Hvor lang tid tar det å få plommer?

Modne plommer i starten på september. Treet bærer nok frukt litt ujevnt år om år, og det kan gå none år etter planting før treet kommer med normalt med frukt.

Hvordan få frukt på plommetre?

Gode solforhold, god drenering, kniping og beskjæring er hovedelementene for at plommetreet skal gi deg nydelige frukter, men vær klar over at det viktigste skjer etter blomstringen. Derfor må du planlegge å sette av litt tid om sommeren.

Når bærer plommetre frukt?

Opal plommetre

Treet blomstrer fra april med fine hvite blomster. Plommene på opal treet er modne sist i august og gir mange frukter.

Hvor lang tid tar det å få plommer? – Related Questions

Kan plommetre stå alene?

Velsmakende friske og søte, faste plommer som du kan plukke barbent i august. De er kjent for sin gode kvalitet som syltetøy og saft. Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere.

Hvor fort vokser plommetre?

50–60 cm per år i sine første leveår. Om det bare vokser 10–20 cm, kan det være nødvendig å gjødsle treet, og skulle det vokse mindre enn dette er det noe feil med treet Plommetreet må vannes i tørre perioder, og dette er spesielt viktig i det første leveåret.

Når kan man plukke plommer?

Nå tester forskerne i NIBIO ut et måleinstrument som gjør det lettere å avgjøre når plommene bør plukkes. For å vurdere om en plomme er moden og bør høstes kan en se på farge og fasthet. Når klorofyllet begynner å brytes ned og frukten går fra grønn til gul farge, er plommen klar.

Hvordan plukke plommer?

Knip av kartene og vær snill med bladverket, oppfordrer Måge. Plommene benytter sukkeret som er produsert i blader som vokser i nærheten av dem. Henger frukten ytterst i krona med god tilgang på lys, er det her du finner de beste. Du kan godt vurdere å plukke bort all kart innerst ved stammen der det er skyggefullt.

Hvorfor blir plommene små?

NÅR ET PLOMMETRE bærer mye, blir plommene små og noen ganske smakløse. Vi vet dette nå, tynningen blir aldri nok, så for å få én kjempegod må vi spise minst ti stykker.

Når skal man beskjære plommetre?

Trær med hengeform kan få forsiktig beskjæring om sommeren, så lenge man ikke ødelegger formen. Hun anbefaler likevel å vente med beskjæring av morell, kirsebær og plommetrær til juli, august og september.

Når skal man gjødsle frukttrær?

Når frukttreet er vel etablert i jorda, må treet ha næring. Ha gjerne på Hageland Helgjødsel, eller Hageland Hagegjødsel på våren når du gjødsler plenen. Bruk cirka 75-100 gram til hvert tre. Du kan også med fordel ha på gjødsel minst en gang til.

Når er rette tid for beskjæring av frukttrær?

Senvinter eller tidlig vår som mars og april, er en fin tid for å beskjære frukttrær og bærbusker. Det aller beste tidspunktet for treet er riktignok å bli beskåret i sommermånedene, men da er det veldig vanskelig å se hva som trengs å beskjæres på grunn av bladverket.

Hvordan unngå mark i plommer?

En effektiv feromonfelle som fanger de små viklerne som lager “mark” i frukt. Mark i plommer skyldes et sommerfugllignende insekt som kalles en vikler. Ved å sette opp en viklerfelle i frukttreet så kan problemet med viklere forebygges og bekjempes.

Kommer plommer hvert år?

Det er ikke like mye plommer hvert år, men mitt kjære Victoria plommetre kommer trofast med frukt hvert bidige år. På de 12 årene jeg har hatt hagen tror jeg det kanskje er 2 år hvor det har vært lite, men aldri ingenting. De to unntakene hang sammen med kuldeperiode under blomstringen, og er derfor ikke treets skyld.

Hvordan beskjære et plommetre?

Når man skal beskjære plommetre er det viktig at grener beskjæres riktig. Kuttet skal gå helt ned til grenen/stammen den vokser ut fra. Studer festet til grenen og se om du ser en ring helt inne på stammen også kalt grenkragen. Ikke kutt i grenkragen da sår leges fortere om denne får bli igjen på stammen.

Hvordan beskjære frukttrær?

Alle frukttrær som er vanlige i Norge kan beskjæres på ettervinter/tidlig vår. Hovedbeskjæring er best å gjøre da, når plantene er i hvile og uten løv. Fjerning av enkeltgreiner eller tynne greiner kan gjøres fortløpende, også om sommeren, men etter blomstring. Vi bør ikke beskjære for sent utover i sesongen.

Når skal epletre tynnes?

Noen tynner tidlig, og så en ekstra gang senere på sesongen, andre tynner når de har tid. Gjør det som passer for deg, men om målet er store epler så lønner det seg å starte tidlig. Fra og med seks uker etter blomstring ser ut til å være det dominerende rådet.

Hvor gamle blir epletrær?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Årsaken til at ikke alt kan beskjæres på en gang, er at da vil treet rett og slett få skikkelig sjokk.

Hvordan få store epler?

Rydd vei for god frukt

For å smakfulle, store epler anbefaler eksperten å tynne frukten på forsommeren – det vil si fjerne noen av kartene. På den måten kan treet legge all sin energi i å perfeksjonere de gjenværende eplene. Jo flere blad per eple, jo bedre blir frukten – til en viss grense.

Hvorfor får jeg ikke epler på treet?

Noen år blir det lite frukt fordi det kom frost da trærne blomstret – eller annet kraftig vær på våren. De fleste epletrær er avhengige av at det er trær av noen spesielle andre eplesorter i nærheten (så samme bier bestøver f. eks. forskjellige eplesorter).

Leave a Comment