen.
  • Basilikum. Basilikum er en urt som blir benyttet mye på pizza.
  • Oregano. Oregano er en annen populær urteplante som gjerne benyttes på pizza.
  • Timian.
  • Få Regler.

Kan man fryse ned pizzasaus?

Apropos pasta: Hjemmelaget pastasaus er både kjempegodt og enkelt å lage. Lag en ekstra stor porsjon neste gang du får lyst på noe italiensk og frys ned i porsjonspakninger. Denne oppskriften funker for øvrig perfekt som både ketchup og pizzasaus, så kok i vei og inviter til italiensk aften.

Hva er lurt å ha i fryseren?

I fryseren:
  • Hele steker, ribbe, lammelår.
  • Hel kalkun eller kylling.
  • Kylling og kalkunfileter eller lår.
  • Koteletter, svinefilet.
  • Kjøttkaker og andre farseprodukter.
  • Kjøttdeig.
  • Middagsretter / gratenger / paier.
  • Grønnsaker, sopp, frukt og bær.

Kan man fryse ned potetmos?

Har du mange poteter du ikke får spist opp? Lag potetmos og frys ned i porsjonspakker! Det å fryse ned rå poteter er ingen god idé, men potetmos av kokte poteter er helt genialt å ha på lur i frysen. Smaken forringes ikke og du får en kjapp, hjemmelaget potetstappe til middag en annen dag.

Kan man fryse ned hakkede tomater?

Og det går fint! Tomatene går i frysen på løpende bånd og det kjennes herlig å bli raskt kvitt dem – og samtidig ha tatt vare på dem til senere.

Kan man fryse en banan?

DRUER, BANAN OG ANNEN FRUKT

Frys ned i tett emballasje. Kutt opp frukten i passende biter først. Tips for bruk: Fin å bruke i smoothies.

Kan man fryse ned egg?

Kan egg fryses? Ja, egg kan fryses, men ikke i skallet. Du kan enten vispe sammen hele egg og fryse ned, eller skille plomme og hvite og fryse dem ned hver for seg. Både eggeplommen og -hvitens egenskaper opprettholdes etter frysing.

Kan man spise salat som har vært fryst?

Salater av grønnsaker og rå grønnsaker kan fryses, men bør tilsettes sitron for å unngå misfarging, skriver matoppskrift.no. Både frukt og bær har god holdbarhet i frossen tilstand, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Leave a Comment