Hvor er det best å feriere på Rhodos?

De beste sandstrendene finner du på Rhodos‘ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender. Byen Lindos er også et populært reisemål.

Hva er Rhodos kjent for?

I et historisk perspektiv er øya viden kjent for Kolossen på Rhodos, ett av Verdens syv underverker. I dag er turisme hovednæringen på øya, som er en populær turistdestinasjon, spesielt blant europeere i sommerhalvåret.

Er det fint på Rhodos?

Nordmenns Hellas-favoritt, Rhodos, fortsetter å overraske. Her finner du lekre hoteller, gode restauranter, bra shopping, surfing og kule beach-barer. Med vakker natur, koselige landsbyer og flest antall soldager i det greske øyriket, er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på den grønne øya.

Hvor er det best å feriere på Rhodos? – Related Questions

Er det dyrt på Rhodos?

Levekostnadene i Rhodos er: 1.86 ganger lavere enn i Oslo. 1.78 ganger lavere enn i Tromsø

Når bør man reise til Rhodos?

Beste tid å reise til Rhodos, Hellas er april til november.

I denne perioden har du en varm temperatur og lite nedbør. På Rhodos er den varmeste måneden august med 29°C og den kaldeste er januar med 15°C. Høyeste vanntemperatur er 30°C og det blir ikke kaldere enn 17°C.

Hva bør man gjøre i Rhodos?

De mest populære attraksjonene i Rhodos
  1. Tsambika Beach. 2 910. Strender.
  2. Monolithos Castle. 1 077. Slott.
  3. Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes. 6 496. Severdigheter og landemerker • Slott.
  4. Anthony Quinn Bay. 6 858. Strender.
  5. Medieval City. 5 709.
  6. Vannpark. 3 058.
  7. Lindos. 11 620.
  8. Farma of Rhodes Petting Zoo. 943.

Kan man drikke springvann i Rhodos?

Drikkevann. Generelt er det ikke problem å drikke vannet fra springen i Hellas. Men det smaker ikke særlig godt, og hvis man vil være på den sikre siden, så kjøp vann på flaske.

Hvem flyr til Rhodos?

Om fly til Rhodos

Den kjappeste flyvningen til Rhodos fra Norge tar 8t 20m (Oslo Torp Sandefjord til Rhodos Diagoras). Det finnes 2 andre flyselskaper som flyr til Rhodos, deriblant Ryanair og Wizz Air.

Skal man tipse i Hellas?

Å gi tips i Hellas er vanlig, men på ingen måte obligatorisk. Det er imidlertid er mange grekere som jobber i den sesongbaserte turistbransjen der det er vanlig å gi tips. Noen jobber til og med bare om sommeren, så noen ekstra slanter som kan hjelpe de gjennom vinterhalvåret mottas med takk.

Hvor mye gir man i driks i Hellas?

Slik tipser du i utlandet
Land Restaurant Øvrig
England 10 % Tips er vanligvis inkludert i regningen
Frankrike 5 %
Hellas 5- 10% Tips gis i tillegg til servicegebyret på regningen
Italia Ingen, eventuelt runde opp Tips er vanligvis inkludert i regningen

Hvor mye tips Rhodos?

På hotell er det også opp til deg selv om du ønsker å tipse personalet. I Hellas er det helt opp til en selv hvor mye man vil gi i tips. Men en tommelfingerregel på 10 % blir ikke helt feil. Alternativt kan man runde opp til nærmeste hele euro hvis man er på kafé eller restaurant.

Hvor mye gir man i driks?

Frivillig med tips i Norge

– I Norge er det frivillig å gi tips. Det kan være en hyggelig gest om man er ekstra fornøyd, og da bør 10-15 prosent av beløpet være en grei retningslinje, sier Sviland. Nettopp fordi det er frivillig, anbefaler han å ikke gi tips om eksempelvis maten eller servicen ikke er som forventet.

Skal man tipse på restaurant?

Det er ingen regler for tipsing i Norge. Det regnes som frivillig om man som gjest ønsker å gi tips her til lands. I Norge er det ikke slik at servitørene er avhengig av tips for å ha en grei inntekt, slik som det er i en del andre land.

Hvem får tipsen på restaurant?

Du tipser bare dersom servicen eller kvaliteten på mat og drikke er langt bedre enn forventet. Alle ansatte ved norske serveringssteder skal betales etter tarifflønn eller bedre. Ingen er avhengig av tips.

Hva er vanlig å gi i tips på restaurant?

Hvor mye du skal tipse på en restaurant er gjerne i et område, for eksempel fra 5-10 prosent. Generelt bør man da legges seg på et minimum høflighetsnivå hvis besøket har vært helt ordinært. Gi mer etter hvor fornøyd du er. Å gi det samme i tips til alle er ikke riktig.

Skal man tipse taxi?

IKKE I TAXI

Ifølge Solheim er det i Norge mindre vanlig å tipse taxisjåfører. – Som forbruker skal man tenke på at de som anstrenger seg og skaper en positive opplever får tips, men at man ikke skal føle at mantipse, eller tipse mer enn man har råd til.

Er tips inkludert i Italia?

Sjekk med restauranten hvordan det fungerer hos dem før du bestemmer deg for å ikke legge igjen ekstra driks, sier han. I Italia er det vanlig at restauranten legger til to-tre euro på regningen, men det er ikke det samme som inkludert driks.

Hvorfor driks?

«Drikkepenger», «tips» eller «driks» – kjært barn har mange navn – stammer fra 1600-tallet i England, da gjester ga en liten slant til tjenestefolk og servitører, som en ekstra belønning for arbeidet.

Hva er vanlig å gi i driks i Norge?

Ikke nødvendig å tipse i Norge

Dermed er det ikke forventet at du tipser, men du kan gjerne gjøre det om du mener du har fått ekstra god service. – I noen land er det jo slik at det forventes at man tipser en viss prosentsats da dette inngår i lønnen, men dette er altså ikke tilfelle her hjemme.

Leave a Comment