Hvor mye koster en cocker spaniel valp?

Den typiske prisen for en cocker spaniel ligger et sted mellom 15.000 – 20.000 NOK. Husk imidlertid at i tillegg prisen på en cocker spaniel, er det store kostnader forbundet med å være hundeeier.

Hvor mye tur trenger en cocker spaniel?

Cocker spaniel er på alle måter en veldig aktiv hund, og trenger mye mosjon. Du må kunne sette av minst én time hver dag til å lufte den, og aller helst bør den få kunne være i skog eller mark hvor den kan få litt ulike inntrykk.

Skal cocker spaniel nappes?

Man skal i utgangspunktet ikke klippe med maskin, eller saks på kroppen, Pelsen er glatt og værbestandig, og løs pels skal nappes ut. Noen har imidlertid mye pels, og pels som ikke slipper, og da må man bruke coat king, og maskin.

Hvor mye koster en cocker spaniel valp? – Related Questions

Hvor ofte klippe cocker spaniel?

En cocker spaniel trenger jevnlig å bli børstet, badet og klippet for å holde seg flokefri og velstelt. Den kan bli langhåret hvis man ikke klipper den jevnlig. Det kommer an på hver enkelt hund, men man bør klippe minst 4-6 ganger i året, om ikke mer!

Hvor ofte vaske cocker spaniel?

Hovedregelen er at hunden vaskes først når det er behov for det. Mange klarer seg fint med to vask i løpet av året, men dette varierer etter rase, samt hud- og pelstype. En hund som ikke røyter naturlig må for eksempel vaskes hyppigere enn en hund som bor utendørs, som trenger fettstoffene i pelsen.

Hvor ofte skal valper dusje?

Hvordan gi bad til en valp

Frekvensen av bad vil variere i henhold til pelsens tekstur. Kort pels bør kun vaskes hvis den er skitten, korthårete valper må bades to ganger i året i gjennomsnitt, og langhårede valper må bades omtrent hver tredje måned. Hvis hunden din liker å svømme, skal pelsen skylles etterpå.

Når kan man dusje valpen?

Det er som regel nok å vaske hunden en gang i måneden. Hunder som har oljete pels, som for eksempel Basset Hound skal kanskje dusjes en gang i uken. Hunder som har en vannavvisende pels, for eksempel Rottweilers, bør ikke dusjes like ofte, da det kan trekke ut den naturlige oljen fra pelsen.

Når slipper valpepelsen?

Ikke klipp ned valpen eller unghunden!

Valpepelsen slipper taket når hunden er ca. 7-9 mndr. gammel, og før den tid er det viktig at pelsen ikke røres med skarpe midler.

Hvordan klippe en cocker spaniel?

Først og fremst må du klippe håret rundt og mellom potene. Dette gjør du fra valpen er 8 uker gammel. Bruk en skarp saks og klipp rett opp rundt hele poten slik at klørne stikker frem. Hasene bak skal klippes, men ikke for kort og ikke klipp lenger oppover frambeina enn opp til tredeputen litt oppe på beina.

Når er en cocker spaniel utvokst?

Husk at valpen er ferdig utvokst, mentalt og fysisk først når den er ca. 2 år gammel. Ha fokus på de viktigste tingene som innkalling og kontakt når valpen er liten og tren kun et par minutter om gangen. Det beste for en valp og unghund er å få gå løs i skogen.

Hvor lenge kan en cocker spaniel leve?

Cocker spaniel: 11 – 12 år
Cocker Spaniel / Levetid

Cocker spaniel er en mellomstor spaniel som hører inn blant de apporterende hundene. I Norge kalles den også i all enkelhet bare cocker, mens den mange andre steder i verden gjerne benevnes som engelsk cocker spaniel, fordi det også finnes en amerikansk cocker spaniel.

Wikipedia

Leave a Comment