Hvilken varmepumpe støyer minst?

Gulvmodeller er større enn veggmodeller, og har større overflate som avgir varme til rommet. Da kan luftstrømmene som blåses ut fra innedelen være litt lavere, og viften kan gå roligere. Derfor er gulvmodeller jevnt over noe mer stillegående enn veggmodeller.

Hvordan unngå støy fra varmepumpe?

Unngå støy fra varmepumpe
 1. Sjekk lydnivået før du velger varmepumpe.
 2. Lyd måles i desibel (dB).
 3. Utedelen støyer som regel mer enn innedelen.
 4. Ta også hensyn til naboer og plasser utedelen så langt unna andres bolig og soverom som mulig.
 5. Refleksjon øker lydnivået.
 6. Et tett plankegjerde kan fungere som støyskjerm.

Hvor mye bråker utedel varmepumpe?

Faktisk vil de fleste av oss merke en forskjell på så lite som 3 dB. En hovedregel er at en varmepumpe ikke bør lage mer støy enn 35 dB når den er plassert utenfor en leilighet eller ved siden av et nabohus. Generelt er det slik at dyrere modeller er mer stillegående.

Hvilken varmepumpe støyer minst? – Related Questions

Kan styret nekte varmepumpe?

Før du kan få installert varmepumpe i et borettslag eller sameie, må du ha tillatelse fra styret.

Hvor mye er 35 dB?

0 dB – det minste et sunt øre kan oppfatte. 10 dB – svak rasling av blader. 35 dB – en stille stue i byområde. 60 dB – vanlig samtale.

Hvor langt mellom innedel og utedel varmepumpe?

Maks avstand mellom delene står som regel i installasjonsveiledningen, men opptil 20 meter er ikke uvanlig. Husk at økt avstand kan gi høyere installasjonskostnader. – Mellom 15 og 20 meter er ikke noe problem, og det er en myte at effekten blir lavere hvis avstanden er så stor, sier Einar Gulbrandsen.

Hvor høyt over bakken bør varmepumpens utedel henge?

Utedelen bør plasseres minimum en halv meter over bakken, og her også er det greit å tenke på lyden, og nærhet til soveromsvinduer, samt veggkonstruksjonen der den skal plasseres. Når det gjelder støy fra utedel er det ikke bare deg selv du bør ta hensyn til.

Er det greit å slå av varmepumpe?

Ikke skru av og på

Det lønner seg å ha jevn temperatur på varmepumpa. – Nye varmepumper har ofte få knapper og er enkle å bruke. Det finnes også mange avanserte funksjoner, men vi anbefaler å gjøre det enkelt ved å justere opp og ned på temperaturen, sier Gulbrandsen.

Hvor høyt skal varmepumpe monteres?

– Det vanligste er veggmonterte varmepumper. Denne typen skal plasseres høyt på veggen. Dersom veggmodellen blir stående for lavt og du har tregulv, kan gulvet tørkes ut. Det bør ikke være mindre enn 1 meter og 80 centimeter takhøyde dersom du ønsker en veggmodell.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Skal varmepumpen stå på hele året?

De fleste lar varmepumpa stå på hele vinteren, men om sommeren er ikke det så smart. Lar du den stå på auto så vil varmepumpen selv finne ut om den skal varme eller kjøle. Da risikerer du at pumpa varmer om natta og starter kjøling om morgenen, og den vil bruke unødig mye energi.

Skal varmepumpen stå på hele tiden?

Ønsker du lavere strømforbruk og jevn temperatur i hjemmet med godt inneklima og høy komfort? Da bør varmepumpen alltid stå på. Kun ved fare for tordenvær og lengre reiser der man ikke får fulgt med på været, bør varmepumpen slås av.

Hvordan bruke varmepumpe mest økonomisk?

Her er våre beste tips for hvordan bruke varmepumpa mest mulig økonomisk.
 1. Ikke bruk automatisk modus.
 2. Bruk riktig temperatur.
 3. La varmepumpen jobbe jevnt og trutt.
 4. Vær smart med sekundære varmekilder.
 5. Hold utedelen beskyttet og ren.
 6. Rens filteret på varmepumpa regelmessig.

Hva bør varmepumpen stå på om vinteren?

Pumpen bør alltid stå på oppvarming om vinteren. – Hvis den står på auto-modus med 22 grader som temperatur, og du begynner å fyre i peisen, så vil varmepumpen skru på kjølefunksjonen og jobbe for å få temperaturen ned til 22 grader.

Kan varmepumpe stå på om natten?

Varmepumpen må jobbe hardt for få temperaturen opp igjen på morgenen, og i tillegg er strømprisen lavere enn på dagen. Da kan det være bedre å la varmepumpen jobbe jevnt gjennom hele døgnet. Uansett hva du gjør, anbefaler vi at du lar varmepumpen stå på hele tiden.

Er det lønnsomt med nattsenking?

Nattsenking av temperaturen

Du kan forvente å redusere strømregningen med 10 prosent ved nattsenking. Senker du i tillegg temperaturen på dagtid på ukedagene når man er på jobb, kan du forvente å totalt spare 15 prosent.

Hvilken mode skal varmepumpe stå på?

Sol og snøkrystall

Gulbrandsen anbefaler folk å bruke varme-modus – altså sol – i stedet for Auto-modus. – Auto er gjerne illustrert med piler som går rundt i ring. Auto betyr at varmepumpa styrer om den skal sette på kjøling eller varme.

Hvorfor bruker varmepumpe mindre strøm?

– Når du bruker varmepumpe til oppvarming, bruker du mindre strøm enn om du bruker panelovner for å få like mye varme, dette fordi varmepumpen henter energi fra uteluften, opplyser Einar Gulbrandsen.

Hva er billigst varmepumpe eller ved?

Kort oppsummert betyr det at du kan spare noe ved å fyre med ved når strømprisene er høye på morgen og ettermiddag, om du kjøper ved i store volumer (for å få best mulig pris). Ønsker du å redusere strømkostnadene dine, lønner det seg å investere i varmepumpe, nye vinduer og lignende.

Leave a Comment