Hvor mye tjener en blogger?

Å si noe om hvor mye en blogger tjener er vanskelig. Det kan være alt fra et par hundre kroner til mange millioner. Det er mange faktorer som avgjør lønnen til en blogger, som lokasjon, talent, sponsoravtaler og produksjonsverdi.

Hvem er Norges største blogger?

Tall i kroner Navn Skatt
1 Trine Sandberg 847 530
2 Caroline Beg Eriksen 388 317
3 Elise Sofie Steen Isachsen 469 712
4 Celine Irgens Aagaard 437 273

Hvor mange lever av blogging?

Det er veldig, veldig mange bloggere i Norge. Sannsynligvis er det mer enn 500.000, kanskje opp mot en million nordmenn som har en eller flere blogger. Det finnes mange bloggere som lever fulltid av bloggen. Sophie Elise, Caroline Berg Eriksen, Mamma til Michelle, Trines matblogg og Passion for baking er noen av dem.

Hvor mye tjener Camilla Pihl?

For Camilla Pihl (43) har det gått motsatt vei. Hun har økt fra 2,1 millioner kroner i 2019 til over 3,1 millioner i 2020.

Hvor mye tjener en blogger? – Related Questions

Hvilke bloggere tjener mest?

Dette tjener de største bloggerne

På førsteplass ligger Caroline Berg Eriksen med en inntekt på 2.890.200 i 2018. På andreplass finner vi Marna Haugen med 2.530.207 kroner, tett etterfulgt av Camilla Pihl med 2.259.991 kroner.

Hvor mange leser blogger?

De fleste (70%) leser blogg på månedlig basis, mens ca en av ti, eller 150 000, er daglige blogglesere. Nesten 6 av 10 unge leser blogg, 2 av 10 over 60 år. Ipsos har også registrert en klar kjønnsforskjell; ca 65 % av bloggleserne er kvinner.

Hva er spesielt med en blogg?

En blogg er en personlig nettekst. Den kan være lagd av en privatperson eller en profesjonell blogger. De fleste bloggere ønsker tilbakemeldinger og kommentarer på det de skriver. Sjangeren blogg kan beskrives som en slags dagbok på nett, men inneholder også rester av sjangere som brev, skolestil og fotoalbum.

Hva brukes blogger til?

Blogg, form for personlig journal eller dagbok som publiseres på internett. Blogger varierer i uttrykk, design og tiltenkt målgruppe fra de enkleste og mest private betraktninger til seriøse journalistiske publikasjoner.

Hva er forskjellen på en blogg og en vlogg?

Videoblogg (vlogg) er en form for blogg hvor en benytter video som media, i motsetning til «ordinære» blogger hvor en bruker tekst og bilder. En aktør omtales gjerne som «vlogger».

Hvordan starte som blogger?

Hvordan lage en blogg?
 1. Velg en hostingplan. Du trenger ikke en stor og dyr plan for å starte blogg.
 2. Registrer et domene. Å ha en blogg på eget domene viser at du er profesjonell, spesielt hvis du driver en virksomhet.
 3. Installer WordPress.
 4. Velg et tema.
 5. Begynn å blogge.

Hvor langt skal et blogg innlegg være?

4.1 – Hvor langt skal et blogginnlegg være? Lengden bloggen din bør være vil avhenge av konkurransen for søkeordene du ønsker å rangere på. Er du i en bransje få bedrifter blogger i, kan et godt og informativt innlegg på 600 ord vil kunne være nok. Vi anbefaler å ligge på minst 1000 ord eller mer.

Hvilken blogg er best?

WordPress.org er det mest populære valget, og er bransjens ledende standard for hva en bloggplattform skal være. WordPress er den beste bloggplattformen for deg som vil skape noe i dag, være kreativ og skille deg ut fra mengden.

Hvorfor heter det blogg?

Ordet blogg kommer fra engelsk blog, som er dannet av weblog. Log er det samme som vårt eget logg, mens Web er World Wide Web, Verdensveven. Vi skriver det derfor med to g-er og bøyer det på vanlig måte i flertall: blogger (ikke blogs).

Hva er blogg forkortelse for?

Blogg er en forkortelse for weblogg, og blogging omtales gjerne som dagbøker og fungerer som et nettsted hvor man er reflekterende og kommenterende med lenker og henvisninger til andre steder på nettet.

Når kom blogg?

Fenomenet blogging startet i 1997 da en amerikaner publiserte daglige oppdateringer i en «weblogg» som han kalte det.

Hvordan skrive en bra blogg?

10 tips til hvordan skrive gode blogginnlegg
 1. Snu fokus, tenk utenfra – og inn.
 2. Overskriften er halve jobben.
 3. Innledningen skal gjøre leseren nysgjerrig.
 4. Bruk punkter hvis mulig.
 5. Bruk mellomoverskrifter.
 6. Relater innholdet til businessen din.
 7. Skriv så leseren forstår deg!
 8. Bruk bilder.

Hva er en rosablogger?

– “Rosablogg” brukes om blogger med temaer som typisk har vært sett på som kvinnelige: moter, interiør, osv. Det brukes også nedsettende.

Hvordan lykkes med en blogg?

6 TIPS TIL HVORDAN DU LYKKES SOM BLOGGER
 1. Skriv aktuelle innlegg ved å engasjere deg i debatter som betyr noe for deg og ditt liv.
 2. La deg inspirere av de toppbloggerne som allerede får det til.
 3. Vær aktiv i ditt eget kommentarfelt!
 4. Ta aldri helt fri.
 5. Vær flink med å variere innleggene dine.
 6. Ikke ta deg selv så høytidelig.

Kan man være anonym på blogg no?

Fotballfrue er en av mange som lever godt av å blogge. Du trenger derimot ikke utlevere deg selv i samme grad for å lykkes med blogging. Faktisk kan du være helt anonym, og likevel tjene en god inntekt på bloggen din. Det er altså ikke et krav at du må brette ut privatlivet ditt for å få inntekter på bloggen!

Hvordan få en suksessfull blogg?

Her er 10 steg til å lansere en suksessfull blogg:
 1. Finn ut hva du vil blogge om (tema og nisje)
 2. Definer målgruppen din.
 3. Velg riktig bloggplattform.
 4. Lag en branding.
 5. Lag en strategi.
 6. Planlegg sosiale medier.
 7. Begynn å samle e-poster.
 8. Forbered innhold og lag publiseringsplan.

Leave a Comment