Hvor mye tjener man på rørlegger?

Du kan altså begynne yrkeslivet uten studielån, samtidig som du får godt betalt fra første arbeidsdag. I 2021 var gjennomsnittslønnen for en rørlegger eller VVS-montør 523 320 kroner i året.

Hva tjener en nyutdannet rørlegger?

Gjennomsnittslønnen for rørleggere (nyutdannede og folk som har jobbet lenge) er ifølge Utdanning.no 518 400kr i året.

Er rørlegger bra jobb?

– Jeg synes du skal bli rørlegger, fordi du får løse nye oppgaver hver dag og vi får være nye steder hver dag. Det er en trygg og solid jobb, og det er et yrke som garantert ikke forsvinner med det første. Alle hus og leiligheter har rør, og disse må vedlikeholdes.

LES OGSÅ  Hvor mye tjener en pilot i året?

Hvor mye tjener man på rørlegger? – Related Questions

Hvilke yrker tjener mest?

På topp. De aller best lønnede i Norge er handels- og skipsmeglere. I gjennomsnitt har de en månedslønn på 115.060 kroner før skatt. Like etter følger ledere av olje- og gassutvikling med en månedslønn på 110.850 kroner, mens finansmeglere ligger på tredjeplass.

Hvor mye tjener en murer i året?

Timeprisen til en murer ligger ofte på 600 kroner eks. mva, altså 750 kroner inkl. mva. En vanlig lønn for en murer ligger på rundt 500.000 kroner i året.

Hvordan er det å jobbe som rørlegger?

Som rørlegger har du god teknisk innsikt og jobber godt i samarbeid med andre. Det er også viktig at du er nøyaktig og serviceinnstilt. Du må være lærevillig, pålitelig og praktisk anlagt. Du må kunne lese og skrive godt nok til å kunne forholde deg til monteringsanvisninger, prosjektbeskrivelser og kontrakter.

Hvor mye tjener en rørlegger lærling?

Som lærling tjener du det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, 389.000,- fordelt over to år. Som lærling har du 2 år opplæring i skole, etterfulgt av 2 år i bedrift. De to siste årene består av 50 % opplæring, og 50 % verdiskaping.

Hvordan bli rørlegger i voksen alder?

Som voksen er det mulig å omskolere seg ved å bli praksiskandidat. Skal du ta fag- eller svenneprøve på denne måten forutsetter det at du har: dokumentert minst 25 prosent lengre relevant praksis enn vanlig læretid i videregående opplæring. Vanligvis er dette fem år.

Hva tjener en rørlegger i Nordsjøen?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Jeg har en lønn på cirka 550 000 kroner i året. Jeg har offshore-tillegg på plattform, og på land har jeg andre tillegg. Lønnen varierer veldig med hvilken type jobb du har, antall helligdager man er på jobb og eventuell overtid.

Er det behov for rørleggere?

Norge trenger flere rørleggere

Det er et veldig stort behov for flere rørleggere i Norge, og behovet ser ut til å øke år for år. Rørleggerbransjen er en av bransjene i byggenæringen som har størst mangel på kvalifisert arbeidskraft, og det trengs 700 nye rørleggere hvert år for å dekke behovet.

Hva betyr va rørlegger?

Fagområdet Vann og avløp (VA) omfatter behandling av avløpsvann og kloakk fra husstander, industri og regnvann.

Hvor mye koster 1 times jobb fra en rørlegger?

Del denne siden: Den nye timesatsen for rørlegger vil fra 1. januar 2021 være kr 739.

Hvem kan kalle seg rørlegger?

Rørlegger er en yrkestittel for faglærte personer som monterer eller reparerer rørtekniske installasjoner for boligbygg, institusjonsbygg, forretningsbygg, samt på skips-, industri- og offshoreanlegg. Installasjonene kan være sanitæranlegg, varmeanlegg, brannslukkingsanlegg, kjøleanlegg og gassanlegg.

Hvordan unngå slag i rørene?

Hvis du har kunder som forteller at det smeller i rørene, så velg myktstengende innmat som sørger for at det ikke blir trykkslag. Skal du rehabilitere og festene til den nye dusjpakken ikke passer med hullene i veggen, så kan du få med et ekstrafeste. Sikkerhetsbatteri er tryggere for brukeren og bør velges oftere.

Hvorfor Smeller det i rørene?

Høyt vanntrykk

Om du i tillegg til å høre smell fra rør også opplever at vannstrålen er ekstra kraftig, og en høy vannmengde renner ut, er dette en klar indikasjon på at vanntrykket i boligens rør er for høyt, forteller Harald Faret, rørleggermester hos Miljørør AS ved rørleggerkjeden Rørkjøp.

Hvem eier rørene?

Når det gjelder ulike hustyper og eneboliger tror mange eiere at alt vedrørende vann- og avløpsrør til og fra hjemmet er kommunens ansvar. Det er viktig at flere blir klar over at dette ikke stemmer. Huseier har nemlig det økonomiske ansvaret for alle sine rør, helt frem til pågrening til kommunal ledning.

Hvorfor piper det i rørene?

Hyling og andre lyder kommer som regel av turbulens i vannet, gjerne når det passerer insnevringer som ventil/kran. Trykket stiger ofte om natta når forbruket på vann-nettet er lavt.

Leave a Comment