Hvor kjøpe kunst på nett?

Nettgallerier hvor du kan kjøpe kunst
  • FineArt.no er en kjent nettside for den som handler kunst på nett.
  • ArtGate.no er et nettgalleri hvor du kan kjøpe kunst fra mange kunstnere.
  • Artify.no selger bilder, smykkekunst og annen kunst fra et utvalg kunstnere.

Hvordan ta gode bilder av malerier?

Hvordan ta bilder av kunst – hjelp?
  1. Stativ og tidsinnstilt shutter button.
  2. Iso (følsomhet på “filmen”) her bør du ligge på 2-400 litt avhengig av camera.
  3. Blender hvor mye av bildet som skal være skarpt, anbefaler rundt 8.
  4. Lukkertid, hvor lenge speilet skal være åpent og slippe inn lys, jo lengre tid jo mere lys.

Hvor kan jeg selge mine malerier?

Nettgalleriet på Fineart.no er Norges største kanal for salg av kunst og inneholder over 9 000 ulikekunstverk fra over 900 kunstnere. Vi har en solid kundedatabase og høy trafikk fra hele landet.

Hvor kjøpe kunst på nett? – Related Questions

Hvor mye kan man tjene skattefritt på kunst?

Kunst skal ikke selges med MVA

Unntatte varer, slik som kunst, helsetjenester og undervisning, skal ikke ha MVA på toppen av prisen. Når det du selger er unntatt MVA, vil det også si at du heller ikke kan melde deg inn i Merverdiavgiftsregisteret selv om du når grensen på 50 000 kroner.

Er det skatt på malerier?

Ved salg av kunst skal det som hovedregel betales kunstavgift på 5 %*, i tillegg til salgsprisen. Kunstavgiften legges til før eventuell beregning av mva. og inngår i mva.

Hvordan selge gamle malerier?

Er bildet verdifullt kan du enten selge det gjennom en kunsthandler, eller du kan forsøke å selge det på en kunstauksjon. Kunsthandleren kan hjelpe deg med å få bildet til en auksjon. Noen forsøker å selge kunst gjennom annonser i aviser.

Hvordan få taksert malerier?

– Er det et verdifullt maleri kan det være klokt å få taksert det hos en kunstekspert. Du bør ta kontakt med en kunsthandler og forklare hva slags bilde du har. Kunsthandleren vil normalt kunne si om det lønner seg å taksere bildet eller ikke.

Hvordan sende store malerier i posten?

For å være ekstra forsiktig kan du pakke bilder ned i en bildeeske, eller en flat flytteeske med litt krøllete pakkepapir i hver ende, som du så taper godt igjen. Ved pakking av malerier legger vi alltid et lag med syrefritt silkepapir over maleriet før vi pakker det inn i bølgepapp og bobleplast.

Hvor mye koster et Munch maleri?

Høyeste tilslag på Munch, Edvard
Kunstner Tittel Solgt Tilslag
Munch, Edvard Madonna 5. juni 2013 NOK 8 200 000
Munch, Edvard På broen 27. november 2007 NOK 7 500 000
Munch, Edvard Madonna 27. november 2007 NOK 7 000 000
Munch, Edvard Høstarbeid ved drivhuset 11. desember 2021 NOK 6 000 000

Hva er prisen på Mona Lisa?

I 1962 ble det satt en pris på «Mona Lisa» på 100 millioner dollar. Av forsikringsmessige hensyn. Dagens pengeverdi, iberegnet inflasjon, skulle indikere at maleriet er verdt rundt én milliard dollar, mindre enn en halv prosent at det Frankrike har i gjeld.

Hva er det dyreste maleriet i verden?

Leonardo da Vincis kunstverk «Salvator Mundi» ble verdens dyreste maleri noensinne da det ble solgt for 450 millioner dollar på auksjon i New York onsdag. Bildet, hvis tittel betyr «Verdens frelser», antas av eksperter å være ett av svært få av Da Vincis verker som har overlevd århundrene siden mesterens død.

Hva er verdien på maleriet Skrik?

Salg av «Skrik»

mai 2012 på auksjon hos det amerikanske auksjonsfirmaet Sotheby’s for 119,9 millioner amerikanske dollar, hvorav 107 millioner i salgssum med 12,9 millioner i kommisjon. Dette tilsvarer 687 millioner norske kroner.

Hvem stjal Skrik og Madonna?

Pål Enger (født 26. mars 1967) er en norsk tidligere fotballspiller som stjal maleriene «Vampyr» og «Skrik» av Edvard Munch. Senere har han hatt karriere som billedkunstner.

Hvor mye er Skrik verdt 2022?

«Skrik» ble i natt solgt for 689 millioner kroner. Det er mer enn årsbudsjettet til Statens vegvesen i Telemark. Artikkelen er flere år gammel. Da «Skrik» ble solgt på auksjonshuset Sotheby’s i New York i natt, ble maleriet det dyreste som er solgt på auksjon noensinne.

Hvor er originalen av Skrik?

Mest kjent er de to maleriene, det første fra 1893 (Nasjonalmuseet/Nasjonalgalleriet i Oslo), det andre datert til rundt 1910 (Munchmuseet, Oslo kommunes kunstsamlinger). Også litografiet fra 1895 er godt kjent. I tillegg finnes en versjon i fargestift fra 1893 (Munchmuseet) og én i pastell fra 1895 (privat eie).

Hvem eier Skrik nå?

Den amerikanske investoren og kunstsamleren Leon Black har bekreftet overfor Munch-museet at det var han som kjøpte «Skrik» for rundt 700 millioner kroner i fjor. Mangemilliardæren Leon Black er en ivrig kunstsamler.

Hvor mange ganger har Skrik blitt stjålet?

Årsaken er ikke bare at det ble stjålet to ganger. Det første tyveriet skjedde under åpningsseremonien til OL på Lillehammer i 1994, da det kom til rette tre måneder senere. Så ble det igjen stålet i 2004, og kom først til rette to år senere.

Finnes det flere Skrik?

Edvard Munchs Skrik er et av verdens mest berømte motiver. Det finnes flere versjoner av Skrik, og åtte av disse befinner seg i MUNCHs samling.

Hvem har malt Skrik?

Edvard Munch
Skrik / Kunstner

Edvard Munch var en norsk maler, grafiker, tidlig representant for ekspresjonismen, og den internasjonalt best kjente norske bildende kunstner.
Munch debuterte i 1883 og produserte store mengder hele livet, rundt 28 000 arbeider finnes etter Munch og han er med det trolig en av verdens mest produktive bildekunstnerne.

Wikipedia

Leave a Comment