Hvor kjøpe veggbilder?

Her på Veggbilder.no kan du kjøpe store bilder på lerret, til stue, soverom, kontoret eller hytta. Store veggbilder til gode priser, med unike motiver fra Norge og resten av verden. Bildene vi trykker i store formater er tatt av norske fotografer og kommer ikke fra store amerikanske bildearkiver.

Hvor på veggen skal bilder henge?

Bildene som skal henge sammen bør harmonere i farger, stil eller tema for et ryddigere uttrykk. Bildene skal ikke henge for høyt, men heller ikke for lavt. Et godt utgangspunkt er at midten av bildet bør være ca 170 cm fra gulvet. Skal bildet henge over en sofa bør nedre kant være ca 20-30 cm fra sofaryggen.

Hvor finner man gratis bilder?

Våre favoritter
 1. www.pixabay.com. Pixabay er en gratistjeneste med over 1 million fotografier, illustrasjoner og vektorgrafikk.
 2. www.pexels.com. Pexels tilbyr høykvalitets og helt gratis arkivbilder og videoer.
 3. www.unsplash.com.
 4. www.lifeofpix.com.
 5. www.photopin.com.
 6. www.pickupimage.com.
 7. www.splitshire.com.
 8. www.picjumbo.com.

Hvordan ta bilder av gamle bilder?

Fotoskanner er en skanneapp fra Google Foto. Du kan bruke den til å skanne og lagre de beste papirbildene dine med kameraet på telefonen. Gjør noe bedre enn å bare ta et bilde av et bilde. Få digitale skanninger av høy kvalitet – uansett hvor bildene er.

Kan man bruke bilder fra Pinterest?

Bortsett fra i uvanlige tilfeller er det ikke Pinterest som har opphavsretten til bildene som brukere lagrer på nettstedet vårt. Hver gang det er nødvendig, bør du få tillatelse til å bruke et bilde fra den som eier opphavsretten til bildet.

Er det lov til å ta bilder av andre?

Å dele bilder av andre uten samtykke er ulovlig og derfor straffbart. Hovedregelen er at den som er på bildet også er den personen som bestemmer over det. Den som har stilt opp på et bilde er i loven gitt en rett til å bestemme hva som skal skje med bildet. Dette følger av åndsverkloven § 45 c.

Er det lov å dele andres bilder?

Samtykke skal hentes inn før bildet eller filmen deles. Deler du familiebilder eller festbilder av omgangskretsen med andre, må du derfor ha samtykke fra alle som kan identifiseres på bildene. Dette gjelder selvsagt uansett om bildene publiseres på en hjemmeside, på en blogg, på sosiale medier eller andre nettsider.

Er det lov å ta bilder?

Hovedregelen er at du kan ta bilde av hva eller hvem du vil på offentlige steder. Det er imidlertid forbudt å filme eller fotografere på en måte som ved skremmende eller plagsom opptreden, eller annen hensynsløs atferd, krenker en annens fred, jf. straffeloven § 266 .

Hvordan finne lignende bilder?

Hvordan ta fine bilder av folk?

Noen gode tips på veien til bedre bilder av mennesker
 1. 1) Vær åpen om at du er fotograf , og at du ønsker å fotografere.
 2. 2 ) Smil og vær positiv til folk som du møter på din vei.
 3. 3) Ta bildet!! Spør etterpå.
 4. 4) Lek med bakgrunn, lys, motlys og skygger.
 5. 5) Gå tett på menneskene.
 6. 6) Rare vinkler!
 7. 7) Lek med motiv og kamera.

Hvordan se naturlig ut på bilder?

Det er svært viktig at man lærer seg å slappe av og være naturlig foran kameraet for å få best mulig resultat. Et triks mange stjerner benytter seg av er å snu hodet vekk, og deretter tilbake mot kameraet rett før bildet blir tatt. Dette skaper en viss spontanitet i bildet, og gjør at det ser mindre stivt ut.

Kan man publisere bilder av andre?

Bilder eller film av personer

Dersom du skal publisere slike bilder på nett eller dele dem med andre (selv om det er i lukkede grupper), må du ha samtykke fra den eller de som er avbildet før bildet publiseres. Dette gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av personens dødsår.

Er det lov å ta bilder av andre uten lov?

Å dele bilder av andre uten samtykke er ulovlig og derfor straffbart. Hovedregelen er at den som er på bildet også er den personen som bestemmer over det. Den som har stilt opp på et bilde er i loven gitt en rett til å bestemme hva som skal skje med bildet. Dette følger av åndsverkloven § 45 c.

Hva er straffen for å legge ut bilder av andre?

Etter åndsverkloven § 79 , kan man straffes med bøter eller fengsel i inntil 1 år hvis man deler bilder av andre uten lov. Hvis bildene hadde inneholdt ting som krenket privatlivets fred, kunne det også vært i strid med straffeloven § 267 å legge ut et bilde på nett.

LES OGSÅ  Hva er den beste julefilmen?

Er det lov å ta bilder av naboen?

Har din nabo satt opp et overvåkingskamera for å overvåke sin egen eiendom, så har han i utgangspunktet rett til dette, fordi dette regnes som et privat formål som faller utenfor personopplysningsloven. Derimot, hvis kameraet også fanger inn din eiendom eller offentlig sted, vil slik overvåking være ulovlig.

Når skal det være stille i ukedagene?

Hver kommune har vedtekter, og disse sier noe om støy. Noe variasjon er det mellom kommunene, men det er stort sett konsensus ang nattero. Det skal være nattero mellom kl. 23 og 06 (07 enkelte steder).

Når skal det være ro på kvelden?

På eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted må ingen delta i oppløp, sammenstimling, støy eller bråk som forstyrrer den alminnelige ro og orden. Enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero etter kl. 23.00 og til kl. 06.00.

Hvor høy kan hekken mot nabo være?

Du har lov å plante en hekk helt inntil nabogrensen, maksimalt 2 meter høy, som kan vokse 0,5 m inn på naboens eiendom. Naboen kan ikke pålegges å trimme hekken. Vokser hekken mer enn 0,5 meter inn mot naboen, kan naboen protestere.

Kan naboen fjerne hekken?

– Ja, du kan kreve at naboen fjerner grener fra hekken som stikker inn på din eiendom, sier advokaten. Dette følger av nabolovens paragraf 12.

Leave a Comment