Hva er det å gjøre på Svalbard?

10 fantastiske opplevelser på Svalbard
 1. Se isbjørner der de hører hjemme.
 2. Opplev midnattssolen eller polarnatten.
 3. Prøv deg på hundekjøring.
 4. Besøk menneskehetens «næringsplan b»
 5. Opplev Svalbard med båt.
 6. Smak på søte fristelser på verdens nordligste sjokoladefabrikk.
 7. Dra på oppdagelsesferd med snøscooter.
 8. Besøk en spøkelsesby.

Når kommer solen tilbake på Svalbard?

Sola kommer tilbake i mars. 20. april vil midnattssola komme tilbake til Isfjorden; starten på en lys sommer. I slutten av april er det ingen skumring å snakke om lenger.

Hvordan er det å bo på Svalbard?

Ulempen ved å bo på Svalbard er den lange avstanden til familien på fastlandet, spesielt når man trenger barnevakt. Fordelen er den fantastiske muligheten man har til naturopplevelser og friluftsliv. Men det er særlig det yrende kulturlivet og samværet i samfunnet som gjør at man blir.

Hva er det å gjøre på Svalbard? – Related Questions

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

– Det er ikke heldig å begrave folk her, for permafrosten presser de døde opp igjen. Derfor begraver vi ikke kropper her. Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker.

Er klær billigere på Svalbard?

Klær og skotøy billigere for Svalbard-husholdningene

En Svalbard-husholdning betaler 16 prosent mindre for klær og skotøy enn en fastlandshusholdning.

Kan hvem som helst bo på Svalbard?

I henhold til Svalbardtraktaten kan hvem som helst flytte til Svalbard. Norske myndigheter på øygruppa stiller imidlertid ett knallhardt krav: Du må kunne forsørge deg selv og ikke være til ulempe for samfunnet for øvrig.

Hvor mye skatt betaler man på Svalbard?

Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp.

Er det biler på Svalbard?

Bilene på Svalbard ruller rundt på såkalte svalbardskilt, det vil si anleggsskilt som er svarte med gule tall. Det kjøres jo i prinsippet på anleggsveier. Biltyverier hører til sjeldenhetene i Longyearbyen. Få låser kjøretøyet og langt fra alle drar ut bilnøkkelen.

Er Svalbard skattefritt?

Du er skattepliktig for formue i og inntekt av fast eiendom og anlegg med tilbehør som ligger på Svalbard.

Kan man bli født på Svalbard?

Normalt fødes ikke barn på Svalbard. Kvinnene reiser til fastlandet når terminen nærmer seg. Likevel tas fødte med i Svalbardstatistikken. Barn som fødes av kvinner med registrert opphold på Svalbard regnes i denne statistikken som født på Svalbard.

Hvor mye koster en flybillett til Svalbard?

Billige flyreiser til Svalbard. Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 689 kr for enveisflyvninger og 1 378 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Hva må man ha med til Svalbard?

Husk at det er krav om pass eller nationalt ID kort for å reise til Svalbard.

Vinter:

 • Tykt mellomlagt i fleece.
 • Dunjakke.
 • Hodelykt.
 • Refleksvest.
 • Brodder.

Hva lønner det seg å kjøpe på Svalbard?

Shopping is always a good idea! Svalbard er avgiftsfri sone, ergo får du alt du handler her til taxfree-priser. I Longyearbyens mange sportsforretninger kan du gjøre røverkjøp på utendørsklær og utstyr, og i tillegg er alkohol og tobakk rimelig i forhold til fastlandet.

Hvor lenge bør man være på Svalbard?

Vi anbefaler ikke at man planlegger for et kortere opphold enn 5 dager. På Svalbard er værforholdene uforutsigbare og kan endre seg kjapt, og været kan året rundt føre til at noen aktiviteter ikke er gjennomførbare på enkelte dager.

Hvordan kle seg på tur til Svalbard?

Kle deg alltid i flere lag og unngå ett tykt lag. Innerst lag bør bestå av ull fra topp til tå. Ha alltid med ekstra klær som tykk ullgenser og ullbukse. Yttertøyet bør være tykk vindtett jakke og bukse, samt lue, votter, skjerf/buff og gode vintersko med plass til ullsokker.

Hvordan snakker man på Svalbard?

Det er interessant fordi Svalbard ikke har noen lokal dialekt. Språksamfunnet på øygruppen kjennetegnes i stedet av dialektal variasjon. Den norske befolkningen på Svalbard kommer fra hele Norge, og den gjennomsnittlige botiden er kort.

Hvem eier Svalbard?

Selv om Svalbard er en del av Kongeriket Norge, har det verken status som fylke, kommune eller eget valgdistrikt. Nordmenn som bor der, har hjemstavn på fastlandet, i den kommunen de var bosatt før de reiste til Svalbard.

Hvem eide Svalbard før Norge?

Fram til 1925. I 1596 oppdaget frisisk-nederlandske Willem Barentsz øyene, og engelskmannen Henry Hudson så i 1607 muligheter til å utnytte de rike naturressursene. Dette førte til at Jakob I av England i 1613 ønsket å kjøpe Svalbard av Kristian IV og anerkjente dermed samtidig Danmark-Norges overhøyhet.

Hvorfor bor det folk på Svalbard?

Norsk institutt for by- og regionforskning, NIBR, viser at Store Norskes virksomhet direkte og indirekte utgjør en tredel av sysselsettinga på Svalbard. NIBR slår også fast at kulldriften fremdeles er den viktigste pilaren og garantisten for et levekraftig samfunn i Longyearbyen.

Leave a Comment