Hvor kan jeg kjøpe skilpadde?

Dersom du ønsker å holde en skilpadde må du søke dispensasjon fra Mattilsynet. Innførsel, hold og salg av skilpadder og andre reptiler har vært forbudt i Norge siden 1976, og dyr som holdes ulovlig blir beslaglagt.

Er det lov å ha skilpadder i Norge?

Fra og med i dag er det 40 år gamle forbudet mot å holde alle skilpadder, øgler og slanger i norske hjem opphevet. Riktig nok er hovedregelen fremdeles at reptiler er forbudt. Men Mattilsynet har unntatt ni slanger, syv øgler og tre skilpaddearter fra forbudet. Nå kan disse både innføres og holdes lovlig i Norge.

Hva trengs for å ha skilpadde?

De trenger et varmt og tørt område, samt et større vannkar- minimum for arten er 100 liter. Vanndybden skal være minimum 2 ganger lengden av skilpadden skjell. For en standard 1,2 meter tank trengs 40 cm skrående rampe fra den ene enden.

Hvor mye koster en gresk skilpadde?

Gresk landskilpadde koster 2500,- og rødfotet skogskilpadde koster 4995,- Høy fagkunnskap om gode kvalitetsprodukter og om riktig stell og pleie av kjæledyrene.

Hvor kan jeg kjøpe skilpadde? – Related Questions

Kan skilpadder være farlige?

Den er et rovdyr som tar det meste som rører seg i vannet. På tungen har den en marklignende utvekst som den bruker som åte for å fange fisk. Av gemytt er den hissig, og bittene kan være farlige. Den kan for eksempel med letthet bite av en finger på et menneske.

Hvor lenge lever en skilpadde?

Skilpadder lever normalt i over 50 år, noen opp mot 100 år. Å holde et slikt dyr i fangenskap medfører derfor et betydelig ansvar, og du bør tenke nøye gjennom om du er forberedt på å ta deg av et dyr over lang tid.

Hvor stor kan en gresk landskilpadde bli?

Naturlig utbredelsesområde: Sørlige Europa langs middelhavet. Habitat: Nær buskas, krattvegetasjon, middelhavsklima. Størrelse: 10-30 cm. Alder: 60 – 100 år.

Hvor mye sover skilpadder?

Legg inn fuktige løv og/eller jord i den ene delen av terrariet slik at skilpaddene kan grave seg ned og lage hi. UV-Lampe – 2 timer per dag. Vanlig lys – 4 timer, slik at Skilpaddene kan skille mellom natt og dag. INGEN mat, men fortsatt tilgang til drikkevann!

Hva spiser en skilpadde?

Når de blir voksne er de kjøttetere og spiser dyr som krabber, kongesnegler og konkylier. Grønn havskilpadde – Voksne grønne havskilpadder er planteetere. Holder seg i nærheten av korallrev hvor de kan skrape av sjøgress og alger. Ungene derimot, kan også spise andre dyr.

Er skilpadder flokkdyr?

De er på ingen måte flokkdyr, men trives med flere rundt seg. samtidig er skilpadder solitære, så det er viktig med stor nok boltreplass når du har flere sammen.

Kan skilpadder høre?

Lyd. Som regel er skilpaddene stumme, men ungene og hannene lar sin stemme høre nå og da, hannene særlig i paringstiden, da de er biske og kjemper innbyrdes.

Hva er det eldste dyret i verden?

Gamle dyr. Aldabraskilpadden Adwaita skal ha rukket å bli 255 år før den døde i en dyrehage i India i 2006. En grønlandshval skal ha blitt 211 år gammel, noe som i så fall gjør den til det lengstlevende kjente pattedyret.

Kan skilpadder gå ut av skallet?

Skallet er vokst sammen med ribbein og ryggvirvler, så skilpadda kan ikke krype ut av skallet sitt, slik en eremittkreps kan, for det sitter fast og vokser sammen med skilpadden hele livet.

Hvordan tisser skilpadder?

Når den asiatiske skilpadda må på do, dypper den den hodet i en pytt og lar det stå til ut gjennom munnen. Sånn sett er den unik i dyreriket, ifølge New Scientist. Skilpadda er myk i kroppen, og har en lang og spiss nese.

Hvem spiser skilpadder?

Havskilpaddene er i faresonen når det er spekkhoggere og store haier i nærheten. På land kan skilpaddehunnene ofte bli ofre for store kattedyr som jaguar og puma når de kryper opp på sandstrendene for å legge egg. For land- og sumpskilpaddene er det særlig alligatoren som utgjør en trussel.

Leave a Comment