Hvordan få en koselig uteplass?

10 gode tips til et koselig uterom
 1. Sørg for at uteplassen er komfortabel. Det er ikke noe verre enn å sitte vondt når man skal kose seg.
 2. Velg en fargeskala.
 3. Skap liv med tekstiler.
 4. Bland ulike teksturer og mønstre.
 5. Lag tak over uteplassen.
 6. Lyslykter er et must.
 7. Sørg for god og koselig belysning.
 8. Varme er viktig.

Hvordan planlegge en hage?

 1. Begynn så tidlig du kan. Når huset er plassert så er det tid for å tenke nærmere på rommet ute.
 2. Bli kjent med hageområdet og omgivelsene.
 3. Tenk på hvordan det ser ut innenfra.
 4. Få oversikt over hva du ønsker deg.
 5. Finn en grei plass til det praktiske.
 6. Hent inspirasjon og velg stil.
 7. Tenke vegger, tak og gulv.
 8. Del hagen i soner.

Hvordan bli kvitt biller i hagen?

Tiltak i hage:

Biller kan ristes eller bankes ned fra trær og busker og samles inn og drepes (knuses eller fryses). Dekk med agrylduk gjennom svermetiden for å hindre billene i å legge egg i jorda. Ved større angrep bør den ødelagte delen av plenen graves opp eller freses opp.

Hvordan få en koselig uteplass? – Related Questions

Hvilke dyr graver hull i plenen?

Hvis du en morgen finner små, sylindriske hull i plenen, så har du sannsynligvis hatt en grevling på nattbesøk. Grevlinger er aktive på natterstid og er altetende. Den er også en spesialist på å grave opp meitemark og larver. Den finner maten sin i hager, parker og kirkegårder.

Er hærmygg skadelig?

Bananfluer og hærmygg kan ofte dukke opp om sommeren. Disse småfluene er som regel helt ufarlig for plantene, men det er lite hyggelig å ha de svirrende rundt i stuen. Det viktigste du kan gjøre for å unngå at disse samler seg er å sørge for at potteplantene ikke er for våte. Ved angrep bør jorden få tørke godt ut.

Hvordan bli kvitt hageoldenborre?

Slik blir du kvitt oldenborrer

For sankthansoldenborre og kastanjeoldenborre bør en grave opp og/eller frese den ødelagte delen av plenen, plukke larver og la fuglene (eller grevlingen) forsyne seg. La jorden gjerne ligge brakk en stund, det er liten vits å så på nytt hvis den er full av larver.

Hvordan bli kvitt biller?

Det er to metoder å bli kvitt borebiller på, og det ene er å bruke en kjemisk behandling som dreper billene når de kommer ut av treverket , og det andre er å fjerne luftfuktigheten som larvene er avhengig av.

Hvordan bli kvitt teppebiller?

Bekjempelsen går ut på å fjerne de angrepne varer, støvsuge omgivelsene grundig og eventuelt behandle med et godkjent sprøytemiddel.

Hvordan kvitte seg med Liljebille?

Håndplukk og fjerning av voksne biller, egg og larver kan være et effektivt tiltak. Biller og larver kan også ristes eller spyles ned fra plantene med vann. Voksne liljebiller kan, når de blir forstyrret, la seg slippe fra planten og ned på bakken.

Hvordan bli kvitt Rosebladveps?

Stor rosebladveps

Plukk vekk larver. Rist eller spyl plantene, slik at larvene faller av og kan fjernes. Larvene overvintrer i kokonger i jorda, så man kan sørge for god jordbearbeiding eller dekke jorda under roseplantene med en fiberduk. Det er også mulig å sprøyte med et fosformiddel eller pyretroid mot unge larver.

Hvorfor krøller bladene seg på roser?

Krøller rosebladene seg på langs? Da har du mest sannsynlig besøk av liten rosebladveps. Dessverre er det ingenting å gjøre med det. Men rosene tar ikke skade.

Hvordan bli kvitt Rosesikader?

Rosesikade på roser kan bekjempes ved å sprøyte bladundersiden med grønnsåpevann eller et kjemisk middel. Behandlingen foretas straks angrep oppdages, vanlig ved bladsprett og helst før skadedyrene utvikler vinger. Gjenta behandlingen 2-3 ganger med en ukes mellomrom etter behov.

Hvem spiser Roseknopper?

Re: Hvem spiser roseknopper? Hvis det ikke er rådyr, er det enkle svaret insekter. Roseskuddveps har larver som borer seg inn i stilkene slik at knoppen dør. Så er det noen små, sorte biller som biter over stilkene til knopper slik at knoppene faller av.

Hva skyr rådyr?

Salmiakk, blodmel og oasis er et velprøvd triks til rådyr-skremming. Blodmel: Du tar en blanding av 0,4 dl blodmel, 1 liter vann og en liten skvett salmiakk i en bøtte. Når blandingen har løst seg opp, lar du den trekke inn i biter av oasis.

Hva slags blomster liker ikke rådyr?

Planter rådyr ikke liker – Stauder
 • Achillea – Ryllik.
 • Aconitum – Hjelm.
 • Ajuga reptans – Krypjonspkkoll.
 • Anemone – Anemoner.
 • Aquilegia – Akeleie.
 • Arabis – Skrinneblom.
 • Armeria maritima – Fjærekoll.
 • Artemisia – Malurt.

Hvordan få vekk rådyr fra hagen?

Lukter og smaker. Eller kjør egg, tabasco, hvitløk og vann i en blender. La biter av oasis ligge en stund og trekke til seg en blanding rådyrene ikke liker lukten av: 1 del blodmel (gjødsel), 2 deler vann og litt salmiakk. Legg bitene i områder du vil hindre besøk, eller sett bitene opp på pinner i jorda.

Kan rev drepe rådyr?

Det er ikke unormalt at rev tar rådyr, selv voksne og friske dyr. Det har vi sett mange eksempler på i Rennebu. Undersøkelser både i Norge og Sverige viser at reven tar 1/4 av alle nyfødte rådyrkalver om våren i tillegg til at den tar en del rådyr om vinteren. Rev er en betydelig predator på både småvilt, rådyr og lam.

Leave a Comment