Porsjonsberegning av pinnekjøtt
|
Voksen |
Barn |
Pinnekjøtt, før utvanning |
500 g |
250 g |
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør |
400 g |
250 g |
Vossakorv (som tilbehør) |
100 g |
80 g |
Hvor mye ribbe til 6 personer?
– Du er nødt til å beregne mellom 400 og 500 gram ribbe per person. Dette er fordi beinet i ribba kan utgjøre så mye som 30-40 prosent av ribbas vekt, sier kokken. Han fortsetter: – Personlig regner jeg nok rundt 500 gram per pers.
Hvor mye ribbe og pinnekjøtt pr person?
Hvor mye julemat pr. person?
Julemat |
Mengde pr. person
|
Medisterkaker / medisterpølse som tilbehør til ribbe
|
50-100 g |
Medisterkaker / medisterpølser |
200 g |
Pinnekjøtt (tørrvekt) |
400 g (500 g for storspisere) |
Pinnekjøtt (utvannet) |
530 g (650 g for storspisere) |
Hvor mye Pinnebog pr person?
Beregn ca. 400 gram pinnebog per person. Pinnebogen har, som sagt mer kjøtt enn “vanlig” pinnekjøtt.
Hvor mye pinnekjøtt skal man beregne per person? – Related Questions
Hvor mange kilo pinnekjøtt per person?
Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.
Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?
– Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet – HJELP!
– Dette kan vi fikse. Ha pinnekjøttet i en gryte med vann og kok opp. Skift vann, og gjenta prosessen tre-fire ganger. Siste gang lar du kjøttet trekke (IKKE koke) videre i to-tre timer til kjøttet faller av beinet som vanlig pinnekjøtt.
Hvor mye mat beregnes pr person?
Det er vanlig å beregne ca. 500–600 gram mat per person inkludert tilbehør, og da bør ca. halvparten være fisk eller kjøtt.
Er en porsjon til en person?
Det anbefales å spise minst fem porsjoner frukt, grønnsaker og bær hver dag. Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.
Hvor mange kilo poteter til 10 personer?
Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.
Hvordan beregne julemat?
Hvor mye julemat skal du beregne per person?
- Svineribbe: 250g.
- Pinnekjøtt: 350 – 400g.
- Stek uten ben: 150 – 200g.
- Stek med ben: 200 – 250g.
- Julepølse som tilbehør: 100 – 125g.
- Medisterkaker som tilbehør: 100 – 125g.
- Lutefisk: 500 – 750g.
- Kalkun: 500 – 600g.
Hvor mange spiser pinnekjøtt til jul?
Vanligste julemiddager
Svineribbe 55% |
55 |
Pinnekjøtt 33% |
33 |
Annet 12% |
12 |
Hvor mange prosent spiser Grandiosa på julaften?
I en undersøkelse fra 2011 oppga 200.000 nordmenn at de spiser Grandiosa på julaften, men Stokken tror ikke det er hovedretten det er snakk om. – De fleste spiser det neppe som julemiddagen, men som en rask og god lunsj mens man forbereder kvelden, sier han.
Hvor mye poteter til 8 personer?
Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.
Hvor mye poteter til 10 pers?
Så mye tilbehør trenger du
|
Voksen |
Storspist |
Poteter |
150 g |
300 g |
Grønnsaker |
150 g |
300 g |
Saus |
1 dl |
1,5 dl |
Medisterkaker |
100 g |
150 g |
Hvor mange gram spagetti per person?
Et tips er å beregne cirka 100 gram pasta per person, bruke en stor kjele, koke opp rikelig med vann, og tilsette cirka en til to te-skjeer salt per liter vann.
Hvor mye ribbe per person?
Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon.
Skal svoren ligge ned?
Legg ribben med svoren ned i en langpanne, hell på 2-3 dl vann (det skal dekke litt opp på svoren), og legg folie over. Pass på at folien sitter tett rundt kanten på langpannen, slik at ikke noe av vannet fordamper. Damp gjerne ribben i en time, da vil svoren blåse seg skikkelig opp og blir lett og sprø.
Kan jeg steke ribba dagen før?
Svar: Ja, det går helt fint å steke ribba ferdig dagen før, på samme måte som om du hadde gjort det på julaften. Du må sørge for sprø svor, ellers blir den ikke sprø ved oppvarming. Avkjøl ribba på benken, og ikke dekk den til før den er avkjølt.
Hvor mye kjøtt beregnes pr person?
RENT KJØTT, KJØTT MED BEN, DEIGER, INNMAT OG FUGL: Kjøtt uten ben, gryteretter 150 g. Kjøtt med ben, gryteretter 250 g. Fileter og biffer 200 g.
Hva skal man ha på koldtbordet?
Eggerøre, spekemat, potetsalat, kyllingvinger og godt brød er selvskrevne gjester til et vellykket koldtbord. Prøv også ulike varianter av pai, poteter og salat. Dipper, sauser og marinader bør og være med.