Hvor mye pinnekjøtt pr person?

Beregn ca. 400-500 g pinnekjøtt per person.

Hvor mye ribbe og pinnekjøtt pr person?

Hvor mye julemat pr. person?
Julemat Mengde pr. person
Medisterkaker / medisterpølse som tilbehør til ribbe 50-100 g
Medisterkaker / medisterpølser 200 g
Pinnekjøtt (tørrvekt) 400 g (500 g for storspisere)
Pinnekjøtt (utvannet) 530 g (650 g for storspisere)

Hvor mange ganger skal pinnekjøtt vannes ut?

Start utvanningen dagen før

Start dagen før middagen skal serveres og legg kjøttet i kaldt vann i 16-24 timer. Bruk rikelig med vann, og bytt vann en gang underveis. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet.

Hvor mye pinnekjøtt pr person? – Related Questions

Skal pinnekjøttet stå kaldt når det vannes ut?

Det er anbefalt at man vanner ut pinnekjøttet i romtemperatur i 12- 24 timer i kaldt vann, noen anbefaler vanning av pinnekjøtt i opptil 30 timer.

Kan man lage pinnekjøtt dagen før?

Også i førjulstiden er det fine anledninger til å eksperimentere — og kanskje tar du noen knep med deg til den store dagen. Pinnekjøtt er godt egnet for å varmes opp rett før servering. Det kan derfor forberedes et par dager i forveien. Da slipper du å stresse med alt på julaften.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

En klassisk tabbe i julestresset er å glemme å vanne ut pinnekjøttet. Har du ikke mulighet til å endre planer og servere pinnekjøttet en dag senere, finnes det en kriseløsning. Ha pinnekjøttet i en kjele og fyll denne med kaldt vann. Varm sakte opp til kokepunktet og la det trekke til kjøttet slipper beina.

Hvordan vanne ut pinnekjøtt fort?

– Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet – HJELP!

– Dette kan vi fikse. Ha pinnekjøttet i en gryte med vann og kok opp. Skift vann, og gjenta prosessen tre-fire ganger. Siste gang lar du kjøttet trekke (IKKE koke) videre i to-tre timer til kjøttet faller av beinet som vanlig pinnekjøtt.

Hvordan oppbevare pinnekjøtt etter utvanning?

Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt. Utvannede pinnekjøttrester holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Skal røkt pinnekjøtt vannes ut?

Bruk lunkent vann og skift vann oftere, så går det fortere. Pinnekjøtt skal ofte vannes ut rundt 24-30 timer, men følg anvisningen på pakken. Har du helt glemt å vanne ut kjøttet, er det beste å lage noe annet til middag.

Hvorfor blir pinnekjøtt hardt?

I tørket tilstand blir det både for salt og for hardt. Det har nokså lik smak som fenalår men er ikke spisbart før det har ligget til utvanning og er dampet ferdig. Pinnekjøtt er en matrett som faktisk har tradisjoner langt ut over Norge.

Kan pinnekjøtt vannes ut for lenge?

Pinnekjøtt er tørket og modnet og saltet for å få fram den gode smaken. Det betyr at pinnekjøttet er svært salt før det vannes ut. Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.

Skal pinnekjøtt ligge i kjøleskap?

Legg til et par timer på utvanningen dersom du legger kjøttet i vann mens det fremdeles er frossent. Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig.

Kan man varme opp igjen pinnekjøtt?

Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde.

Når er pinnekjøttet ferdig tørket?

Etter 6-8 uker er pinnekjøttet ferdig.

Kjøttet på kammen skal da være mørkt og hardt når du klemmer på det. Pinnekjøttet kan nå deles opp i pinner.

Hva spiser man til pinnekjøtt?

Vanlig tilbehør til pinnekjøttet er kålrotstappe og poteter. Av Matprat / Mari Svenningsen. Det mest brukte tilbehøret til pinnekjøtt er kålrotstappe og potet. Kålrotstappe lages av kålrot som er kokt, most og smaksatt med salt og pepper.

Hvor mye pinnekjøtt til 13 personer?

Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.

Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?

Pinnekjøtt er en rett som krever en del tygging. Tyggingen gir følelsen av at vinen snerper mindre, derfor kan du velge en vin med mer tannin enn du tror. Tannin trenger ikke være noe problem. Her kan du enten finne frem de kraftigste vinene som shiraz fra Australia eller zinfandel fra California.

Hva er det beste pinnekjøttet?

Norges beste pinnekjøtt fra Smedstuen gård

I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021. Pinnekjøttet finner du i utvalgte MENY-butikker.

Hvem lager Henriettes pinnekjøtt?

I testen har de vurdert ti typer urøkt pinnekjøtt fra dagligvarebutikkene. Kjøttet er vannet ut og dampet og vurdert ut fra smak, duft, konsistens, utseende og sammensetning. Henriettes pinnekjøtt av lam produseres eksklusivt for Coop og fås bare i Coops butikker. Du finner det i alle våre Obs butikker.

Leave a Comment